https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.12.2018

Muutos kiinteistön turvajärjestelmien ilmoituksensiirtostandardiin

Standardi SFS-EN 50136-1 määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Sen muutos A1 lisää uusia käsitteitä, muuttaa teknisiä vaatimuksia sekä mahdollistaa toteuttaa osan toiminnoista hallinnoituna esim. datakeskuksessa. Standardista on julkaistu uusi yhdistetty versio SFS-EN 50136-1:2012 + A1:2018, jossa muutoksen teksti on otettu huomioon standardin sisällössä.

Ilmoituksensiirtojärjestelmiä käsittelevää standardisarjaa SFS-EN 50136 sovelletaan kaikkiin kiinteistön turvajärjestelmiin (esim. murto- ja ryöstöilmaisu, paloilmoitin, kulunvalvonta, kameravalvonta). Se määrittelee vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmille, jotka välittävät hälytyssanomia (esim. paloilmoitus, murtoilmoitus, vikailmoitus, jne.) kiinteistöjen turvajärjestelmistä hälytyskeskuksen ( SFS-EN 50518 ) hälytystenkäsittelyjärjestelmään (AMS).

Järjestelmästandardi SFS-EN 50136-1 määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Nämä järjestelmävaatimukset on esitetty teknologiasta riippumattomassa muodossa. Valvottavan kohteen (AS) tietoliikennelaitteen (SPT) ominaisuudet on määritelty osassa SFS-EN 50136-2 ja vastaavasti hälytyskeskuksen laitteen (RCT) osassa SFS-EN 50136-3 .

Sovelluskohtaiset (AS) vaatimukset esitetään tuote- tai järjestelmäkohtaisissa standardeissa esim. paloilmoittimille SFS-EN 54-21 ja murtovalvonnalle SFS-EN 50131-1+A1+A2 .

CLC/TS 50136-7:2017:fi sisältää ohjeet standardisarjan SFS-EN 50136 soveltamiseen ilmoituksensiirtopalvelun käyttäjille ja tuottajille.

Muutos SFS-EN 50136-1:2012/A1:2018

Järjestelmästandardin muutos A1 julkaistiin syksyllä 2018. Uuden käsitteen hallinnoituna toteutetun ilmoituksensiirtojärjestelmän (ks. kuva 1 RCT-H ja RCT-A) lisäksi se sisältää teknisiä muutoksia ilmoituksensiirtojärjestelmän kokoonpanoon, raportointivaatimuksiin, saatavuuden ja suorituskyvyn rekisteröintiin sekä turvallisuusvaatimuksiin.

Dia1

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.