https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.3.2021

Metsä Fibre ja Sulzer tekivät sopimuksen pumppujen ja sekoittimien toimituksesta Kemin biotuotetehtaalle

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Sulzer Pumps Finland Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kemiin rakennettavan biotuotetehtaan pääprosessien prosessi- ja keskisakeuspumppujen sekä sekoittimien toimituksesta. Toimitus pitää sisällään useita satoja laitteita ja sen kotimaisuusaste on noin 60 prosenttia.

metsäG

Vuonna 2023 käynnistettävä ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas biotuotetehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Sulzerilla on laaja kokemus paperi-, sellu- ja kartonkiteollisuuden energiatehokkaista pumppaus- ja sekoitusratkaisuista ja yhtiö pyrkii järjestelmällisesti pienentämään myös omaa ympäristöjalanjälkeään. Sulzer on mukana myös puupohjaisiin raaka-aineisiin perustuvien uusien tuotteiden kehityshankkeissa alan johtavien toimijoiden kanssa.

- Olemme asettaneet Kemin biotuotetehtaalle korkeat materiaali-, energia- ja ympäristötavoitteet. Tehtaalle hankitaan vain parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. Siksi edellytämme myös kumppaneiltamme sekä teknisesti luotettavimpia ratkaisuja että tuotantomme tarpeiden tuntemusta. Kokemuksemme perusteella Sulzerin ratkaisut lukeutuvat tähän kategoriaan, biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä toteaa tiedotteessa.

Metsä Fibre on Sulzerin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Sulzer toimitti pumput ja sekoittimet myös vuonna 2017 valmistuneeseen Äänekosken uuden sukupolven biotuotetehtaaseen.  

- On hienoa saada olla mukana edistämässä kotimaista uuden sukupolven selluteknologiaa, Sulzer Pumps Finland Oy:n myyntipäällikkö Jukka Vanhala toteaa.

Biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti ja tällä hetkellä tehdään maanrakennus- ja paalutustöitä. Työmaavahvuus on noin 200 henkilöä ja eri yrityksiä työmaalla työskentelee noin 40.

Biotuotetehdasprojektin kotimaisuusasteen arvioidaan nousevan korkeaksi, noin 70 prosenttiin. Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä.

- Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä arvioidaan kaikkiaan olevan yhteensä noin 15 000 eri henkilöä. Investointi uuteen tehtaaseen turvaa Kemin nykyisen tehtaan 250 työpaikkaa tuleviksi vuosikymmeniksi. Suorassa arvoketjussaan Suomessa uusi biotuotetehdas työllistäisi yhteensä noin 2 500 henkilöä eli 1 500 henkilöä enemmän kuin nykyinen Kemin sellutehdas, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi kotimaahan, 1,6 miljardia euroa.

Tehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita. Tehtaan sähköomavaraisuus tulee olemaan 250 prosenttia ja tämä vahvistaa entisestään Metsä Groupin asemaa kotimaisiin uusiutuviin polttoaineisiin perustuvana sähköntuottajana.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.