Alan Uutiset | 26.11.2017

Mitsubishi Materialsille kallis lasku valeuutisoinnista

Teollisuusyritys Mitsubishi Materials taistelee sen tuotteiden laatuväärennöksiä vastaan. Yhtiö yrittää korvata valeuutiset oikealla informaatiolla ja sanoo, että yli 200 koti- ja ulkomaista asiakasta on vastaanottanut vääriä tietoja Mitsubishin tuotteiden heikosta laadusta.

mitsu

Yhtiön mukaan valeuutisten kampajan uhreja ovat ainakin kolme Mitsubishin tytäyhtiötä, jotka toimivat lentokoneteollisuudessa, autonvalmistuksessa ja teollisuuden konerakentamisessa. Tytärten nimet ovat Mitshubishi Aluminum, Mitsubishi Cable ja autojen ja elektroniikan metallituotteita valmistava Mitsubishi Shindoh.

Valekampanja on jo nyt käynyt Mitsubishille kalliiksi, sillä yhtiön osakkeen hinnasta on viime päivinä sulanut 11 prosenttia ja kurssi on pudonnut alhaisimmalle tasolleen sitten viime elokuun.

Mitsubishi Materials ei vielä osaa sanoa, miten tuotespesifikaattien väärät tiedot vaikuttavat sen taloudelliseen tulokseen. Yhtiö sanoo lopettaneensa dataväärennösten uhreiksi joutuneiden tuotteiden lähettämisen asiakkaille lokakuussa.

Japanin teollisuuden maine uhattuna

Reutersin mukaan valheellisten laaturaporttien uhreiksi ovat viime aikoina joutuneet monet muutkin japanilaiset teollisuusjätit, joukossa muiden muassa Kobe Steel sekä autojätit Nissan ja Subaru.

Perjantaina Japanin kauppa- ja teollisuusministeri Hiroshige Seko kutsui Mitsubishin tuoreinta skandaalia ´koko maan teollisuuden luotettavuutta uhkaavaksi iskuksi.´ Samalla ministeri kehotti Mitsubishia ja muita selvittämään näiden valeuutisten taustat perusteellisesti.

Mitsubishi Group on Japanin suurin teollisuuskonglomeraatti, ja nykyinen dataväärennösten kampanja on jo toinen suuryhtiötä kohdannut samanlainen isku yhtä monen vuoden aikana. Viime vuonna yhtiön autoja rakentava tytär Mitsubishi Motors myös väärentäneensä eräiden automalliensa matkamittareiden tietoja.

Mitsubishi Materialsin mukaan sen asiakkaat Japanissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Taiwanilla ovat vastaanottaneet tuotteita, joiden laatutietoja on väärennetty. Yhtiö jatkaa dataväärennösten suuruuden ja syiden selvittämistä. 

Japanin kolmanneksi suurin teräsyhtiö Kobe Steel myönsi lokakuussa, että sen työntekijät olivat väärentäneet eräitä tuotespesifikaatteja. Väärennökset pakottivat Kobe Steelin asiakkaat eri puolilla maailmaa tarkistamaan omien tuotteidensa laadun.

Teksti: Markku Pervilä

https://www.reuters.com/article/us-mitsubishi-ma-scandal/mitsubishi-materials-says-over-200-customers-could-be-affected-by-data-falsification-idUSKBN1DN09D

Uusimmat artikkelit

Fortum tutkii Krasnyi Borin teollisuusjätenäytteet

Fortumin jäte- ja kierrätysliiketoiminnan asiantuntijat ovat yhdessä Venäjän ympäristövalvontaviranomaisen kanssa ottaneet tällä viikolla näytteitä kahdesta avoimesta vesialtaasta Krasnyi Borin vaarallisen jätteen kaatopaikalla Pietarissa. Näytteenoton tavoitteena on selvittää, mitä aineita altaissa on.

Vaisala tuo markkinoille uusia älykkäitä mittapäitä

Vaisala on tuonut markkinoille uuden sarjan vaihdettavia mittapäitä kosteuden mittaamiseen haastavissa olosuhteissa. Uusia mittapäitä voi käyttää niin itsenäisinä digitaalisina lähettiminä kuin yhdistettynä Vaisalan Indigo-näyttölaitteeseen.

19.2.2018 | Tutkimus ja koulutus

Tulevaisuuden akut antavat Suomelle virtaa ja bisnesmahdollisuuksia

Mobiili yhteiskunta liikkuu akkujen varassa. Akut antavat käyttövoiman sähköautoille, tasaavat uusiutuvan energian tuotannon ja käytön jaksottaisuuden eroja sekä tuovat työhön ja vapaa-aikaan langatonta käyttömukavuutta. 

Gasumille tukea biokaasun tuotannon lisäämiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Gasumille Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanketukea 7,83 miljoonaa euroa biokaasun tuotannon lisäämiseen. Gasum rakentaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä, johon kuuluu myös biokaasutuotannon lisääminen.

Teollisuuden kunnossapidon osaaja Elcoline kasvaa ja työllistää Kajaanin seudulla

Heinäkuussa 2016 Elcoline Plant Service Oy ja GE Power Service (entinen Alstom Finland Oy) tekivät liiketoimintakaupan, jossa GE Powerin mekaanisen kunnossapitoyksikön työntekijät siirtyivät Elcolinen palvelukseen. Elcolinen tavoitteena oli kaupan myötä kasvattaa omaa osaamistaan ja tätä kautta kehittää liiketoimintaansa, sekä laajentaa palvelutarjontaansa asiakaslähtöisemmäksi.

7.2.2018 | Alan Uutiset

Fortum ostaa kolme yksityistä lämmöntuottajaa Latviassa

Fortum on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan yhtiö ostaa kolmen latvialaisen lämmöntuotantoyhtiön SIA BK Enerģijan, SIA Energy & Communicationin ja SIA Sprinon kaikki osakkeet. Kauppa on ehdollinen Latvian kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.