https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.3.2016

Nesteen, Veolian ja Borealiksen voimalahanke Porvoon Kilpilahdessa toteutuu, rahoitus varmistui

Neste, Veolia ja Borealis rakentavat uuden voimalan Porvoon Kilpilahteen joulukuussa 2015 ilmoitetun suunnitelman mukaisesti, sillä hankkeen rahoittajapankit ovat nyt lopullisesti sitoutuneet suunnitelmaan. Investointi korvaa Nesteen nykyisen voimalan ja palvelee Nesteen ja Borealiksen energiantarvetta.

Kilpilahti_2610_4

Lähde: Neste

Polttoaineyhtiö Neste rakentaa energiapalveluyritys Veolian ja kemianyhtiö Borealisin kanssa yhdistetyn lämpö- ja sähkövoimalan Porvooseen. Neste ja Veolia omistavat Kilpilahti Power Plant Limited (KPP) -yhteisyrityksestä 40 prosenttia kumpikin ja Borealis 20 prosenttia.

Uuden voimalan höyryntuotantokapasiteetti tulee olemaan 450 megawattia ja sähköntuotannon 30 megawattia. Voimalan kokonaisinvestointi on noin 400 miljoonaa euroa. Veolian operoiman laitoksen arvioidaan käynnistyvän vuonna 2018.

Voimala tulee tuottamaan energiaa Nesteen jalostamolle ja Borealiksen petrokemian tuotantolaitokselle. Veolia vastaa voimalan kunnossapidosta ja pyörittämisestä 20 vuoden ajan, ja Nesteen nykyinen voimalahenkilöstö siirtyy Veolia Services Suomen palvelukseen.

Neste Oyj:n mukaan hankkeen ympäristöedut ovat merkittävät.

- Uusi voimala täyttää kaikilta osiltaan uusimmat ympäristövaatimukset, kuten Euroopan komission teollisuuspäästödirektiivin (IED) säännökset ja sen odotetaan pienentävän hiilidioksidipäästöjä noin 20 prosenttia nykytilanteeseen verrattuna. Voimala on myös hyvä esimerkki resurssitehokkuudesta ja kiertotaloudesta, sillä 80 prosenttia voimalassa käytettävistä raaka-aineista (esimerkiksi asfalteeni) syntyy jalostamon ja petrokemian prosessien sivutuotteena.

Rakennushankkeen päätoteuttajana toimii espanjalainen Técnicas Reunidas. Suunnittelutoimisto Neste Jacobs puolestaan toteuttaa hankkeeseen liittyviä liityntöjä ja muuta infrastruktuuria, jotka yhdistävät uuden voimalan Nesteen jalostamoon ja Borealiksen petrokemian laitoksiin. Hankkeen rahoittajapankkeja ovat European Investment Bank (EIB) ja Pohjoismaiden investointipankki (NIB) sekä kaupallisista pankeista Bank of Tokyo Mitsubishi (BTMU), ING, Nordea, Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) ja Unicredit.

 

 

 

 

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.