Alan Uutiset | 26.11.2017

Mitsubishi Materialsille kallis lasku valeuutisoinnista

Teollisuusyritys Mitsubishi Materials taistelee sen tuotteiden laatuväärennöksiä vastaan. Yhtiö yrittää korvata valeuutiset oikealla informaatiolla ja sanoo, että yli 200 koti- ja ulkomaista asiakasta on vastaanottanut vääriä tietoja Mitsubishin tuotteiden heikosta laadusta.

mitsu

Yhtiön mukaan valeuutisten kampajan uhreja ovat ainakin kolme Mitsubishin tytäyhtiötä, jotka toimivat lentokoneteollisuudessa, autonvalmistuksessa ja teollisuuden konerakentamisessa. Tytärten nimet ovat Mitshubishi Aluminum, Mitsubishi Cable ja autojen ja elektroniikan metallituotteita valmistava Mitsubishi Shindoh.

Valekampanja on jo nyt käynyt Mitsubishille kalliiksi, sillä yhtiön osakkeen hinnasta on viime päivinä sulanut 11 prosenttia ja kurssi on pudonnut alhaisimmalle tasolleen sitten viime elokuun.

Mitsubishi Materials ei vielä osaa sanoa, miten tuotespesifikaattien väärät tiedot vaikuttavat sen taloudelliseen tulokseen. Yhtiö sanoo lopettaneensa dataväärennösten uhreiksi joutuneiden tuotteiden lähettämisen asiakkaille lokakuussa.

Japanin teollisuuden maine uhattuna

Reutersin mukaan valheellisten laaturaporttien uhreiksi ovat viime aikoina joutuneet monet muutkin japanilaiset teollisuusjätit, joukossa muiden muassa Kobe Steel sekä autojätit Nissan ja Subaru.

Perjantaina Japanin kauppa- ja teollisuusministeri Hiroshige Seko kutsui Mitsubishin tuoreinta skandaalia ´koko maan teollisuuden luotettavuutta uhkaavaksi iskuksi.´ Samalla ministeri kehotti Mitsubishia ja muita selvittämään näiden valeuutisten taustat perusteellisesti.

Mitsubishi Group on Japanin suurin teollisuuskonglomeraatti, ja nykyinen dataväärennösten kampanja on jo toinen suuryhtiötä kohdannut samanlainen isku yhtä monen vuoden aikana. Viime vuonna yhtiön autoja rakentava tytär Mitsubishi Motors myös väärentäneensä eräiden automalliensa matkamittareiden tietoja.

Mitsubishi Materialsin mukaan sen asiakkaat Japanissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Taiwanilla ovat vastaanottaneet tuotteita, joiden laatutietoja on väärennetty. Yhtiö jatkaa dataväärennösten suuruuden ja syiden selvittämistä. 

Japanin kolmanneksi suurin teräsyhtiö Kobe Steel myönsi lokakuussa, että sen työntekijät olivat väärentäneet eräitä tuotespesifikaatteja. Väärennökset pakottivat Kobe Steelin asiakkaat eri puolilla maailmaa tarkistamaan omien tuotteidensa laadun.

Teksti: Markku Pervilä

https://www.reuters.com/article/us-mitsubishi-ma-scandal/mitsubishi-materials-says-over-200-customers-could-be-affected-by-data-falsification-idUSKBN1DN09D

Uusimmat artikkelit

18.6.2018 | Alan Uutiset

Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen markkinaehtoisesti merkittäviä määriä

Tuulivoima on Suomessa erittäin kilpailukykyistä ilman tukia. Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen tulevina vuosina runsaasti markkinaehtoisesti, mikä tulee muuttamaan koko Suomen sähköjärjestelmää.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Distence ja Houston Analytics yhteistyöhön – Teollinen IoT kohtaa tekoälyn

Yhteistyö mahdollistaa teollisille valmistajille helpon keinon siirtää toimintoketjunsa kertaheitolla tekoälyn ja alustatalouden aikakaudelle. Teolliset valmistajat voivat hyödyntää yhteistyön mahdollistamaa tiedon keruuta ja käyttämistä läpi koko toimintoketjunsa.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Caverion vastaamaan Pohjoismaiden toiseksi suurimman avoimen palvelinkeskuksen valvonnasta ja ylläpidosta

Caverion ja Telia Finland ovat tehneet sopimuksen Telian rakennuttaman uuden Helsinki Data Centerin valvonnasta sekä kiinteistön ylläpidosta. Helsingin Pitäjänmäkeen valmistuva avoin palvelinkeskus on Pohjoismaiden turvallisin, energiatehokkain ja ympäristöystävällisin.