https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.9.2014

Neo-Carbon Energy, paalupaikka tähtäimessä

Energiajärjestelmien globaali kehitystyö on painottumassa omavaraisiin, päästöttömän energiantuotannon ratkaisuihin. Tämä antaa aiheen olettaa, että aurinko- ja tuulienergia voivat tulevaisuudessa tarjota merkittäviä mahdollisuuksia uusien työpaikkojen ja vientituotteiden luomisessa myös Suomessa. 

Viime keväänä julkisuuteen lanseeratun Neo-Carbon Energy -projektin tavoitteena on kehittää järjestelmä, joka perustuu energian varastointiin hiilivetyjen eli tavanomaisten polttoaineiden muodossa: projektissa kehitetään muun muassa sähköverkkoon kytkettyä laajamittaista energiavarastointia ja sen integrointia muihin energiasektoreihin. Hankkeen kokonaisbudjetti vuosille 2014 - 2016 on 7 miljoonaa euroa, josta Tekesin rahoitusosuus on 5 miljoonaa euroa.

Projektin koordinaattori, johtava tutkija Pasi Vainikka VTT:ltä toteaa, että hankkeen tarkoituksena on luotsata suomalaisyrityksiä mukaan energiantuotannon ympärillä tapahtuvan kansainvälisen kehitystyön piiriin. Aurinko- ja tuulienenergiaan perustuva päästötön energiajärjestelmä on sellaisenaan haaste tuotantovaihteluiden takia. Tuotanto myös hajautuu nykyistä huomattavasti pienempiin yksiköihin; myös kotitaloudet voivat toimia energiantuottajina. Tämä asettaa omat vaateensa myös lainsäädännölle, energiamarkkinoille sekä -liiketoiminnoille. Neon-Carbon Energy -projektin tavoitteena on Vainikan mukaan saada Suomen energia-alan teollisuus paalupaikalle tulevaisuuden järjestelmien kehityksessä.

– Varastointijärjestelmien tutkiminen ja kehittäminen ovat tässä avainasioita, mutta vähintään yhtä tärkeää on tiedostaa uusien liiketoimintamallien mahdollisuudet ja niiden tarjoamat taloudelliset vaikutukset, Vainikka sanoo. Paikan ykkösruudussa lunastavat hänen mukaansa he, jotka parhaiten ymmärtävät koko ketjun: varaston purkamisen, latauksen ja sähköverkon välisen kytkennän ja digitaalisen ohjauksen.

Promaint-lehti seuraa hankkeen etenemistä. Seuraavassa numerossa julkaistavassa laajassa artikkelissa käsittelemme kolmannen energiavaihtoehdon ympärille rakentuvaa kehitystyötä ja sen tuloksia.

– Kyseessä on monitieteellinen tutkimushanke, jossa perehdytään tulevaisuuden energiajärjestelmän toiminnallisiin periaatteisiin ja teknologioihin, mutta myös sen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin, Pasi Vainikka sanoo.

Lisätiedot: vtt.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.