https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.3.2016

Nesteen, Veolian ja Borealiksen voimalahanke Porvoon Kilpilahdessa toteutuu, rahoitus varmistui

Neste, Veolia ja Borealis rakentavat uuden voimalan Porvoon Kilpilahteen joulukuussa 2015 ilmoitetun suunnitelman mukaisesti, sillä hankkeen rahoittajapankit ovat nyt lopullisesti sitoutuneet suunnitelmaan. Investointi korvaa Nesteen nykyisen voimalan ja palvelee Nesteen ja Borealiksen energiantarvetta.

Kilpilahti_2610_4

Lähde: Neste

Polttoaineyhtiö Neste rakentaa energiapalveluyritys Veolian ja kemianyhtiö Borealisin kanssa yhdistetyn lämpö- ja sähkövoimalan Porvooseen. Neste ja Veolia omistavat Kilpilahti Power Plant Limited (KPP) -yhteisyrityksestä 40 prosenttia kumpikin ja Borealis 20 prosenttia.

Uuden voimalan höyryntuotantokapasiteetti tulee olemaan 450 megawattia ja sähköntuotannon 30 megawattia. Voimalan kokonaisinvestointi on noin 400 miljoonaa euroa. Veolian operoiman laitoksen arvioidaan käynnistyvän vuonna 2018.

Voimala tulee tuottamaan energiaa Nesteen jalostamolle ja Borealiksen petrokemian tuotantolaitokselle. Veolia vastaa voimalan kunnossapidosta ja pyörittämisestä 20 vuoden ajan, ja Nesteen nykyinen voimalahenkilöstö siirtyy Veolia Services Suomen palvelukseen.

Neste Oyj:n mukaan hankkeen ympäristöedut ovat merkittävät.

- Uusi voimala täyttää kaikilta osiltaan uusimmat ympäristövaatimukset, kuten Euroopan komission teollisuuspäästödirektiivin (IED) säännökset ja sen odotetaan pienentävän hiilidioksidipäästöjä noin 20 prosenttia nykytilanteeseen verrattuna. Voimala on myös hyvä esimerkki resurssitehokkuudesta ja kiertotaloudesta, sillä 80 prosenttia voimalassa käytettävistä raaka-aineista (esimerkiksi asfalteeni) syntyy jalostamon ja petrokemian prosessien sivutuotteena.

Rakennushankkeen päätoteuttajana toimii espanjalainen Técnicas Reunidas. Suunnittelutoimisto Neste Jacobs puolestaan toteuttaa hankkeeseen liittyviä liityntöjä ja muuta infrastruktuuria, jotka yhdistävät uuden voimalan Nesteen jalostamoon ja Borealiksen petrokemian laitoksiin. Hankkeen rahoittajapankkeja ovat European Investment Bank (EIB) ja Pohjoismaiden investointipankki (NIB) sekä kaupallisista pankeista Bank of Tokyo Mitsubishi (BTMU), ING, Nordea, Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) ja Unicredit.

 

 

 

 

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.