https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.10.2024

Metso avasi DRI-sulatusuunin pilottilaitoksen Porissa

Uusi laitos mahdollistaa asiakaskohtaisen pilottimittakaavan testauksen, jolla varmistetaan vedyllä pelkistetyn raudan soveltuvuus Metson DRI-sulatusuuniteknologialle.

9f83f399b2ff5771_800x800ar

DRI-sulatusuunin pilottilaitos. Kuva: Metso Oyj

Metso on avannut pilottilaitoksen vedyllä pelkistetyn raudan (DRI) testaamiseen 25.10.2024 Porissa. 

– Uusi pilottilaitos on hieno esimerkki Metson ratkaisuista, jotka tukevat kaivos- ja metalliteollisuuden siirtymää yhä vastuullisempiin teknologioihin. DRI -sulatusuuni korvaa raudan ja teräksen valmistuksessa käytetyt perinteiset masuunit, ja sen avulla voidaan vähentää päästöjä merkittävästi, kun se yhdistetään suorapelkistyslaitokseen, sulatusliiketoiminnasta vastaava Metson johtaja Jyrki Makkonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Pilottilaitosinvestointi mahdollistaa suuremman mittakaavan asiakastestauksen, kun teollisuus suunnittelee siirtymistä päästöttömään teräksen valmistukseen.

– Pilottilaitoksessa voimme testata luotettavasti erilaisia asiakkaiden materiaaleja ja skaalata laitokset teolliseen mittakaavaan. Laitoksen rakentaminen on sujunut mallikkaasti aikataulussa. Aloitamme piakkoin laitetestaukset, jonka jälkeen voimme käynnistää asiakasajot, kertoo sulatusliiketoiminnan tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Metson johtaja Mari Lindgren.

Läpimurtoteknologiaa

Vuonna 2022 lanseerattu suuren kapasiteetin DRI-sulatusuuni tukee rauta- ja terästeollisuuden hiilestä irtautumista.

– Suorapelkistyslaitokseen yhdistettynä DRI-sulatusuuni korvaa masuunit raakaraudan tuotannossa. Se on optimaalinen ratkaisu primaariteräksen tuottajille, joiden tavoitteena on vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjään siten, että terästehtaan muihin osiin tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia. Uuni voidaan integroida Metson vetypohjaiseen CircoredTM -prosessiin tai muihin suorapelkistyksen prosesseihin.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.