https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.11.2016

Miten tulkita oikein mittalaitteiden suorituskykyä ja teknisiä tietoja

Mittalaitteen laatua arvioidaan usein yksinkertaisella kysymyksellä: Kuinka tarkka mittaustulos on? Vaikka tämä kysymys vaikuttaa yksinkertaiselta, ei vastaus aina ole sitä.

Vaisala-Kuinka tarkka on tarpeeksi-640px x 350px

Mittalaitetta valittaessa on tarpeen miettiä minkälaista tarkkuutta siltä edellytetään. Jotta sopivin mittalaite osataan valita, on ymmärrettävä mittaustuloksen epävarmuuteen vaikuttavat osatekijät. Niiden ymmärtäminen puolestaan auttaa ymmärtämään, mitä teknisissä tiedoissa kerrotaan – ja mitä niissä ei kerrota.

Mittalaitteen suorituskykyyn vaikuttaa sen dynamiikka (mittausalue, vasteaika), tarkkuus (toistettavuus, herkkyys ja kalibrointiepävarmuus) sekä stabiilisuus (ikääntymisen ja olosuhteiden kestävyys). Näistä tarkkuutta pidetään usein kaikista tärkeimpänä ominaisuutena ja se on myös kaikkein vaikein määritellä.

Mittausasiantuntijamme ovat kirjoittaneet dokumentin jonka tarkoituksena on auttaa ymmärtämään miten mittalaitteiden suoristuskykyä pitäisi arvioida ja miten teknisiä tietoja pitäisi tulkita. Dokumentissa käydään läpi mm. tärkeimpiä termejä, selitetään mitä on tarkkuus, ja mitkä asiat vaikuttavat tarkkuuteen. Sovellusesitteessä kerrotaan myös mitä tarkoitetaan mittalaitteen stabiilisuudella ja selektiivisyydellä sekä mitä olisi hyvä tietää mittalaitteen kalibroinnista ja sen vaikutuksesta tarkkuuteen.

Dokumentissa listataan myös hyödyllisiä kysymyksiä joita on hyvä pohtia mittalaitetta valittaessa: 

  • Sisältääkö tarkkuusspesifikaatio kaikki mahdolliset epävarmuustekijät: toistettavuuden, epälineaarisuuden, hystereesin ja pitkän aikavälin stabiilisuuden?
  • Kattaako tarkkuusspesifikaatio koko mittausalueen, vai onko alue rajoitettu?
  • Toimittaako valmistaja asianmukaisen kalibrointitodistuksen?
  • jne.

Lataa sovellusesitteemme ja lue lisää!

www.vaisala.com

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.