https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.12.2018

Muutos kiinteistön turvajärjestelmien ilmoituksensiirtostandardiin

Standardi SFS-EN 50136-1 määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Sen muutos A1 lisää uusia käsitteitä, muuttaa teknisiä vaatimuksia sekä mahdollistaa toteuttaa osan toiminnoista hallinnoituna esim. datakeskuksessa. Standardista on julkaistu uusi yhdistetty versio SFS-EN 50136-1:2012 + A1:2018, jossa muutoksen teksti on otettu huomioon standardin sisällössä.

Ilmoituksensiirtojärjestelmiä käsittelevää standardisarjaa SFS-EN 50136 sovelletaan kaikkiin kiinteistön turvajärjestelmiin (esim. murto- ja ryöstöilmaisu, paloilmoitin, kulunvalvonta, kameravalvonta). Se määrittelee vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmille, jotka välittävät hälytyssanomia (esim. paloilmoitus, murtoilmoitus, vikailmoitus, jne.) kiinteistöjen turvajärjestelmistä hälytyskeskuksen ( SFS-EN 50518 ) hälytystenkäsittelyjärjestelmään (AMS).

Järjestelmästandardi SFS-EN 50136-1 määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Nämä järjestelmävaatimukset on esitetty teknologiasta riippumattomassa muodossa. Valvottavan kohteen (AS) tietoliikennelaitteen (SPT) ominaisuudet on määritelty osassa SFS-EN 50136-2 ja vastaavasti hälytyskeskuksen laitteen (RCT) osassa SFS-EN 50136-3 .

Sovelluskohtaiset (AS) vaatimukset esitetään tuote- tai järjestelmäkohtaisissa standardeissa esim. paloilmoittimille SFS-EN 54-21 ja murtovalvonnalle SFS-EN 50131-1+A1+A2 .

CLC/TS 50136-7:2017:fi sisältää ohjeet standardisarjan SFS-EN 50136 soveltamiseen ilmoituksensiirtopalvelun käyttäjille ja tuottajille.

Muutos SFS-EN 50136-1:2012/A1:2018

Järjestelmästandardin muutos A1 julkaistiin syksyllä 2018. Uuden käsitteen hallinnoituna toteutetun ilmoituksensiirtojärjestelmän (ks. kuva 1 RCT-H ja RCT-A) lisäksi se sisältää teknisiä muutoksia ilmoituksensiirtojärjestelmän kokoonpanoon, raportointivaatimuksiin, saatavuuden ja suorituskyvyn rekisteröintiin sekä turvallisuusvaatimuksiin.

Dia1

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.