https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.4.2022

Metsä Fibre ja Caverion laajentavat yhteistyötä Kemin biotuotetehdasprojektissa

Caverion toteuttaa prosessisähköistyksiä Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaalle. Caverionilla on kokonaisvastuu prosessisähköistyksestä, asennuksista, projektinjohdosta ja projektiin liittyvistä hankinnoista tehtaan puukäsittelyssä, veden- ja jätevedenkäsittelyssä ja kemikaalien käsittelyssä sekä sähkön pääjakelun johtoteiden ja maadoituksien asennuksesta.

metsä

Kuva: Metsä Group

- Meillä on hyvä kokemus Caverionin sähköpuolen osaamisesta ja yhtiön paikallisuus sekä sen vahvat yksiköt Kemissä ja Oulussa vaikuttivat valintaamme, kertoo Jari-Pekka Johansson, Metsä Fibren projektijohtaja. Keväästä 2022 syksyyn 2023 ajoittuvat työt työllistävät parhaimmillaan yli 60 henkilöä Caverionista.  

Jo aiemmin Caverionin ja Metsä Fibren yhteisyritys Oy Botnia Mill Service Ab on suunnitellut saman biotuotetehdashankkeen kunnossapidon toimintamallia ja organisoinnin toteutusta. Botnia Mill Service vastaa osaltaan myös kunnossapidon koulutuksista uuden tehtaan henkilöstölle Kemissä. Myös kunnossapitojärjestelmän rakentaminen, laitetiedot ja ennakkohuollot kuuluvat kokonaisuuteen, ja asiakasta tuetaan myös projektitöiden asennus- ja toimitusvalvonnan osalta. 

Lisäksi Caverionin suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden henkilöstöä työskentelee Kemin nykyisellä sellutehtaalla sähkö- ja automaatioprojektien johtamisessa, mekaanisten laitteiden toimitusvalvonnassa, tehdasintegraatin rajapintojen suunnittelussa sekä ERP-järjestelmän sisällöntuotannossa.

- Caverionin paikallinen osaaminen Kemissä on mahdollistanut tehtaiden pitkäjänteisen ja tehokkaan projektien toteutuksen, yhteistyön jatkaminen on luonteva jatkumo, kertoo Metsä Groupin Kemin tehtaiden johtaja Timo Ahonen.

- On hienoa, että olemme päässeet nyt vielä laajemmin mukaan palveluillamme. Caverion on myös vahva prosessisähköistyksen asiantuntija, ja olemme toteuttaneet useiden isojen tehdasinvestointien sähköistykset. Asennusosaamisemme on huippuluokkaa ja tuomme mielellämme asiantuntemustamme tähän Suomen metsäteollisuuden historian tähän asti suurimpaan investointiin, toteaa Caverionin Teollisuusdivisioonan johtaja Elina Engman

Tietoja kohteesta:

  • Metsä Groupin Kemin tehdasalueella Pajusaaressa ja Sahansaaressa käynnistetään vuoden 2023 kolmannella kvartaalilla Metsä Fibren moderni biotuotetehdas.
  • Biotuotetehdas tuottaa Metsä-tuotemerkin havu- ja koivusellua 1,5 miljoonaa tonnia vuodessa kartongin, pehmo- ja painopaperin sekä erikoistuotteiden raaka-aineeksi. 
  • Täysin ilman fossiilisia polttoaineita toimiva biotuotetehdas on energia-, materiaali- ja ympäristötehokkuudeltaan maailman huippua.

Uusimmat artikkelit

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

16.5.2022 | Tutkimus ja koulutus

Hiilineutraalien prosessien materiaalitutkimukselle merkittävä TK-rahoitus Business Finlandilta

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen MASCOT-projektille, joka vastaa tulevaisuuden kiertotalousprosessien ja vetyteknologioiden tuomiin materiaalien käytettävyyshaasteisiin ja luo tietopohjan niiden luotettavuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Rakennusteollisuus RT:n Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

Rakennusteollisuus RT:n järjestämää Turvallisuusviikkoa vietetään 16.-22.5.2022, jolloin rakennusalalla kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen. SRV käynnistää samalla koko loppuvuoden kestävän kampanjan Oikeus hyvään työpäivään.

16.5.2022 | Alan Uutiset

Olli Sippula polttoprosessien päästöjen professoriksi

Polttoprosessien päästöillä on monia haittavaikutuksia ja niiden hallintaan tarvitaan uusia menetelmiä.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.

Parikkalan vesihuollon ja Digitan yhteistyö edennyt mallikkaasti – “Käytännön hyöty merkittäviä”

Digita ja Parikkalan vesihuolto solmivat yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista vuonna 2020. Onnistunut pilottivaihe päättyi viime vuonna ja tulevina vuosina tavoitteena on asentaa noin 900 etäluettavaa mittaria.

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.