https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.3.2016

Opinnäytepalkinto 2015

Vuoden 2015 palkinto jaettiin tasan kahden työn kesken.

Mika Pylvänäinen / Oulun yliopisto: Imutelan toimintahäiriön varhainen havainnointi mittausaineistosta

Ilkka Kiukas / Jyväskylän ammattikorkeakoulu: Optimization of Maintenance Outsourcing

Seuraavassa voittajat kertovat taustastaan ja opinnäytetyöstään.

Mika Pylvänäinen

Valmistuin Hirvaan metsäkonekoulusta metsäkoneasentajaksi vuonna 1988, jonka jälkeen työskentelin metsäkoneasentajana Timberjack Oy:n Joensuun konepajalla. Vuonna 1991 aloitin koneinsinööriopinnot Wärtsilän teknillisessä oppilaitoksessa, josta valmistuin 1995. Valmistuttuani työllistyin Nokia matkapuhelimien Oulun yksikköön mekaniikkasuunnittelijaksi, josta muutaman vuoden jälkeen siirryin laatuasiantuntijaksi tuotekehitysprojekteihin.

kuva1

Kiinnostuin tilastomatemaattisten menetelmien hyödyntämisestä teollisuudessa, joten vuonna 2012 päätin palata opintojen pariin – tällä kertaa Oulun yliopiston konetekniikan laitokselle, jossa suoritin maisterivaiheen opinnot syventyen konediagnostiikkaan ja signaalianalyysiin.

Diplomityöni Imutelan toimintahäiriön varhainen havainnointi mittausaineistosta tein Valmet Technologies Oy:lle. Tavoitteena oli tutkia, voidaanko paperikoneen imutelan imukammion ilmavuodon aiheuttama paineen hajonnan kasvu tunnistaa mittausaineistosta aikaisemmin, kuin tähän mennessä on kyetty tunnistamaan. Painesignaalin hajonnan yleinen käyttäytyminen on vaihtelevaa, minkä vuoksi hajonnan systemaattisen kasvun varhaiseen havaitsemiseen ei ole tyydyttävää ratkaisua.

Painesignaalia mallinnettiin stokastisilla ARMA (Autoregressive Moving Average)- ja GARCH (Generalized Autoregressive Conditionally Heteroskedastic)-aikasarjamalleilla, joita yleisesti käytetään mm. taloustieteissä. Työn tuloksena osoitettiin, että paineen lähes huomaamaton hajonnan kasvu voidaan tunnistaa yhdistetyllä ARMA+GARCH-aikasarjamallilla, jonka tuloksena saadusta paineen keskihajontakuvaajasta tunnistaminen tehdään.

Vuoden 2016 alussa aloitan tohtoriopintoni Oulun yliopistossa. Tutkimuksessani tulen keskittymään koneiden digitalisaatioon.

Ilkka Kiukas

Opinnäytetyö on tehty Helprint Oy:n toimeksiannosta kunnossapidon henkilöresurssien ohjauksen tarpeisiin.

kuva2

Opinnäytetyöni perustuu tarpeeseen reagoida oman henkilöstön määrällisiin, jo toteutuneisiin ja tuleviin muutoksiin. Henkilöresurssien vähenemisen myötä, mikäli työmäärää ei voida vähentää, on pohdittava alihankinnan ja ulkoistamisen tarpeellisuutta. Opinnäytetyössäni tutkin ulkoistamisen vaikutuksia organisaation toimintaan ja henkilöstöön. Näiden tutkimustulosten valossa pyrin selvittämään, mitä komponentteja optimaalinen ulkoistaminen pitää sisällään ja mihin seikkoihin tulisi erityisesti kiinnittää huomiota toimintoja muutettaessa. Optimaalisen ulkoistamisen tarkoituksena, tässä kyseisessä tapauksessa, on löytää paras mahdollinen toimintatapa oman henkilöstön ja ulkoisen toimijan kesken ja hallita henkilöresurssien vajeita ja ylimääriä.

Opinnäytetyöhön liittyvät tutkimukset on toteutettu pääosin Helprint Oy:ssä, lukuun ottamatta vertaisyrityksissä tehtyjä havaintoja.

Työn tulokset ovat hyödynnettävissä Helprint Oy:n toiminnoissa ja soveltuvin osin yleistettävissä muiden organisaatioiden tarpeisiin.

Työn toteutus alkoi keväällä 2013 ja työ valmistui maaliskuussa 2015. Pääosa toteutusajasta kului tutkimustulosten hankintaan sekä teoriaan liittyvän lähdeaineiston hankintaan ja analysointiin.

Opinnäytetyössä pyrin lähestymään tutkimuskysymystä monipuolisesti ja rakentamaan eri tekijöiden summasta teorian kunnossapidon ulkoistamisen optimoinnille. Teorian ja tutkimustulosten analysoinnin pohjalta on työn loppuun laadittu yhteenveto tutkimuskysymyksen ratkaisemiseksi.

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.