https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.12.2022

Nesteen vetytuotantoa vauhditetaan lähes 28 miljoonan julkisella tuella

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa

NestePorvoo

Porvoon jalostamolla tutkitaan vihreän vedyn tuotantoa. Kuva: Neste

Nesteen Porvoon jalostamon vihreän vedyn hankkeet saavat lähes 28 miljoonaa euroa julkista tukea. Business Finland teki päätöksen Nesteelle myönnettävästä 27,7 miljoonan euron tuesta joulukuussa.

Neste sai heinäkuussa 2022 ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Euroopan komission hyväksymän IPCEI-statuksen (Important Project of Common European Interest) vetyprojekteilleen, joka mahdollisti tuen hakemisen Business Finlandilta.

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa. Suomessa vetytalouden arvoketjuun liittyvät hankkeet ovat osa EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

”Nesteen tavoitteena on vahvistaa eurooppalaista vetyarvoketjua ja olla uusiutuvien vetyratkaisujen tuotannon ja kehityksen eturintamassa. Tällä rahoituksella on merkittävä vaikutus vihreän vedyn hankekokonaisuuksiemme edistämiseen nykyisessä haastavassa liiketoimintaympäristössä,  Nesteen uusiutuvasta vedystä vastaava johtaja Outi Ervasti sanoo.

Neste käynnisti syyskuussa 2022 strategisen selvityksen Porvoon jalostamon pitkän aikavälin muutoksesta uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tuotantopaikaksi. Toteutuessaan muutos johtaisi raakaöljyn korvaamiseen uusiutuvilla ja kierrätysraaka-aineilla 2030-luvun puolivälissä. Nesteen mukaan uusiutuvan vedyn hankkeet ovat keskeinen osa suunniteltua muutosta.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.