https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.1.2017

Muutoksia painelaitteiden valmistukseen ja käyttöön

Uusi painelaitelaki ja sen nojalla annetut valtioneuvoston asetukset astuivat vuoden alusta voimaan. Painelaitelailla on tuotu Suomen lainsäädäntöön yksinkertaisten painesäiliöiden direktiivi (SPVD) sekä painelaitedirektiivi (PED), jonka soveltamisalaan kuuluu painelaitteiden ja laitekokonaisuuksien suunnittelu, valmistus ja vaatimustenmukaisuuden arviointi, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Painelaitteiden valmistus

Painelaitevalmistajien uudet vastuut ja velvoitteet koskevat mm. tuotteiden merkitsemistä, tuotetietojen, talouden toimijatietojen ja dokumenttien säilyttämistä sekä vaatimustenvastaisista tuotteista tiedottamista muille talouden toimijoille ja viranomaiselle.

Painelaitteiden vaatimusmukaisuuden arvioinnin moduulien tunnuksiin ja teknisiin asiakirjoihin on tullut muutoksia. Neljän moduulin osalta tunnukset ovat muuttuneet, eli moduuli A2 korvaa moduulin A1, moduuli B sisältää moduulit B1 ja B, sekä moduuli C2 korvaa moduulin C1. Valmistajan tulee suorittaa painelaitteelle riskin arviointi, jonka tulosten tulee sisältyä teknisiin asiakirjoihin. Lisäksi vaatimustenmukaisuusvakuutuksen sisältöä on uudistettu.

Painelaitteiden käyttö

Painelaitelailla varmistetaan myös painelaitteiden käytön aikainen turvallisuus. Käyttöä koskevat säännökset ovat kansallisia menettelyjä. Käyttösäännöksissä säädetään painelaitteiden sijoituksesta, rekisteröinnistä, määräaikaistarkastuksista, käytön valvojasta ja käyttöhenkilökunnasta sekä asennus-, korjaus- ja muutostöistä.

Käyttösäännöksiä on muutettu seuraavasti:

1) Paineella tyhjennettävä kuljetussäiliö tulee rekisteröidä, kun paine on yli 0,5 bar. Muilta osin painelaitteiden rekisteröintirajat, määräaikaistarkastukset ja tarkastusten aikavälit pysyvät ennallaan.

2) Käytön valvojan nimeämisestä ja käyttöhenkilökunnan pätevyydestä säädetään aiempaa yksityiskohtaisemmin:

Omistajan tai haltijan on nimettävä rekisteröitävälle painelaitteelle pätevä käytön valvoja ja lisäksi käytön varavalvoja, joka toimii käytön valvojana, kun varsinainen käytön valvoja on estynyt hoitamasta tehtäviään.

Omistajan tai haltijan on huolehdittava, että painelaitteen käyttäjänä toimiva henkilökunta on ammattitaitoista ja tehtäviinsä perehdytettyä. 

3) Kattilalaitosten jatkuvaa käytön valvontaa on muutettu siten, ettei ohjauspaikan tarvitse olla viiden minuutin etäisyydellä kattilalaitoksesta. Tällöin kattilalaitoksen miehitys on järjestettävä siten, että käyttäjä pääsee kattilalaitokselle viiden minuutin kuluessa tarvittavien käyttö- ja turvallisuustoimenpiteiden suorittamiseksi.

4) Kattilalaitoksen jaksottaisen käytön valvonnan tehorajoja on muutettu ja vaatimuksia on täsmennetty. Omistajan tai haltijan on huolehdittava, että kattilalaitoksen vaaran arviointi, varustelu ja järjestelyt täyttävät jaksottaisen käytön valvonnan vaatimukset. 

5)  Asennus-, korjaus- ja muutostöiden menettelyitä on selkeytetty alan käytännöt huomioiden.

Tarkastuslaitokset

Painelaitelaki sisältää sektorikohtaiset pätevöintilaitoksia, painelaitteiden käyttäjien tarkastuslaitoksia ja painelaitteiden käytön tarkastuslaitoksia koskevat säännökset. Ilmoitettujen laitosten hyväksymis- ja ilmoitusmenettelyiden osalta viitataan lakiin ilmoitetuista laitoksista.

www.tukes.fi

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.