https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.9.2020

Näkymät eivät ole kirkastuneet teknologiateollisuudessa; pohjakosketus vasta edessä

Suomalaisen teknologiateollisuuden näkymät synkkenevät yhä, eikä aallonpohjaa ole vielä saavutettu. Teknologiateollisuuden tuoreen kyselyn mukaan kysyntä on heikentynyt edelleen vuoden kolmannella neljänneksellä, ja aiempaa suurempi osa yrityksistä odottaa tuotannon olevan hiljaisimmillaan vasta vuoden lopulla. Irtisanomisten määrä kasvaa.

abstract-art-blur-bright-417458

Tiedot perustuvat Teknologiateollisuus ry:n koronapulssi-jäsenkyselyyn, jonka tiedot kerättiin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Tiedusteluun vastasi 579 yritystä.

Vaikeuksien pitkittyminen heijastuu karusti myös työllisyyslukuihin. Koronapulssikyselyn perusteella voidaan arvioida, että teknologiateollisuudesta häviää koronan takia vuoden loppuun mennessä lähes 10 000 työpaikkaa. Menetettyjen työpaikkojen määrä nousee kokonaisuudessaan jopa yli 20 000:een, kun otetaan huomioon toimialan välillinen vaikutus työllisyyteen.

Peräti 47 prosenttia teknologiayrityksistä ilmoittaa nyt, että hiljaisin aika on vasta edessä. Edellisessä kyselyssä kuukausi sitten näin vastasi 33 prosenttia. Yritysten kysyntä heikkeni edelleen. Keväällä ja vielä lomien jälkeen noin 24 prosenttia yrityksistä raportoi, että heikko kysyntä haittaa yritystoimintaa erittäin paljon. Nyt luku on kivunnut jo 28 prosenttiin. Kyseessä on huolestuttava käänne heikompaan.

− Tulos on ikävä viesti siitä, että kysyntä ei ole piristynyt Suomessa vaan se on yritysten mukaan pikemminkin heikentynyt entisestään. Euroopan teollisuudesta viime kuukausina kantautuneet rohkaisevat uutiset eivät valitettavasti näy suomalaisessa teknologiateollisuudessa, ehkä hieman vastoin odotuksia, sanoo Teknologiateollisuus ry:n pääekonomisti Petteri Rautaporras lehdistötiedotteessa.

HUOLI KASVAA MYÖS ENSI VUODESTA

Näyttää siis yhä selvemmältä, että teknologiateollisuudessa aallonpohja siirtyy kauemmaksi, ainakin vuoden viimeiselle neljännekselle tai ensi vuoden alkuun. Avoimien vastausten perusteella yrityksillä on kuitenkin kasvava huoli myös koko ensi vuoden kehityksestä. Myös monet tähän saakka hyvin pärjänneet yritykset arvioivat, että ensi vuodesta tulee vaikea.

− Valitettavasti aivan tuoreimmat tiedot vihjaavat, että talouden toipuminen on jälleen hidastumassa myös Euroopassa palvelusektorin vetämänä koronaepidemian voimistumisen takia. Jos kysyntä jatkaisi kasvuaan Euroopassa ja maailmalla, se toki näkyisi väistämättä Suomessakin jossain vaiheessa, mikäli vain kilpailukykymme on riittävällä tasolla, Rautaporras sanoo.

− Nyt on varmistettava, että Suomen hyvinvoinnille tärkeitä elinkelpoisia vientiyrityksiä ei mene koronan takia nurin. Yritysten kustannustukea tulee jatkaa ja tuen kriteereitä muuttaa niin, että myös vientiyritykset voivat päästä sen piiriin. Lisäksi niin hallituksessa kuin työmarkkinoilla tarvitaan kilpailukykyä vahvistavia toimia, Rautaporras tähdentää.

Lue aiheesta lisää: Teknologiateollisuuden VIII koronapulssikysely

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.