https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.11.2016

Miten tulkita oikein mittalaitteiden suorituskykyä ja teknisiä tietoja

Mittalaitteen laatua arvioidaan usein yksinkertaisella kysymyksellä: Kuinka tarkka mittaustulos on? Vaikka tämä kysymys vaikuttaa yksinkertaiselta, ei vastaus aina ole sitä.

Vaisala-Kuinka tarkka on tarpeeksi-640px x 350px

Mittalaitetta valittaessa on tarpeen miettiä minkälaista tarkkuutta siltä edellytetään. Jotta sopivin mittalaite osataan valita, on ymmärrettävä mittaustuloksen epävarmuuteen vaikuttavat osatekijät. Niiden ymmärtäminen puolestaan auttaa ymmärtämään, mitä teknisissä tiedoissa kerrotaan – ja mitä niissä ei kerrota.

Mittalaitteen suorituskykyyn vaikuttaa sen dynamiikka (mittausalue, vasteaika), tarkkuus (toistettavuus, herkkyys ja kalibrointiepävarmuus) sekä stabiilisuus (ikääntymisen ja olosuhteiden kestävyys). Näistä tarkkuutta pidetään usein kaikista tärkeimpänä ominaisuutena ja se on myös kaikkein vaikein määritellä.

Mittausasiantuntijamme ovat kirjoittaneet dokumentin jonka tarkoituksena on auttaa ymmärtämään miten mittalaitteiden suoristuskykyä pitäisi arvioida ja miten teknisiä tietoja pitäisi tulkita. Dokumentissa käydään läpi mm. tärkeimpiä termejä, selitetään mitä on tarkkuus, ja mitkä asiat vaikuttavat tarkkuuteen. Sovellusesitteessä kerrotaan myös mitä tarkoitetaan mittalaitteen stabiilisuudella ja selektiivisyydellä sekä mitä olisi hyvä tietää mittalaitteen kalibroinnista ja sen vaikutuksesta tarkkuuteen.

Dokumentissa listataan myös hyödyllisiä kysymyksiä joita on hyvä pohtia mittalaitetta valittaessa: 

  • Sisältääkö tarkkuusspesifikaatio kaikki mahdolliset epävarmuustekijät: toistettavuuden, epälineaarisuuden, hystereesin ja pitkän aikavälin stabiilisuuden?
  • Kattaako tarkkuusspesifikaatio koko mittausalueen, vai onko alue rajoitettu?
  • Toimittaako valmistaja asianmukaisen kalibrointitodistuksen?
  • jne.

Lataa sovellusesitteemme ja lue lisää!

www.vaisala.com

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.