https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.5.2022

Okmetic investoi lähes 400 miljoonaa euroa uuden tehtaan rakentamiseen Vantaalle

Piikiekkovalmistaja Okmetic rakentaa nykyisen tehtaansa viereen uuden tehdasrakennuksen Vantaan Koivuhakaan. Investoinnin odotetaan yli kaksinkertaistavan yhtiön tuotantokapasiteetin ja liikevaihdon ja tuovan yli 500 uutta työpaikkaa Vantaalle.

okmetic

Tuotantolaitoksen rakentaminen alkaa tavoitteellisesti loppuvuodesta 2022 riippuen lupamenettelyn edellyttämien kunnallisten päätösten aikataulusta. Tehtaan on määrä olla tuotantokäytössä vuonna 2025.

Okmetic toimittaa vaativia, asiakasräätälöityjä piikiekkoja MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen. Lähes 400 miljoonan euron investointi uuteen tehtaaseen on Okmeticin historian suurin. Viimeisen viiden vuoden aikana yhtiö on investoinut yli 100 miljoonaa euroa Vantaan piikiekkotehtaan tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

– Olemme eläneet jo useamman vuoden voimakkaan kasvun aikaa, ja markkinaennusteet povaavat myönteisen kehityksen puolijohdealalla jatkuvan. Uusi tehdasrakennus vahvistaa yhtiön asemaa markkinoilla ja luo edellytykset liiketoiminnan kehittämiselle. Isommassa kuvassa investointi voidaan nähdä myös osana eurooppalaista pyrkimystä kohti vahvempaa omavaraisuutta puolijohteiden arvoketjussa. Pääpaino on kuitenkin globaaleilla markkinoilla, kertoo Okmeticin toimitusjohtaja Kai Seikku.

– Investointi on yksi NSIG:n sitoumuksista vauhdittaa Okmeticin kasvua edelleen suuremmassa liiketoiminnan mittakaavassa ja vahvemmalla markkina-asemalla hyödyntäen yhtiön vahvuutta erikoisteknologioissa, sanoo NSIG:n toimitusjohtaja ja Okmeticin puheenjohtaja, tohtori Chiu Tzu-Yin. Se mahdollistaa myös Okmeticin emoyhtiön NSIG:n entistä näkyvämmän roolin globaalissa piikiekkojen toimitusketjussa, yhtiö kertoo.

Uusi tehdas tuotantokäyttöön vuonna 2025, uusia työpaikkoja yli 500

Uusi, yli 40 000 m2 (puhdastilaa n. 6 000 m2) käsittävä tehdasrakennus nousee nykyisen tehtaan viereen. Tehtaiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti yli kaksinkertaistuu suhteessa nykytasoon.

Tehtaan suunnittelutyöt on jo käynnistetty ja rakennustöiden on määrä alkaa tavoitteellisesti loppuvuodesta 2022. Laiteasennusten jälkeen tehdas on täydessä toimintavalmiudessa vuonna 2025. Yhtiön mukaan uuteen tehtaaseen tulee modernit laitteet ja tuotantolinjat, ja huomiota kiinnitetään myös energiatehokkuuden parantamiseen sekä tiukentuvien ESG-standardien noudattamiseen.

Okmeticin tämänhetkinen henkilöstömäärä on noin 600. Investoinnin myötä yhtiö palkkaa yli 500 uutta työntekijää Vantaalle. Rekrytoinnit käynnistyvät välittömästi ja jatkuvat vaiheittain aina uuden tehtaan käynnistymiseen saakka. Rekrytoinnit pitävät  sisällään niin toimihenkilöitä kuin tuotannon työntekijöitä.

Markkinat voimakkaassa kasvussa

Vuonna 2022 puolijohdemarkkinoiden ennustetaan kasvavan edelleen ja rikkovan ensimmäistä kertaa 600 miljardin dollarin rajan. Kasvun ajureita ovat mm. keskeiset 2020-luvun teknologiat kuten 5G, tekoäly, Internet of Things sekä itseohjautuva liikenne. Kasvuvauhti on kova, ja pula komponenteista on haastanut koko alaa. Investoinnin myötä Okmetic pystyy vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden kasvavaan kysyntään.

Okmetic toimittaa piikiekkoja MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen, joissa markkinoiden odotetaan kasvavan, ja joissa halkaisijaltaan 200 mm piikiekkojen ennakoidaan säilyvän keskeisimpänä alustana. Yhtiöllä on erittäin laaja 150-200 mm piikiekkojen valikoima, joka koostuu laajoista SOI- ja RFSi®-kiekkoperheistä, kuvioiduista kiekoista, SSP- ja DSP-kiekoista, TSV-kiekoista ja kiekoista tehopuolijohdesovelluksiin.

Yhtiö on mukana kansallisessa ja kansainvälisessä puolijohdetutkimuksessa sekä EU-hankkeissa, joiden tavoitteena on kehittää uraauurtavia mikroelektromekaanisia järjestelmiä. Yritys on myös kiinteä osa laaja-alaista MEMS-klusteria Suomessa.

 

 

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.