https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.9.2023

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

a3e55574b9ca20f7_800x800ar (1)

Kuva: Metsä Tissue

Suunniteltu satojen miljoonien eurojen investointi loisi alueelle yli 400 työpaikkaa ja epäsuorasti tuhansia työpaikkoja läpi koko toimitusketjun. Uuden tehtaan pehmopaperituotantokapasiteetti 240 000 tonnia olisi Ison-Britannian suurin, ja tuotantoteknologialtaan edelläkävijä ympäristövastuullisuudessa. Tehdas on tarkoitus rakentaa vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Paikallinen valmistus vähentäisi merkittävästi pehmopaperituotteiden tuontia Isoon-Britanniaan ja Irlantiin. Täydellä kapasiteetilla toimiessaan tehdas työllistää suoraan yli 400 henkilöä ja toimitusketjussa tuhansia lisää.

– Goole on erinomainen sijaintipaikka suunnittelemallemme tehdasinvestoinnille. Humberin alue toimii logistisesti porttina koko Isoon-Britanniaan. Alue houkuttelee viimeisintä puhdasta teknologiaa ja työpaikkoja, mikä on hyvin linjassa vastuullista paikallista tuotantoa koskevien suunnitelmiemme kanssa, Metsä Tissuen toimitusjohtaja Esa Kaikkonen sanoo.

Tällä hetkellä jopa 45 prosenttia Ison-Britannian ja Irlannin pehmopaperituotteista on tuontitavaraa. Metsä Tissuen tavoitteena on korvata lähes puolet tuonnista paikallisella tuotannolla ja käyttää pääraaka-aineenaan ensikuitusellua, joka on peräisin pohjoismaisista vastuullisesti hoidetuista metsistä. 

Noin 80 hehtaarin tontille suunniteltu tehdas rakennettaisiin vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden aikana, edellyttäen suunnittelu- ja ympäristölupien saamista sekä lopullista investointipäätöstä. Tehtaan kapasiteetti olisi 240 000 tonnia pehmopaperia suunnattuna sekä ammatti- että kuluttajamarkkinoille, ja kapasiteetin kokoluokka olisi Ison-Britannian pehmopaperituottajista suurin. Suunniteltu tehdas olisi ensimmäinen merkittävä investointi Ison-Britannian hallituksen suunnitteilla olevalle Goolen vapaakauppa-alueelle, jonka tarkoituksena on houkutella yrityksiä Humbersiden seudulle.

Metsä Tissuen tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä tuotteiden valmistuksessa käytetään vain fossiilittomia raaka-aineita ja energiaa.

– Suunnitelmamme rakentaa Ison-Britannian Gooleen maailmanluokan, tulevaisuuden pehmopaperitehdas yhdistäisi suomalaisen vastuullisen ensikuituraaka-aineen tehokkaaseen paikalliseen valmistukseen, lähellä loppukuluttajia. Paikallinen tuotantomme korvaisi Ison-Britannian markkinoille laajassa mittakaavassa tulevia tuontituotteita ja kasvattaisi merkittävästi markkinan omavaraisuutta välttämättömissä pehmopaperituotteissa, Esa Kaikkonen toteaa.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.