Alan Uutiset | 26.5.2015

Moventas laajentaa vaihdeosaamistaan vuorovesivoimaan yhteistyössä Alstomin kanssa

Uusiutuvan energian johtava vaihdevalmistaja ja huoltopalveluntarjoaja Moventas on valittu Alstomin pääasialliseksi vaihdekehityskumppaniksi raz Blanchard -vuorovesivoimalan pilottihankkeeseen Pohjois-Ranskaan.

Turbiini

Moventaksen vaihdeosaaminen valjastetaan pian vuorovesivoiman käyttöön ensimmäistä kertaa. Alstom on valittu turbiinitoimittajaksi vuorovesivoimalahankkeeseen raz Blanchardissa ja Alstom on puolestaan valinnut Moventaksen kehittämään vuorovesiturbiinien vaihteet.

Alstom Oceade™ 18 - 1.4 MW –turbiinia on jo testattu 500kW versiona vuosina 2011-2012 sekä 1MW versiona vuosina 2013-2014 syöttämällä verkkoon 1.5GWh. Näihin kokemuksiinsa perustuen Alstom asentaa parannellun 1.4 MW version raz Blanchard -hankkeeseen. Voimalan kokonaiskapasiteetti on 5,6 MW, ja siihen asennetaan neljä Oceadea™ , jotka tuottavat energiaa kaikkiaan 5 000 ihmiselle. Vuorovesivoimalan rakentamisen on suunniteltu alkavan vuonna 2017.

Moventaksen parhaillaan suunnittelema vaihde on tuulivaihdetuote, johon tehdään asiakaskohtaisia muutoksia.

Vaihteisto

Moventaksen toimittama vaihteisto

Veden alle sijoittuvan turbiinin kunnonvalvonta on ehdottoman tärkeää, ja vaihteita hallitaankin Moventaksen CMaS-järjestelmällä. Vaihteen toimintavarmuus ylipäänsä varmistetaan erityisominaisuuksilla kuten lisävarusteilla ja voitelujärjestelmillä.

– On todella jännittävää ja kunnia olla osa tätä projektia. Vuorovesivoimaloihin suunniteltavien vaihteiden luotettavuus on vielä ehdottomampaa kuin tuulivoimavaihteiden. Teknologiamme luotettavuus on tavaramerkkimme ja menestystekijämme myös tässä projektissa, kommentoi Moventaksen toimitusjohtaja Arto Lahtela.

Moventaksen ja sen edeltäjien kuten Valmetin historia ulottuu yli 70 vuoden päähän, ja yhtiö voikin hyödyntää aiempaa meriteollisuuden osaamistaan Alstomin hyväksi. Moventas juhlii tänä vuonna 35-vuotispäiviään, sillä yhtiö toimitti ensimmäisen tuulivoimavaihteensa vuonna 1980.

Lisätietoja: www.moventas.com

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.