Alan Uutiset | 26.11.2017

Mitsubishi Materialsille kallis lasku valeuutisoinnista

Teollisuusyritys Mitsubishi Materials taistelee sen tuotteiden laatuväärennöksiä vastaan. Yhtiö yrittää korvata valeuutiset oikealla informaatiolla ja sanoo, että yli 200 koti- ja ulkomaista asiakasta on vastaanottanut vääriä tietoja Mitsubishin tuotteiden heikosta laadusta.

mitsu

Yhtiön mukaan valeuutisten kampajan uhreja ovat ainakin kolme Mitsubishin tytäyhtiötä, jotka toimivat lentokoneteollisuudessa, autonvalmistuksessa ja teollisuuden konerakentamisessa. Tytärten nimet ovat Mitshubishi Aluminum, Mitsubishi Cable ja autojen ja elektroniikan metallituotteita valmistava Mitsubishi Shindoh.

Valekampanja on jo nyt käynyt Mitsubishille kalliiksi, sillä yhtiön osakkeen hinnasta on viime päivinä sulanut 11 prosenttia ja kurssi on pudonnut alhaisimmalle tasolleen sitten viime elokuun.

Mitsubishi Materials ei vielä osaa sanoa, miten tuotespesifikaattien väärät tiedot vaikuttavat sen taloudelliseen tulokseen. Yhtiö sanoo lopettaneensa dataväärennösten uhreiksi joutuneiden tuotteiden lähettämisen asiakkaille lokakuussa.

Japanin teollisuuden maine uhattuna

Reutersin mukaan valheellisten laaturaporttien uhreiksi ovat viime aikoina joutuneet monet muutkin japanilaiset teollisuusjätit, joukossa muiden muassa Kobe Steel sekä autojätit Nissan ja Subaru.

Perjantaina Japanin kauppa- ja teollisuusministeri Hiroshige Seko kutsui Mitsubishin tuoreinta skandaalia ´koko maan teollisuuden luotettavuutta uhkaavaksi iskuksi.´ Samalla ministeri kehotti Mitsubishia ja muita selvittämään näiden valeuutisten taustat perusteellisesti.

Mitsubishi Group on Japanin suurin teollisuuskonglomeraatti, ja nykyinen dataväärennösten kampanja on jo toinen suuryhtiötä kohdannut samanlainen isku yhtä monen vuoden aikana. Viime vuonna yhtiön autoja rakentava tytär Mitsubishi Motors myös väärentäneensä eräiden automalliensa matkamittareiden tietoja.

Mitsubishi Materialsin mukaan sen asiakkaat Japanissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Taiwanilla ovat vastaanottaneet tuotteita, joiden laatutietoja on väärennetty. Yhtiö jatkaa dataväärennösten suuruuden ja syiden selvittämistä. 

Japanin kolmanneksi suurin teräsyhtiö Kobe Steel myönsi lokakuussa, että sen työntekijät olivat väärentäneet eräitä tuotespesifikaatteja. Väärennökset pakottivat Kobe Steelin asiakkaat eri puolilla maailmaa tarkistamaan omien tuotteidensa laadun.

Teksti: Markku Pervilä

https://www.reuters.com/article/us-mitsubishi-ma-scandal/mitsubishi-materials-says-over-200-customers-could-be-affected-by-data-falsification-idUSKBN1DN09D

Uusimmat artikkelit

Suomessa on otollinen kulttuuri yhdessä kehittämiselle

– Suomi on raskaan prosessiteollisuuden ja konerakentamisen Piilaakso, Pauli Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa uusien teknologioiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden, akateemisten laitosten ja jopa samalla toimialalla kilpailevien yritysten kesken on Suomessa helpompaa kuin monessa muussa maassa.

17.12.2018 | Tutkimus ja koulutus

Vanhan kaivostoiminnan vaikutukset luonnonympäristöön huolestuttavat edelleen Kolarissa

Tietoa vanhojen kaivosten ympäristön nykyisestä tilasta, erityisesti niiden vaikutuksista pinta- ja pohjaveteen sekä maaperään ja luonnontuotteiden käytettävyyteen kaivataan nykyistä enemmän, osoittaa tuore tutkimus.

13.12.2018 | Alan Uutiset

Fortum valmistautuu Kivenlahden uuteen biolämpölaitokseen rakentamalla uuden kaukolämpölinjan

Fortum kertoo aloittavansa kaukolämpölinjan rakennustyöt Kivenlahdesta Puolarmetsään Espoossa. Putkiyhteydellä valmistaudutaan Kivenlahteen rakennettavaan biolämpölaitokseen, joka tulee vähentämään merkittävästi Espoon hiilidioksidipäästöjä. Vuonna 2020 aloittava uusi biolämpölaitos tulee korvaamaan osan Espoon hiilipohjaisesta lämmöntuotannosta. Polttoaineena uudessa laitoksessa käytetään puuperäisiä polttoaineita, kuten hakkuutähteitä ja metsäteollisuuden sivutuotteita.

Mikkeli lähtee hyödyntämään biohiiltä hulevesien käsittelyssä

Mikkelin kaupunki panostaa uusien biohiiliratkaisujen käyttöönottoon. Kaupunkiin Pitkäjärvelle rakennetaan alkuvuoden 2019 aikana biohiiltä hyödyntävä hulevesien käsittelyjärjestelmä, joka toimii samalla ainutlaatuisena hulevesien suodatinratkaisujen tutkimus- ja kehittämisympäristönä tutkimustoimijoille ja yrityksille. Uusi ympäristö vahvistaa osaltaan alueen vesiosaamista.

Elcolinen kunnianhimoinen lupaus: 100 miljoonan liikevaihto 2023 mennessä

Elcoline Group kertoo haluavansa tuottaa erinomaisia teknisiä urakointi- ja kunnossapitopalveluita teollisuusyrityksille ja olla toimialallaan maailman ykkönen. Tavoitteet vaativat määrätietoista kasvua ja siirtymistä yrityksenä seuraavaan kokoluokkaan. Elcolinen kohdalla se tarkoittaa 1 000 työntekijää ja 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Liikevaihtotavoitteen Elcoline aikoo saavuttaa orgaanisen kasvun ja yrityskauppojen avulla.  

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.