https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.12.2022

Nesteen vetytuotantoa vauhditetaan lähes 28 miljoonan julkisella tuella

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa

NestePorvoo

Porvoon jalostamolla tutkitaan vihreän vedyn tuotantoa. Kuva: Neste

Nesteen Porvoon jalostamon vihreän vedyn hankkeet saavat lähes 28 miljoonaa euroa julkista tukea. Business Finland teki päätöksen Nesteelle myönnettävästä 27,7 miljoonan euron tuesta joulukuussa.

Neste sai heinäkuussa 2022 ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Euroopan komission hyväksymän IPCEI-statuksen (Important Project of Common European Interest) vetyprojekteilleen, joka mahdollisti tuen hakemisen Business Finlandilta.

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa. Suomessa vetytalouden arvoketjuun liittyvät hankkeet ovat osa EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

”Nesteen tavoitteena on vahvistaa eurooppalaista vetyarvoketjua ja olla uusiutuvien vetyratkaisujen tuotannon ja kehityksen eturintamassa. Tällä rahoituksella on merkittävä vaikutus vihreän vedyn hankekokonaisuuksiemme edistämiseen nykyisessä haastavassa liiketoimintaympäristössä,  Nesteen uusiutuvasta vedystä vastaava johtaja Outi Ervasti sanoo.

Neste käynnisti syyskuussa 2022 strategisen selvityksen Porvoon jalostamon pitkän aikavälin muutoksesta uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tuotantopaikaksi. Toteutuessaan muutos johtaisi raakaöljyn korvaamiseen uusiutuvilla ja kierrätysraaka-aineilla 2030-luvun puolivälissä. Nesteen mukaan uusiutuvan vedyn hankkeet ovat keskeinen osa suunniteltua muutosta.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.