https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 19.9.2022

Neste lopettaa raakaöljyn jalostamisen Suomessa - "Porvoosta voi kasvaa tärkeä uusiutuvien tuotteiden tuotantokeskus"

Suunniteltu muutos vaatii merkittäviä investointeja tulevan vuosikymmenen aikana.

Neste_Porvoo

Neste pyrkii lopettamaan raakaöljyn jalostamisen Porvoon jalostamolla 2030-luvun puolivälissä. Yhtiö aloittaa selvityksen siirtymisestä raakaöljystä uusiin raaka-aineisiin.

Ensimmäisessä vaiheessa siirtymää vauhditetaan yhteisprosessoinnilla, jossa raaka öljyn jalostusprosessiin lisätään ympäristöä vähemmän kuormittavia raaka-aineita. Nesteen arvion mukaan Porvoon jalostamon tuotantokapasiteetin potentiaali on pitkällä aikavälillä 2 - 4 miljoonaa tonnia vuodessa.

Neste kertoo jatkavansa myös vihreän vedyn mahdollisuuksien tutkimista Porvoon jalostamollaan.

“Käynnistämme selvityksen Porvoon jalostamon pitkän aikavälin muutospolusta, joka tähtää raakaöljyn korvaamiseen vaihtoehtoisilla raaka-aineilla. Toimintomme Porvoossa muodostavat joustavan ja suuren kokoluokan perustan, joka voi kasvaa tärkeäksi tuotantokeskukseksi uusiutuvien ja kiertotaloustuotteiden liiketoiminnallemme”, Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus sanoo.

Suunniteltu muutos vaatii merkittäviä investointeja tulevan vuosikymmenen aikana. Neste kertoo tekevänsä päätökset tarvittavista investoinneista suunnittelun edetessä.

Nesteen mukaan yli vuosikymmenen kestävä muutos investointeineen tehdään vaiheittain. Toimeenpanoa sopeutetaan tarvittaessa  uusiutuvien tuotteiden liiketoiminnan tai perinteisen jalostustoiminnan muutosvauhtiin.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.