https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.9.2023

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

a3e55574b9ca20f7_800x800ar (1)

Kuva: Metsä Tissue

Suunniteltu satojen miljoonien eurojen investointi loisi alueelle yli 400 työpaikkaa ja epäsuorasti tuhansia työpaikkoja läpi koko toimitusketjun. Uuden tehtaan pehmopaperituotantokapasiteetti 240 000 tonnia olisi Ison-Britannian suurin, ja tuotantoteknologialtaan edelläkävijä ympäristövastuullisuudessa. Tehdas on tarkoitus rakentaa vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Paikallinen valmistus vähentäisi merkittävästi pehmopaperituotteiden tuontia Isoon-Britanniaan ja Irlantiin. Täydellä kapasiteetilla toimiessaan tehdas työllistää suoraan yli 400 henkilöä ja toimitusketjussa tuhansia lisää.

– Goole on erinomainen sijaintipaikka suunnittelemallemme tehdasinvestoinnille. Humberin alue toimii logistisesti porttina koko Isoon-Britanniaan. Alue houkuttelee viimeisintä puhdasta teknologiaa ja työpaikkoja, mikä on hyvin linjassa vastuullista paikallista tuotantoa koskevien suunnitelmiemme kanssa, Metsä Tissuen toimitusjohtaja Esa Kaikkonen sanoo.

Tällä hetkellä jopa 45 prosenttia Ison-Britannian ja Irlannin pehmopaperituotteista on tuontitavaraa. Metsä Tissuen tavoitteena on korvata lähes puolet tuonnista paikallisella tuotannolla ja käyttää pääraaka-aineenaan ensikuitusellua, joka on peräisin pohjoismaisista vastuullisesti hoidetuista metsistä. 

Noin 80 hehtaarin tontille suunniteltu tehdas rakennettaisiin vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden aikana, edellyttäen suunnittelu- ja ympäristölupien saamista sekä lopullista investointipäätöstä. Tehtaan kapasiteetti olisi 240 000 tonnia pehmopaperia suunnattuna sekä ammatti- että kuluttajamarkkinoille, ja kapasiteetin kokoluokka olisi Ison-Britannian pehmopaperituottajista suurin. Suunniteltu tehdas olisi ensimmäinen merkittävä investointi Ison-Britannian hallituksen suunnitteilla olevalle Goolen vapaakauppa-alueelle, jonka tarkoituksena on houkutella yrityksiä Humbersiden seudulle.

Metsä Tissuen tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä tuotteiden valmistuksessa käytetään vain fossiilittomia raaka-aineita ja energiaa.

– Suunnitelmamme rakentaa Ison-Britannian Gooleen maailmanluokan, tulevaisuuden pehmopaperitehdas yhdistäisi suomalaisen vastuullisen ensikuituraaka-aineen tehokkaaseen paikalliseen valmistukseen, lähellä loppukuluttajia. Paikallinen tuotantomme korvaisi Ison-Britannian markkinoille laajassa mittakaavassa tulevia tuontituotteita ja kasvattaisi merkittävästi markkinan omavaraisuutta välttämättömissä pehmopaperituotteissa, Esa Kaikkonen toteaa.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.