https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 19.9.2022

Neste lopettaa raakaöljyn jalostamisen Suomessa - "Porvoosta voi kasvaa tärkeä uusiutuvien tuotteiden tuotantokeskus"

Suunniteltu muutos vaatii merkittäviä investointeja tulevan vuosikymmenen aikana.

Neste_Porvoo

Neste pyrkii lopettamaan raakaöljyn jalostamisen Porvoon jalostamolla 2030-luvun puolivälissä. Yhtiö aloittaa selvityksen siirtymisestä raakaöljystä uusiin raaka-aineisiin.

Ensimmäisessä vaiheessa siirtymää vauhditetaan yhteisprosessoinnilla, jossa raaka öljyn jalostusprosessiin lisätään ympäristöä vähemmän kuormittavia raaka-aineita. Nesteen arvion mukaan Porvoon jalostamon tuotantokapasiteetin potentiaali on pitkällä aikavälillä 2 - 4 miljoonaa tonnia vuodessa.

Neste kertoo jatkavansa myös vihreän vedyn mahdollisuuksien tutkimista Porvoon jalostamollaan.

“Käynnistämme selvityksen Porvoon jalostamon pitkän aikavälin muutospolusta, joka tähtää raakaöljyn korvaamiseen vaihtoehtoisilla raaka-aineilla. Toimintomme Porvoossa muodostavat joustavan ja suuren kokoluokan perustan, joka voi kasvaa tärkeäksi tuotantokeskukseksi uusiutuvien ja kiertotaloustuotteiden liiketoiminnallemme”, Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus sanoo.

Suunniteltu muutos vaatii merkittäviä investointeja tulevan vuosikymmenen aikana. Neste kertoo tekevänsä päätökset tarvittavista investoinneista suunnittelun edetessä.

Nesteen mukaan yli vuosikymmenen kestävä muutos investointeineen tehdään vaiheittain. Toimeenpanoa sopeutetaan tarvittaessa  uusiutuvien tuotteiden liiketoiminnan tai perinteisen jalostustoiminnan muutosvauhtiin.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3 käy täydellä teholla

Laitosyksikkö on nyt Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin sähköntuottaja.

28.9.2022 | Kumppaniartikkeli

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

Konecranesin älytehdastutkimus palkittiin

Konecranesin tutkimuksessa on validoitu ja otettu käyttöön 15 erilaista teknistä ratkaisua neljässä eri maassa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.