https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.12.2022

Nesteen vetytuotantoa vauhditetaan lähes 28 miljoonan julkisella tuella

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa

NestePorvoo

Porvoon jalostamolla tutkitaan vihreän vedyn tuotantoa. Kuva: Neste

Nesteen Porvoon jalostamon vihreän vedyn hankkeet saavat lähes 28 miljoonaa euroa julkista tukea. Business Finland teki päätöksen Nesteelle myönnettävästä 27,7 miljoonan euron tuesta joulukuussa.

Neste sai heinäkuussa 2022 ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Euroopan komission hyväksymän IPCEI-statuksen (Important Project of Common European Interest) vetyprojekteilleen, joka mahdollisti tuen hakemisen Business Finlandilta.

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa. Suomessa vetytalouden arvoketjuun liittyvät hankkeet ovat osa EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

”Nesteen tavoitteena on vahvistaa eurooppalaista vetyarvoketjua ja olla uusiutuvien vetyratkaisujen tuotannon ja kehityksen eturintamassa. Tällä rahoituksella on merkittävä vaikutus vihreän vedyn hankekokonaisuuksiemme edistämiseen nykyisessä haastavassa liiketoimintaympäristössä,  Nesteen uusiutuvasta vedystä vastaava johtaja Outi Ervasti sanoo.

Neste käynnisti syyskuussa 2022 strategisen selvityksen Porvoon jalostamon pitkän aikavälin muutoksesta uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tuotantopaikaksi. Toteutuessaan muutos johtaisi raakaöljyn korvaamiseen uusiutuvilla ja kierrätysraaka-aineilla 2030-luvun puolivälissä. Nesteen mukaan uusiutuvan vedyn hankkeet ovat keskeinen osa suunniteltua muutosta.

Uusimmat artikkelit

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

31.1.2023 | Alan Uutiset

Stora Enso teki historiallisen tuloksen viime vuonna

Konsernin hyvät kasvuluvut kuitenkin hiipuivat viimeisellä vuosineljänneksellä. Tamän vuoden tuloksen ennustetaan jäävän heikommaksi.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.