https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.4.2023

Olkiluoto 3:n lähivikakoe peruuntui viime metreillä

Lähivikakokeessa voimalaitoksen lähettyvillä verkkoon tehdään hetkellinen oikosulku, joka aiheuttaa samantyyppisen jännitteen notkahtamisen kuin esimerkiksi salamanisku.

OL3_23.3.2023-1_1920

Kuva: Teollisuuden Voima

Fingrid ei päässyt suunnitellusti 27.4.2023 testaamaan lähivikakokeessa Olkiluoto 3:n toimivuutta verkossa.

Voimalaitosten luotettavaa toimintaa kantaverkossa tapahtuvien vikojen aikana voidaan todentaa tekemällä ns. lähivikakoe. Kokeessa verkkoon tehdään voimalaitoksen lähettyvillä hetkellinen oikosulku, joka aiheuttaa samantyyppisen jännitteen notkahtamisen kuin todellinenkin esimerkiksi salamaniskun aiheuttama vika voimalaitoksen lähettyvillä.

– Olkiluoto 3 on noin 1 600 megawatin nettotuotantotehollaan paitsi Suomen, myös pohjoismaisen sähköjärjestelmän suurin yksittäinen voimalaitosyksikkö. Koko sähköjärjestelmän toimivuuden kannalta on tärkeää varmistaa, että voimalaitos toimii vakaasti ja luotettavasti erilaisissa tilanteissa, mukaan lukien myös verkossa tapahtuvat viat. Tämän vuoksi Fingrid suunnitteli erillistä lähivikakoetta Olkiluoto 3:n häiriösietoisuuden varmistamiseksi. Koetta ei päästy kuitenkaan toteuttamaan Olkiluoto 3:n omistajan, Teollisuuden Voiman, viime hetken peruutuksen vuoksi. Peruutuksen syyksi kerrottiin laitostoimittaja Siemensin lisäanalyysit, kertoo kehityspäällikkö Minna Laasonen Fingridiltä.

Fingridin suunnitelmissa oli toteuttaa Olkiluoto 3:n lähivikakokeen vaatimat muutokset kantaverkkoon siten, että kokeen vaikutukset olisivat olleet muille verkkoon liittyneille mahdollisimman vähäiset. Kantaverkon kytkentämuutokset olisi tehty sähköasemille Huittisissa, Kangasalla, Ulvilassa ja Seinäjoella. Länsirannikolle kytkettyä tuulivoimatuotantoa ehdittiin jo rajoittamaan suunnitellun poikkeavan kantaverkon kytkentätilanteen vuoksi. Tuulivoimatuotannolle ilmoitetut rajoitukset purettiin välittömästi, kun tieto lähivikakokeen peruuntumisesta saatiin.

– On erittäin valitettavaa, että Olkiluoto 3:n lähivikakoetta ei päästy toteuttamaan ja että kokeen peruutus tuli aivan viime hetkellä. Sitä on suunniteltu pitkään ja huolellisesti, ja kokeen toteutukseen oli varattuna kymmeniä fingridiläisiä ja Fingridin palvelutoimittajia, Laasonen kertoo.

Olkiluoto 3:n lähivikakokeen suorittamista ei suunnitella lähitulevaisuudessa.

Uusimmat artikkelit

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

Kunnossapitokonkari opiskelee työn ohella alan erikoisammattitutkintoa

L&T Ympäristöpalveluiden laitostyöntekijä Kari Asikainen suorittaa aikuisena jo kolmatta tutkintoa. Taitotalossa suoritettava Kunnossapidon erikoisammattitutkinto auttaa etenemään hallinnollisiin tehtäviin.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.