https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.11.2020

Naantalin jalostamo suljetaan maaliskuuhun mennessä

Öljynjalostaja Neste ilmoitti lopettavansa jalostustoimintansa Naantalissa maaliskuuhun 2021 mennessä. Yhtiön päätösten seurauksena Neste lopettaa noin 370 työtehtävää, joista 70 on toimihenkilöiden töitä. 

neste_jalostama

Aiemmin yhtiö arvioi järjestelyn johtavan 470 työtehtävän vähenemiseen, mukaan lukien mahdolliset ulkoistukset. Neste aikoo ajaa alas Naantalin jalostustoiminnot hyvin nopeasti, maaliskuuhun 2021 mennessä. Irtisanomiset koskevat jalostustoimintaa, laadunvalvontalaboratoriota ja tukitoimintoja.

Terminaali- ja satamatoiminta jatkuu Naantalissa. Kunnossapito jatkaa edelleen Nesteen omana toimintana, sitä ei ulkoistettu.

– Kunnossapito säilyi Nesteen omana toimintana henkilöstön edustajien ehdotusten ansiosta, toteaa kemian sopimusalavastaava Taru Reinikainen Ammattiliitto Prosta yhdistyksen verkkosovistolla.

Lopetettavista työtehtävistä 60 koskee määräaikaisia työntekijöitä.

– Se on kova paikka, sillä uuden työn löytäminen ei ole pandemia-aikaan helppoa kenellekään, eivätkä mahdolliset tukitoimet koske määräaikaisia, sanoo Reinikainen.

"Hyvä työyhteisö hajoaa"

Toimihenkilöiden luottamusmiestä harmittaa.

Neste tarjoaa henkilöstölleen uudelleensijoitusvelvoitteen mukaisesti uusia työtehtäviä, joihin tarjotaan koulutusta.

- Muutama on jo onnistunut löytämään uuden työpaikan, mutta varmasti moni tarvitsee koulutusta tai tukea uudelleentyöllistymistä varten, luottamusmies kertoo.

Irtisanottaville Neste tarjoaa eläkejärjestelyjä ja tukipaketteja, joihin sisältyy starttiraha tukemaan koulutusta tai yrittäjyyttä. Lisäksi yritys toteuttaa muutosturvaohjelmaa, johon sisältyy erilaisia uudelleen työllistymistä tukevia toimia.

Paikkakunnan vaihtoa tuetaan muuttoavustuksella.

- Mahdollisuus hakea töitä Porvoosta kiinnostaa, mutta kaikille se ei siellä töitä ole, eikä kaikille ole mahdollista muuttaa toiseen kaupunkiin, Mathlin huomauttaa.

Henkilöstökulujen osuus 2,5 prosenttia kokonaiskustannuksista

Yhtiö kertoi harkitsevansa Suomen vanhimman öljynjalostamon Naantalin jalostustoimintojen lakkauttamista syyskuussa 2020, kun yt-neuvottelut alkoivat. Yhtiön tarkoitus oli lopettaa Naantalin-öljynjalostamo ja muuttaa toimintamallia Porvoon-jalostamolla. Samalla kuitenkin oli tarkoitus vähentää omaa henkilökuntaa.

Yhtiö tavoittelee järjestelyillä noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Henkilöstökulujen osuus Nesteen liiketoiminnan kokonaiskustannuksista tosin on vain 2,5 prosenttia.

Yhtiö tiedottaa jatkossa kehittävänsä Porvoon jalostamoa kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia.

Neste on keskittynyt viime vuosina yhä enemmän uusiutuviin öljytuotteisiin, joiden ansiosta yhtiö on parantanut merkittävästi kannattavuuttaan. Samalla kuitenkin yhtiön perinteisten öljytuotteiden kysyntä on ollut laskussa.

Neste työllistää Suomessa yhteensä noin 4 000 henkilöä ja globaalisti 5 000 henkilöä.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.