Alan Uutiset | 26.11.2017

Mitsubishi Materialsille kallis lasku valeuutisoinnista

Teollisuusyritys Mitsubishi Materials taistelee sen tuotteiden laatuväärennöksiä vastaan. Yhtiö yrittää korvata valeuutiset oikealla informaatiolla ja sanoo, että yli 200 koti- ja ulkomaista asiakasta on vastaanottanut vääriä tietoja Mitsubishin tuotteiden heikosta laadusta.

mitsu

Yhtiön mukaan valeuutisten kampajan uhreja ovat ainakin kolme Mitsubishin tytäyhtiötä, jotka toimivat lentokoneteollisuudessa, autonvalmistuksessa ja teollisuuden konerakentamisessa. Tytärten nimet ovat Mitshubishi Aluminum, Mitsubishi Cable ja autojen ja elektroniikan metallituotteita valmistava Mitsubishi Shindoh.

Valekampanja on jo nyt käynyt Mitsubishille kalliiksi, sillä yhtiön osakkeen hinnasta on viime päivinä sulanut 11 prosenttia ja kurssi on pudonnut alhaisimmalle tasolleen sitten viime elokuun.

Mitsubishi Materials ei vielä osaa sanoa, miten tuotespesifikaattien väärät tiedot vaikuttavat sen taloudelliseen tulokseen. Yhtiö sanoo lopettaneensa dataväärennösten uhreiksi joutuneiden tuotteiden lähettämisen asiakkaille lokakuussa.

Japanin teollisuuden maine uhattuna

Reutersin mukaan valheellisten laaturaporttien uhreiksi ovat viime aikoina joutuneet monet muutkin japanilaiset teollisuusjätit, joukossa muiden muassa Kobe Steel sekä autojätit Nissan ja Subaru.

Perjantaina Japanin kauppa- ja teollisuusministeri Hiroshige Seko kutsui Mitsubishin tuoreinta skandaalia ´koko maan teollisuuden luotettavuutta uhkaavaksi iskuksi.´ Samalla ministeri kehotti Mitsubishia ja muita selvittämään näiden valeuutisten taustat perusteellisesti.

Mitsubishi Group on Japanin suurin teollisuuskonglomeraatti, ja nykyinen dataväärennösten kampanja on jo toinen suuryhtiötä kohdannut samanlainen isku yhtä monen vuoden aikana. Viime vuonna yhtiön autoja rakentava tytär Mitsubishi Motors myös väärentäneensä eräiden automalliensa matkamittareiden tietoja.

Mitsubishi Materialsin mukaan sen asiakkaat Japanissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Taiwanilla ovat vastaanottaneet tuotteita, joiden laatutietoja on väärennetty. Yhtiö jatkaa dataväärennösten suuruuden ja syiden selvittämistä. 

Japanin kolmanneksi suurin teräsyhtiö Kobe Steel myönsi lokakuussa, että sen työntekijät olivat väärentäneet eräitä tuotespesifikaatteja. Väärennökset pakottivat Kobe Steelin asiakkaat eri puolilla maailmaa tarkistamaan omien tuotteidensa laadun.

Teksti: Markku Pervilä

https://www.reuters.com/article/us-mitsubishi-ma-scandal/mitsubishi-materials-says-over-200-customers-could-be-affected-by-data-falsification-idUSKBN1DN09D

Uusimmat artikkelit

Esimiesten tukeminen työturvallisuustyössä kannattaa

Ei riitä, että osa esimiehistä huolehtii alaistensa työturvallisuudesta ja hyvinvoinnista työpaikoilla. Jotta kaikki esimiehet osaavat, ehtivät ja haluavat toimia sovittujen pelisääntöjen mukaan, tarvitaan organisaatiotason käytäntöjä ja tukea, selviää Sari Tappuran väitöskirjassa.

Gasumin biokaasuhanke myötätuulessa Ruotsissa

Energiayhtiö Gasum selvittää biokaasun tuotantoa Stora Enson Nymöllassa sijaitsevan sellu- ja paperitehtaan jätevesistä. Ruotsin ympäristöviranomainen Naturvårdsverket on myöntänyt Nymölla-hankkeelle 12,4 miljoonan euron investointituen ‘Klimatklivet’-ohjelmastaan. Gasumin visio on rakentaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä, jossa kiertotalous on vahvasti mukana.

7.12.2017 | Alan Uutiset

Teollisuuden kriittiset raaka-aineet huolenaiheena Tukholmassa

Ruotsin teollisuusministeriö järjesti 23.11. Tukholmassa keskustelutilaisuuden, jonka aiheena oli teollisten innovaatioiden tarvitsemat kriittiset raaka-aineet. Huolenaiheeksi nousi muun muassa EU:n energiamurroksen synnyttämä raaka-ainekysyntä, joka ei täyty ellei nykyisiä kierrätysvaatimuksia päivitetä vastaamaan tulevia tarpeita.

4.12.2017 | Tutkimus ja koulutus

Perinteisesti ymmärrettyä muutosvastarintaa ei ole työelämässä olemassa

Nykyisessä työelämässä suhtautuminen sekä muutokseen että sitä edistävään johtoon on tarinallista ja jatkuvasti liikkuvaa, selviää Eeva Kiiskisen tuotantotalouden alan väitöstutkimuksessa.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.