https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.3.2023

Outokumpu aloittaa metallijauheliiketoiminnan – uusi atomisointilaitos käynnistyy Saksassa

“Metallijauheen kysyntä on kasvussa maailmanlaajuisesti, ja liiketoiminnan mahdollisuudet ovat lähitulevaisuudessa mittavia”

outokumputehdas

Tehtaallaan tullaan valmistamaan metallijauhetta hyödyntämällä paikallisessa tuotannossa syntyvää teräsromua. Kuvassa atomisointilaitos. Kuva: Outokumpu

Outokumpu laajentaa uudelle liiketoiminta-alalle aloittaessaan metallijauheen tuotannon Krefeldin tehtaallaan Saksassa huhtikuussa 2023. Tehtaallaan tullaan valmistamaan metallijauhetta hyödyntämällä paikallisessa tuotannossa syntyvää teräsromua.

– Metallijauheen kysyntä on kasvussa maailmanlaajuisesti, ja liiketoiminnan mahdollisuudet ovat lähitulevaisuudessa mittavia. Lisäävä valmistusteollisuus on nousussa, ja uskomme, että se tulee vahvistamaan asemaansa ja käyttämään ruostumatonta terästä metallijauhetuotteisiin. Siksi päätimme rakentaa uuden atomisointilaitoksen. Outokumpu tuntee materiaalit erittäin hyvin ja tulee tekemään yhteistyötä asiasta kiinnostuneiden metallijauheasiakkaiden kanssa. Pääsemme aloittamaan sisäisen tuotannon pian ja jatkamme kaupallista tuotantoa hieman myöhemmin. Asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita tästä, ja ensimmäiset projektit ovat jo käynnissä, Outokummun Advanced Materials -liiketoimintalinjan johtaja Thomas Anstots toteaa yhtiön tiedotteessa.

Outokumpu keskittyy tuottamaan metallijauheita, joita ei vielä löydy markkinoilta. Ne sopivat yrityksille, jotka tuottavat osia vaativiin sovelluksiin muun muassa lisäävän valmistuksen (AM), metalliruiskuvalun (MIM), sideaineen suihkutuksen (BJ) ja isostaattisen kuumapuristuksen (HIP) teknologioilla. Valmistajat voivat tuottaa uudenlaisista metallijauheista entistä monimutkaisempia ja kevyempiä osia, joiden läpimenoajat ovat lyhyempiä. Näin vältetään myös toimitusketjujen häiriöitä.

– Arvioitu kokonaistuotantokapasiteetti on lähitulevaisuudessa noin 330 tonnia vuodessa. Pidemmällä aikavälillä tavoitteenamme on saatujen kokemusten pohjalta vahvistaa tutkimus- ja kehitysosaamistamme, voidaksemme tukea asiakkaitamme asiantuntemuksella, uusien materiaalien kehitystyöllä, joustavuudella ja räätälöimällä ratkaisuja eri jauhemetallurgiateknologioita varten, Anstots jatkaa.

Outokummun ruostumattoman teräksen kierrätyssisältö on alan suurin: vuonna 2022 se oli ennätykselliset 94 prosenttia. Yhtiön ruostumaton teräs on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna kaikkein kierrätetyin materiaali. Outokummun Euroopan ja Yhdysvaltojen tehtaat kuuluvat myös maailman suurimpiin materiaalinkierrätyslaitoksiin.

– Olen ylpeä siitä, että uusi atomisointilaitoksemme Krefeldissä on samalla suuri kierrätysyksikkö, joka vie kiertotaloutta eteenpäin. Koko tuotantoprosessimme hiilijalanjälki pienenee, kun valmistamme teräsromusta metallijauhetta, joka myös pakataan samassa paikassa. Koko prosessi on helposti hallittavissa, eikä kuljetuksista aiheudu päästöjä, Anstots sanoo.

Outokummun yhteistyökumppanina on teknologiatoimittaja SMS-konserni. EaaS-sopimus varmistaa tuotantolinjan jatkuvan optimaalisen toiminnan sekä toimittajan ja tuottajan läheisen yhteistyön metallijauheliiketoiminnassa lähivuosina.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.