https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.12.2022

Nesteen vetytuotantoa vauhditetaan lähes 28 miljoonan julkisella tuella

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa

NestePorvoo

Porvoon jalostamolla tutkitaan vihreän vedyn tuotantoa. Kuva: Neste

Nesteen Porvoon jalostamon vihreän vedyn hankkeet saavat lähes 28 miljoonaa euroa julkista tukea. Business Finland teki päätöksen Nesteelle myönnettävästä 27,7 miljoonan euron tuesta joulukuussa.

Neste sai heinäkuussa 2022 ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Euroopan komission hyväksymän IPCEI-statuksen (Important Project of Common European Interest) vetyprojekteilleen, joka mahdollisti tuen hakemisen Business Finlandilta.

Rahoituksen tavoitteena on kehittää ja nopeuttaa vihreän vedyn tuotantoa ja käyttöä koko Euroopassa. Suomessa vetytalouden arvoketjuun liittyvät hankkeet ovat osa EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

”Nesteen tavoitteena on vahvistaa eurooppalaista vetyarvoketjua ja olla uusiutuvien vetyratkaisujen tuotannon ja kehityksen eturintamassa. Tällä rahoituksella on merkittävä vaikutus vihreän vedyn hankekokonaisuuksiemme edistämiseen nykyisessä haastavassa liiketoimintaympäristössä,  Nesteen uusiutuvasta vedystä vastaava johtaja Outi Ervasti sanoo.

Neste käynnisti syyskuussa 2022 strategisen selvityksen Porvoon jalostamon pitkän aikavälin muutoksesta uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tuotantopaikaksi. Toteutuessaan muutos johtaisi raakaöljyn korvaamiseen uusiutuvilla ja kierrätysraaka-aineilla 2030-luvun puolivälissä. Nesteen mukaan uusiutuvan vedyn hankkeet ovat keskeinen osa suunniteltua muutosta.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.