https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.12.2018

Muutos kiinteistön turvajärjestelmien ilmoituksensiirtostandardiin

Standardi SFS-EN 50136-1 määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Sen muutos A1 lisää uusia käsitteitä, muuttaa teknisiä vaatimuksia sekä mahdollistaa toteuttaa osan toiminnoista hallinnoituna esim. datakeskuksessa. Standardista on julkaistu uusi yhdistetty versio SFS-EN 50136-1:2012 + A1:2018, jossa muutoksen teksti on otettu huomioon standardin sisällössä.

Ilmoituksensiirtojärjestelmiä käsittelevää standardisarjaa SFS-EN 50136 sovelletaan kaikkiin kiinteistön turvajärjestelmiin (esim. murto- ja ryöstöilmaisu, paloilmoitin, kulunvalvonta, kameravalvonta). Se määrittelee vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmille, jotka välittävät hälytyssanomia (esim. paloilmoitus, murtoilmoitus, vikailmoitus, jne.) kiinteistöjen turvajärjestelmistä hälytyskeskuksen ( SFS-EN 50518 ) hälytystenkäsittelyjärjestelmään (AMS).

Järjestelmästandardi SFS-EN 50136-1 määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Nämä järjestelmävaatimukset on esitetty teknologiasta riippumattomassa muodossa. Valvottavan kohteen (AS) tietoliikennelaitteen (SPT) ominaisuudet on määritelty osassa SFS-EN 50136-2 ja vastaavasti hälytyskeskuksen laitteen (RCT) osassa SFS-EN 50136-3 .

Sovelluskohtaiset (AS) vaatimukset esitetään tuote- tai järjestelmäkohtaisissa standardeissa esim. paloilmoittimille SFS-EN 54-21 ja murtovalvonnalle SFS-EN 50131-1+A1+A2 .

CLC/TS 50136-7:2017:fi sisältää ohjeet standardisarjan SFS-EN 50136 soveltamiseen ilmoituksensiirtopalvelun käyttäjille ja tuottajille.

Muutos SFS-EN 50136-1:2012/A1:2018

Järjestelmästandardin muutos A1 julkaistiin syksyllä 2018. Uuden käsitteen hallinnoituna toteutetun ilmoituksensiirtojärjestelmän (ks. kuva 1 RCT-H ja RCT-A) lisäksi se sisältää teknisiä muutoksia ilmoituksensiirtojärjestelmän kokoonpanoon, raportointivaatimuksiin, saatavuuden ja suorituskyvyn rekisteröintiin sekä turvallisuusvaatimuksiin.

Dia1

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.