https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.3.2023

Outokumpu aloittaa metallijauheliiketoiminnan – uusi atomisointilaitos käynnistyy Saksassa

“Metallijauheen kysyntä on kasvussa maailmanlaajuisesti, ja liiketoiminnan mahdollisuudet ovat lähitulevaisuudessa mittavia”

outokumputehdas

Tehtaallaan tullaan valmistamaan metallijauhetta hyödyntämällä paikallisessa tuotannossa syntyvää teräsromua. Kuvassa atomisointilaitos. Kuva: Outokumpu

Outokumpu laajentaa uudelle liiketoiminta-alalle aloittaessaan metallijauheen tuotannon Krefeldin tehtaallaan Saksassa huhtikuussa 2023. Tehtaallaan tullaan valmistamaan metallijauhetta hyödyntämällä paikallisessa tuotannossa syntyvää teräsromua.

– Metallijauheen kysyntä on kasvussa maailmanlaajuisesti, ja liiketoiminnan mahdollisuudet ovat lähitulevaisuudessa mittavia. Lisäävä valmistusteollisuus on nousussa, ja uskomme, että se tulee vahvistamaan asemaansa ja käyttämään ruostumatonta terästä metallijauhetuotteisiin. Siksi päätimme rakentaa uuden atomisointilaitoksen. Outokumpu tuntee materiaalit erittäin hyvin ja tulee tekemään yhteistyötä asiasta kiinnostuneiden metallijauheasiakkaiden kanssa. Pääsemme aloittamaan sisäisen tuotannon pian ja jatkamme kaupallista tuotantoa hieman myöhemmin. Asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita tästä, ja ensimmäiset projektit ovat jo käynnissä, Outokummun Advanced Materials -liiketoimintalinjan johtaja Thomas Anstots toteaa yhtiön tiedotteessa.

Outokumpu keskittyy tuottamaan metallijauheita, joita ei vielä löydy markkinoilta. Ne sopivat yrityksille, jotka tuottavat osia vaativiin sovelluksiin muun muassa lisäävän valmistuksen (AM), metalliruiskuvalun (MIM), sideaineen suihkutuksen (BJ) ja isostaattisen kuumapuristuksen (HIP) teknologioilla. Valmistajat voivat tuottaa uudenlaisista metallijauheista entistä monimutkaisempia ja kevyempiä osia, joiden läpimenoajat ovat lyhyempiä. Näin vältetään myös toimitusketjujen häiriöitä.

– Arvioitu kokonaistuotantokapasiteetti on lähitulevaisuudessa noin 330 tonnia vuodessa. Pidemmällä aikavälillä tavoitteenamme on saatujen kokemusten pohjalta vahvistaa tutkimus- ja kehitysosaamistamme, voidaksemme tukea asiakkaitamme asiantuntemuksella, uusien materiaalien kehitystyöllä, joustavuudella ja räätälöimällä ratkaisuja eri jauhemetallurgiateknologioita varten, Anstots jatkaa.

Outokummun ruostumattoman teräksen kierrätyssisältö on alan suurin: vuonna 2022 se oli ennätykselliset 94 prosenttia. Yhtiön ruostumaton teräs on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna kaikkein kierrätetyin materiaali. Outokummun Euroopan ja Yhdysvaltojen tehtaat kuuluvat myös maailman suurimpiin materiaalinkierrätyslaitoksiin.

– Olen ylpeä siitä, että uusi atomisointilaitoksemme Krefeldissä on samalla suuri kierrätysyksikkö, joka vie kiertotaloutta eteenpäin. Koko tuotantoprosessimme hiilijalanjälki pienenee, kun valmistamme teräsromusta metallijauhetta, joka myös pakataan samassa paikassa. Koko prosessi on helposti hallittavissa, eikä kuljetuksista aiheudu päästöjä, Anstots sanoo.

Outokummun yhteistyökumppanina on teknologiatoimittaja SMS-konserni. EaaS-sopimus varmistaa tuotantolinjan jatkuvan optimaalisen toiminnan sekä toimittajan ja tuottajan läheisen yhteistyön metallijauheliiketoiminnassa lähivuosina.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.