Alan Uutiset | 26.11.2017

Mitsubishi Materialsille kallis lasku valeuutisoinnista

Teollisuusyritys Mitsubishi Materials taistelee sen tuotteiden laatuväärennöksiä vastaan. Yhtiö yrittää korvata valeuutiset oikealla informaatiolla ja sanoo, että yli 200 koti- ja ulkomaista asiakasta on vastaanottanut vääriä tietoja Mitsubishin tuotteiden heikosta laadusta.

mitsu

Yhtiön mukaan valeuutisten kampajan uhreja ovat ainakin kolme Mitsubishin tytäyhtiötä, jotka toimivat lentokoneteollisuudessa, autonvalmistuksessa ja teollisuuden konerakentamisessa. Tytärten nimet ovat Mitshubishi Aluminum, Mitsubishi Cable ja autojen ja elektroniikan metallituotteita valmistava Mitsubishi Shindoh.

Valekampanja on jo nyt käynyt Mitsubishille kalliiksi, sillä yhtiön osakkeen hinnasta on viime päivinä sulanut 11 prosenttia ja kurssi on pudonnut alhaisimmalle tasolleen sitten viime elokuun.

Mitsubishi Materials ei vielä osaa sanoa, miten tuotespesifikaattien väärät tiedot vaikuttavat sen taloudelliseen tulokseen. Yhtiö sanoo lopettaneensa dataväärennösten uhreiksi joutuneiden tuotteiden lähettämisen asiakkaille lokakuussa.

Japanin teollisuuden maine uhattuna

Reutersin mukaan valheellisten laaturaporttien uhreiksi ovat viime aikoina joutuneet monet muutkin japanilaiset teollisuusjätit, joukossa muiden muassa Kobe Steel sekä autojätit Nissan ja Subaru.

Perjantaina Japanin kauppa- ja teollisuusministeri Hiroshige Seko kutsui Mitsubishin tuoreinta skandaalia ´koko maan teollisuuden luotettavuutta uhkaavaksi iskuksi.´ Samalla ministeri kehotti Mitsubishia ja muita selvittämään näiden valeuutisten taustat perusteellisesti.

Mitsubishi Group on Japanin suurin teollisuuskonglomeraatti, ja nykyinen dataväärennösten kampanja on jo toinen suuryhtiötä kohdannut samanlainen isku yhtä monen vuoden aikana. Viime vuonna yhtiön autoja rakentava tytär Mitsubishi Motors myös väärentäneensä eräiden automalliensa matkamittareiden tietoja.

Mitsubishi Materialsin mukaan sen asiakkaat Japanissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Taiwanilla ovat vastaanottaneet tuotteita, joiden laatutietoja on väärennetty. Yhtiö jatkaa dataväärennösten suuruuden ja syiden selvittämistä. 

Japanin kolmanneksi suurin teräsyhtiö Kobe Steel myönsi lokakuussa, että sen työntekijät olivat väärentäneet eräitä tuotespesifikaatteja. Väärennökset pakottivat Kobe Steelin asiakkaat eri puolilla maailmaa tarkistamaan omien tuotteidensa laadun.

Teksti: Markku Pervilä

https://www.reuters.com/article/us-mitsubishi-ma-scandal/mitsubishi-materials-says-over-200-customers-could-be-affected-by-data-falsification-idUSKBN1DN09D

Uusimmat artikkelit

Metsä Tissuen Mäntän tehdas siirtyy LNG:n käyttöön pehmopaperituotannossa

LNG-yhtiö Skangas Oy ja Metsä Tissue Oyj ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Mäntän pehmopaperitehtaalle tuotannon prosesseihin. Mäntän tehdas käyttää jatkossa nesteytettyä maakaasua paperin kuivausprosessissa korvaamaan nestekaasun käytön. Polttoaineen vaihtaminen nestekaasusta LNG:lle parantaa kilpailukykyä ja vähentää yhtiön hiilidioksidipäästöjä.

Älytela vähentää seisokkeja

Paperikoneiden seisokit tuovat kustannuksia, kun tehdas tai tuotantolaitos pysähtyy. Turhia seisokkeja voidaan kuitenkin myös välttää. Uusin kotimainen innovaatio, etäluettava ja älykäs levitystela, tuo merkittäviä säästöjä. Se mahdollistaa täysin ennakoivan huollon, mittaamalla ja hallitsemalla esimerkiksi kosteutta sekä seuraamalla lämpötilaa ja rasvan laatua ja kuntoa.

24.9.2018 | Alan Uutiset

Metso ja Rotator edustajasopimukseen murskaus- ja seulontalaitosten myynnistä Suomessa

Metso avaa uuden myyntikanavan pienten Lokotrack- murskaus- ja seulontalaitosten myynnille Suomessa. Tehdyn edustajasopimuksen mukaan Rotator Oy myy ja huoltaa jatkossa Metson oman myyntiyhtiön rinnalla pienimpiä, erityisesti urakointikäyttöön suunniteltuja tela-alustaisia murskaus- ja seulontalaitoksia.

19.9.2018 | Tutkimus ja koulutus

Tulevaisuudessa kauppa ennustaa kuluttajan ostokäyttäytymisen paremmin kuin kuluttaja itse

Pohjoismainen vähittäiskauppa elää yhtä historiansa haasteellisinta aikaa. Tämä tulee esiin EY:n pohjoismaisen vähittäiskaupan tulevaisuutta arvioivan  Future of Nordic Retail  -raporttisarjan uusimmassa versiossa. Raportti perustuu kaupan asiantuntijoiden haastatteluihin sekä työpajoihin, ja siinä korostuu erityisesti pohjoismaisten kauppiaiden lisääntynyt paine seurata Yhdysvalloissa ja Kiinassa tapahtuvaa kehitystä.

Tuulienenergian etähavainnoinnille on tarvetta

Vaisalan, maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittaratkaisuja tarjoava yritys avaa uuden toimintakeskuksen Birminghamiin Englantiin tarjotaakseen Triton-tuuliluotainta käyttäville asiakkailleen kattavampia tukipalveluja.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.