Alan Uutiset | 26.5.2015

Moventas laajentaa vaihdeosaamistaan vuorovesivoimaan yhteistyössä Alstomin kanssa

Uusiutuvan energian johtava vaihdevalmistaja ja huoltopalveluntarjoaja Moventas on valittu Alstomin pääasialliseksi vaihdekehityskumppaniksi raz Blanchard -vuorovesivoimalan pilottihankkeeseen Pohjois-Ranskaan.

Turbiini

Moventaksen vaihdeosaaminen valjastetaan pian vuorovesivoiman käyttöön ensimmäistä kertaa. Alstom on valittu turbiinitoimittajaksi vuorovesivoimalahankkeeseen raz Blanchardissa ja Alstom on puolestaan valinnut Moventaksen kehittämään vuorovesiturbiinien vaihteet.

Alstom Oceade™ 18 - 1.4 MW –turbiinia on jo testattu 500kW versiona vuosina 2011-2012 sekä 1MW versiona vuosina 2013-2014 syöttämällä verkkoon 1.5GWh. Näihin kokemuksiinsa perustuen Alstom asentaa parannellun 1.4 MW version raz Blanchard -hankkeeseen. Voimalan kokonaiskapasiteetti on 5,6 MW, ja siihen asennetaan neljä Oceadea™ , jotka tuottavat energiaa kaikkiaan 5 000 ihmiselle. Vuorovesivoimalan rakentamisen on suunniteltu alkavan vuonna 2017.

Moventaksen parhaillaan suunnittelema vaihde on tuulivaihdetuote, johon tehdään asiakaskohtaisia muutoksia.

Vaihteisto

Moventaksen toimittama vaihteisto

Veden alle sijoittuvan turbiinin kunnonvalvonta on ehdottoman tärkeää, ja vaihteita hallitaankin Moventaksen CMaS-järjestelmällä. Vaihteen toimintavarmuus ylipäänsä varmistetaan erityisominaisuuksilla kuten lisävarusteilla ja voitelujärjestelmillä.

– On todella jännittävää ja kunnia olla osa tätä projektia. Vuorovesivoimaloihin suunniteltavien vaihteiden luotettavuus on vielä ehdottomampaa kuin tuulivoimavaihteiden. Teknologiamme luotettavuus on tavaramerkkimme ja menestystekijämme myös tässä projektissa, kommentoi Moventaksen toimitusjohtaja Arto Lahtela.

Moventaksen ja sen edeltäjien kuten Valmetin historia ulottuu yli 70 vuoden päähän, ja yhtiö voikin hyödyntää aiempaa meriteollisuuden osaamistaan Alstomin hyväksi. Moventas juhlii tänä vuonna 35-vuotispäiviään, sillä yhtiö toimitti ensimmäisen tuulivoimavaihteensa vuonna 1980.

Lisätietoja: www.moventas.com

Uusimmat artikkelit

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

19.2.2020 | Alan Uutiset

FUCHSin uusi voiteluainetehdas – suuri satsaus Pohjoismaiden markkinoille

Fuchsin uuden voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. 

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.