https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.9.2020

Näkymät eivät ole kirkastuneet teknologiateollisuudessa; pohjakosketus vasta edessä

Suomalaisen teknologiateollisuuden näkymät synkkenevät yhä, eikä aallonpohjaa ole vielä saavutettu. Teknologiateollisuuden tuoreen kyselyn mukaan kysyntä on heikentynyt edelleen vuoden kolmannella neljänneksellä, ja aiempaa suurempi osa yrityksistä odottaa tuotannon olevan hiljaisimmillaan vasta vuoden lopulla. Irtisanomisten määrä kasvaa.

abstract-art-blur-bright-417458

Tiedot perustuvat Teknologiateollisuus ry:n koronapulssi-jäsenkyselyyn, jonka tiedot kerättiin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Tiedusteluun vastasi 579 yritystä.

Vaikeuksien pitkittyminen heijastuu karusti myös työllisyyslukuihin. Koronapulssikyselyn perusteella voidaan arvioida, että teknologiateollisuudesta häviää koronan takia vuoden loppuun mennessä lähes 10 000 työpaikkaa. Menetettyjen työpaikkojen määrä nousee kokonaisuudessaan jopa yli 20 000:een, kun otetaan huomioon toimialan välillinen vaikutus työllisyyteen.

Peräti 47 prosenttia teknologiayrityksistä ilmoittaa nyt, että hiljaisin aika on vasta edessä. Edellisessä kyselyssä kuukausi sitten näin vastasi 33 prosenttia. Yritysten kysyntä heikkeni edelleen. Keväällä ja vielä lomien jälkeen noin 24 prosenttia yrityksistä raportoi, että heikko kysyntä haittaa yritystoimintaa erittäin paljon. Nyt luku on kivunnut jo 28 prosenttiin. Kyseessä on huolestuttava käänne heikompaan.

− Tulos on ikävä viesti siitä, että kysyntä ei ole piristynyt Suomessa vaan se on yritysten mukaan pikemminkin heikentynyt entisestään. Euroopan teollisuudesta viime kuukausina kantautuneet rohkaisevat uutiset eivät valitettavasti näy suomalaisessa teknologiateollisuudessa, ehkä hieman vastoin odotuksia, sanoo Teknologiateollisuus ry:n pääekonomisti Petteri Rautaporras lehdistötiedotteessa.

HUOLI KASVAA MYÖS ENSI VUODESTA

Näyttää siis yhä selvemmältä, että teknologiateollisuudessa aallonpohja siirtyy kauemmaksi, ainakin vuoden viimeiselle neljännekselle tai ensi vuoden alkuun. Avoimien vastausten perusteella yrityksillä on kuitenkin kasvava huoli myös koko ensi vuoden kehityksestä. Myös monet tähän saakka hyvin pärjänneet yritykset arvioivat, että ensi vuodesta tulee vaikea.

− Valitettavasti aivan tuoreimmat tiedot vihjaavat, että talouden toipuminen on jälleen hidastumassa myös Euroopassa palvelusektorin vetämänä koronaepidemian voimistumisen takia. Jos kysyntä jatkaisi kasvuaan Euroopassa ja maailmalla, se toki näkyisi väistämättä Suomessakin jossain vaiheessa, mikäli vain kilpailukykymme on riittävällä tasolla, Rautaporras sanoo.

− Nyt on varmistettava, että Suomen hyvinvoinnille tärkeitä elinkelpoisia vientiyrityksiä ei mene koronan takia nurin. Yritysten kustannustukea tulee jatkaa ja tuen kriteereitä muuttaa niin, että myös vientiyritykset voivat päästä sen piiriin. Lisäksi niin hallituksessa kuin työmarkkinoilla tarvitaan kilpailukykyä vahvistavia toimia, Rautaporras tähdentää.

Lue aiheesta lisää: Teknologiateollisuuden VIII koronapulssikysely

Uusimmat artikkelit

15.3.2024 | Alan Uutiset

Traficom julkaisi selvityksen koko Suomen kaukoliikenteen pysäyttäneen ratavaurion syistä – korjaamista tiedonkulussa

Ratavaurion syynä oli veturin rikkoontuminen ja sitä seuranneet liikkeellelähtöyritykset. Selvityksen mukaan erityisesti häiriötilanteiden viestinnässä ja johtamisessa on kehitettävää. Tapahtumiin liittyvien keskeisten toimijoiden yhteinen tilannekuva puuttui. 

Raision kaikki tehtaat ovat nyt hiilineutraaleja – ratkaisut syntyivät yhteistyössä kumppanien kanssa

Tuotannot pyörivät nyt uusiutuvalla energialla, eikä päästökompensaatioihin ole tarvinnut turvautua.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.