https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.4.2016

Ouluun rakennetaan maailman ensimmäinen IoT- ja 5G-ratkaisujen kehitysympäristö

VTT ja Oulun yliopisto rakentavat Oulun seudulle kansainvälisesti ainutlaatuista teknologia- ja pilotointiympäristöä, jossa yritykset ja tutkimusosapuolet voivat yhdessä kehittää uusia teollisen internetin ratkaisuja. Tavoitteena on edistää erityisesti Pohjois-Pohjanmaan alueen yritysten liiketoimintaa ja kansainvälistä kilpailukykyä.

Kehitteillä oleva teknologia-alusta yhdistää ensimmäisenä maailmassa teollisen internetin ydinteknologiat ja 5G-tietoliikenneratkaisut yhteentoimivaksi ympäristöksi. Se toimii palvelu- ja tuotekehitysalustana sekä olemassa oleville että uusille yrityksille, jotta nämä voivat parantaa kilpailukykyään ja tehokkuuttaan uusilla, teollisen internetin mahdollistamilla innovatiivisilla palveluilla ja tuotteilla.

– Ympäristön käyttäjäkunta muodostuu laite- ja järjestelmävalmistajista, palveluntarjoajista ja -tuottajista sekä loppukäyttäjistä, sanoo projektipäällikkö Marjaana Komi VTT :ltä.

Projektissa VTT:n vastuulla ovat kiinteistöjen teollisen internetin ja elektroniikkapilottituotannon äly-ympäristöt sekä teollisen internetin tietoliikenteeseen tarvittavat 5G-ratkaisut. Oulun yliopiston osuudessa Fab Lab -tilojen 3D-tulostusprosesseja kehitetään eteenpäin teollisuusrobotiikan ja anturoinnin avulla.

Teknologia- ja pilotointiympäristö teollisen internetin palvelualustana -ympäristö on osa Hilla-hankekokonaisuutta. Päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston kautta. Muita rahoittajia ovat Bittium, Exfo, Iilaakso, Inspector Sec, Oulun Energia, Oulun Moniasunnot, Pehutec, Suomen yliopistokiinteistöt, Valopaa ja YLE.

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.