https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.5.2024

Outokummun Euroopan tehtaille ResponsibleSteel-sertifiointi – ensimmäisenä Pohjoismaisena teräksenvalmistajana

ResponsibleSteel on maailmanlaajuinen terästeollisuuden standardi vastuullisen teräksen hankintaan ja tuotantoon. Outokumpu on Pohjoismaiden ensimmäinen teräsyhtiö, joka on saanut ResponsibleSteel-sertifioinnin kaikille seitsemälle tuotantolaitokselleen Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

8e253e5b2dc939dd_800x800ar

Sertifiointiprosessi toteutettiin vuosien 2021–2023 välisenä aikana. Kuvassa Tornion tehdasalue. Kuva: Outokumpu

ResponsibleSteel  on riippumaton ja ulkoisesti auditoitu sertifiointistandardi. Se on maailman ensimmäinen terästä koskeva standardi, jonka avulla terästeollisuus voi parantaa toimintojensa ja tuotteidensa vastuullisuutta ja viestiä tästä työstä asiakkaille ja muille sidosryhmille. Sertifiointiprosessi dokumentoidaan, ja sen keskeiset havainnot kootaan julkiseen yhteenvetoon.

Outokumpu sai saanut ResponsibleSteel-sertifioinnin kaikille seitsemälle tuotantolaitokselleen Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Yritys ollut ResponsibleSteel-järjestön jäsen vuodesta 2019.

– ResponsibleSteel-standardi tarjoaa tärkeän systemaattisen viitekehyksen kokonaisvaltaiseen vastuullisuuden arviointiin terästeollisuudessa. Terästeollisuus tuottaa 7–9 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä, mutta samalla sillä on keskeinen rooli vihreässä siirtymässä. Outokummulla on kunnianhimoinen ilmastositoumus pitää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteessa. Lisäksi olemme sitoutuneet noudattamaan YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevia periaatteita koko arvoketjussamme, sekä täyttämään eettisen liiketoiminnan korkeimmat vaatimukset, Outokummun vastuullisuusjohtaja Heidi Peltonen sanoo.

– Olemme erittäin ylpeitä saadessamme sertifioinnin ensimmäisenä toimijana Pohjoismaissa. Sen avulla voimme luoda asiakkaillemme lisäarvoa antamalla heille mahdollisuuden valita kestävästi tuotettua ruostumatonta terästä, jonka on validoinut kolmas osapuoli, Peltonen lisää.

Standardi kattaa yritysten toiminnan keskeiset ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintonäkökohdat ja huomioi esimerkiksi vaikutukset ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen, vedenhallintaan, työterveyteen ja -turvallisuuteen, ihmisoikeuksiin, monimuotoisuuteen ja osallisuuteen, sidosryhmien sitoutumiseen, vastuulliseen hankintaan ja hallintoon.

– Outokumpu on jo asettanut tieteeseen perustuvat lyhyen aikavälin tavoitteet vähentää koko arvoketjun päästöjä 42 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2016 verrattuna. Toimipaikkojen sertifiointiprosessi on tarjonnut Outokummulle työkalun kehittää vastuullisuustyötään ja läpinäkyvyyttään terästeollisuuden ESG-asioiden parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Seuraava vaihe on edistymistason sertifiointi, ja odotamme innolla yhteistyötä Outokummun kanssa, kun kehitämme erityisesti ruostumattoman teräksen tehtaille suunnattuja hiilestä irtautumisen tavoitteita, joiden kautta on mahdollista edetä kohti sertifioitua terästä, ResponsibleSteelin toimitusjohtaja Annie Heaton sanoo.

Sertifiointiprosessi toteutettiin Outokummun toimipaikoissa Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa vuosien 2021–2023 välisenä aikana.

– ResponsibleSteel-sertifioinnissa on yhtä paljon kyse prosessista kuin lopputuloksestakin. Sertifiointiprosessi oli kattava, ja siihen sisältyi esimerkiksi toimipaikkakohtaisia itsearviointeja ja niihin liittyviä auditointeja, sekä työntekijöiden ja urakoitsijoiden haastatteluja. Esimerkiksi Tornion tehtaidemme ulkoiset sidosryhmät kokivat Outokummun tärkeänä koko paikalliselle yhteisölle, mutta saimme myös palautetta, jossa toivottiin entistä aktiivisempaa yhteistyötä paikallisten sidosryhmien kanssa. Saimme erinomaista palautetta saavutuksistamme erityisesti hiilestä irtautumisesta ja työstämme varmistaa hyvä ja turvallinen työpaikka. Prosessi auttoi meitä myös tunnistamaan muita toimenpiteitä vastuullisuustavoitteiden toteuttamisessa – esimerkiksi sidosryhmien sitoututtamisessa, sosiaalisessa vastuussa sekä luonnon monimuotoisuuden ja vedenhallinnan tukemisessa arvoketjussamme. Se lisäsi myös vastuullisuustyömme uskottavuutta ja läpinäkyvyyttä”, Outokummun ihmisoikeuksista vastaava johtaja Anna Vainikainen sanoo.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.