https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.12.2015

OC-System Oy investoi tuotannon nopeuteen ja tekee reippaan kilpailukykyloikan

Modulaarisia tila- ja seinäratkaisuja tehtaisiin ja työympäristöihin valmistava OC-System Oy on investoinut automaattiseen jauhemaalauslinjaan. Investoinnin arvo on yli 900 000 euroa, joka on lähes neljäsosa Joroisessa toimivan yrityksen nykyisestä liikevaihdosta. Tasaisen kasvun vuosia elänyt yritys odottaa jatkossa noin 20 prosentin vuosittaista kasvua – tehostunut tuotanto on huomionarvoinen kilpailuetu kansainvälisillä markkinoilla.

OC-System_työstökoneen-suojaseinät-ja-mittatilat

Kuva: OC-System Oy

– Automatisoinnin ansiosta voimme maalata modulaariset työtilat, suojaseinät ja äänieristysratkaisut lähes puolet nopeammassa aikataulussa kuin aikaisemmin. Ennen maalaus oli tuotantomme pullonkaula, nyt se on yksi kilpailuetutekijämme, kertoo toimitusjohtaja Pauli Räisänen.

Maalaamo on rohkea satsaus kilpailukykyyn; tuotteita viedään Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Yksi suomalaista asiakkaista on tamperelainen Fastems Oy, joka valmistaa globaaleille markkinoille tehdasautomaatiojärjestelmiä. OC-System suunnittelee ja toimittaa robottisoluihin modulaarisia suojaseiniä.

– Toimittamiemme kokonaisuuksien toimitusajat ovat lyhentyneet, joten vaadimme myös kumppaneiltamme kykyä normaalia nopeampiin toimituksiin. Halu investoida omiin prosesseihin osoittaa sitoutumista pitkäjänteiseen kumppanuuteen, toteaa hankintajohtaja Jari Tikkala Fastems Oy:stä.

Uusi maalaamo sisältää automatisoidun jauhemaalausjärjestelmän lisäksi kuivaus- ja polttouunit sekä maalauskaapin. Se on nykyaikainen valmistavan teollisuuden tarpeisiin suunniteltu linja, jota vastaavia tehdään Suomeen vain muutamia vuodessa. Kuljetinjärjestelmien valmistaja on Nipema Oy. Maalausjärjestelmän toimitti Wagner Industrial Solutions.

– Suunnitelmissamme on alkaa tehdä myös alihankintamaalausta, sanoo Räisänen.

Maalaamoinvestoinnin yhteydessä OC-System siirtyi lean-tuotantoon. Uudistuksia tehtiin muun muassa äänierityselementtilinjalla. Lisäksi yritys hankki ohutlevyvalmistukseen automaattisen kanttikoneen.

– Käytännössä uudistimme tuotannon toimintalogiikkaa esimerkiksi vaihtamalla yli puolen koneemme paikkaa. Uudistukset näkyvät laadukkaampana tuotantona ja muun muassa tilausten läpimenoaikojen nopeutumisena jopa kolmanteen osaan lähtötilanteesta.

– Seuraavaksi suunnittelemme laajentaa hallia, jotta saamme lisää varastotilaa lähtevälle tavaralle. Investointien myötä palkkaamme uutta henkilöstöä, mutta emme kuitenkaan ihan lyhyellä aikavälillä. Onneksi täältä Joroisten alueelta on helppoa löytää nopeastikin taitavia ja motivoituneita työntekijöitä, toteaa Räisänen.

OC-System Oy on modulaaristen tilaelementtien, suojaseinien ja äänieristysratkaisujen kehittäjä, valmistaja ja projektitoimittaja. Tuotteita viedään useisiin Euroopan maihin, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Tuotteet parantavat koneiden, laitteiden ja työympäristön mekaanista suojausta, äänieristystä, viihtyisyyttä ja työturvallisuutta. Tuotteet tukevat kestävää kehitystä, koska ne voidaan käyttää uudelleen. Tuotannon lisäksi yritys tarjoaa suunnittelu-, asennus- ja huoltopalvelut. OC-System Oy on perustettu vuonna 1992 ja se työllistää Joroisissa 35 työntekijää.

Lisätietoa: www.oc-system.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.