https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.11.2016

Miten tulkita oikein mittalaitteiden suorituskykyä ja teknisiä tietoja

Mittalaitteen laatua arvioidaan usein yksinkertaisella kysymyksellä: Kuinka tarkka mittaustulos on? Vaikka tämä kysymys vaikuttaa yksinkertaiselta, ei vastaus aina ole sitä.

Vaisala-Kuinka tarkka on tarpeeksi-640px x 350px

Mittalaitetta valittaessa on tarpeen miettiä minkälaista tarkkuutta siltä edellytetään. Jotta sopivin mittalaite osataan valita, on ymmärrettävä mittaustuloksen epävarmuuteen vaikuttavat osatekijät. Niiden ymmärtäminen puolestaan auttaa ymmärtämään, mitä teknisissä tiedoissa kerrotaan – ja mitä niissä ei kerrota.

Mittalaitteen suorituskykyyn vaikuttaa sen dynamiikka (mittausalue, vasteaika), tarkkuus (toistettavuus, herkkyys ja kalibrointiepävarmuus) sekä stabiilisuus (ikääntymisen ja olosuhteiden kestävyys). Näistä tarkkuutta pidetään usein kaikista tärkeimpänä ominaisuutena ja se on myös kaikkein vaikein määritellä.

Mittausasiantuntijamme ovat kirjoittaneet dokumentin jonka tarkoituksena on auttaa ymmärtämään miten mittalaitteiden suoristuskykyä pitäisi arvioida ja miten teknisiä tietoja pitäisi tulkita. Dokumentissa käydään läpi mm. tärkeimpiä termejä, selitetään mitä on tarkkuus, ja mitkä asiat vaikuttavat tarkkuuteen. Sovellusesitteessä kerrotaan myös mitä tarkoitetaan mittalaitteen stabiilisuudella ja selektiivisyydellä sekä mitä olisi hyvä tietää mittalaitteen kalibroinnista ja sen vaikutuksesta tarkkuuteen.

Dokumentissa listataan myös hyödyllisiä kysymyksiä joita on hyvä pohtia mittalaitetta valittaessa: 

  • Sisältääkö tarkkuusspesifikaatio kaikki mahdolliset epävarmuustekijät: toistettavuuden, epälineaarisuuden, hystereesin ja pitkän aikavälin stabiilisuuden?
  • Kattaako tarkkuusspesifikaatio koko mittausalueen, vai onko alue rajoitettu?
  • Toimittaako valmistaja asianmukaisen kalibrointitodistuksen?
  • jne.

Lataa sovellusesitteemme ja lue lisää!

www.vaisala.com

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.