https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.3.2023

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

outokumpu

Yksi vaihtoehto pienydinvoimalan sijaintipaikaksi olisi Outokummun tehtaiden lähialueet Torniossa. Kuva: Outokumpu

Outokumpu ja Fortum, johtava pohjoismaisen puhtaan energian yhtiö, ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen tutkiakseen Outokummun terästuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentämistä kehittyvän pienydinvoiman, (Small Modular Reactor, SMR) avulla.

Sopimuksen puitteissa yhtiöt tekevät yhteistyötä pitkällä aikavälillä selvittävät pienydinvoiman toteutettavuutta Suomessa. Ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on tunnistaa mahdolliset liiketoimintamallit ja tekniset ratkaisut jatkokehitystä ajatellen. Mahdolliset investointipäätökset tehdään myöhemmin.

Yhtiöt pitävät yhtenä mahdollisena vaihtoehtona pienydinvoimalan sijaintipaikaksi Outokummun tehtaiden lähialueita Torniossa.

– Olemme eturintamalla terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Kehittyvien teknologioiden mahdollisuuksien selvittäminen energiatarjonnassa on meille luonteva askel hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, Outokummun toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoo.

– Tuuli-, aurinko- ja vesivoiman lisäksi energiaintensiivisillä teollisuudenaloilla ja koko yhteiskunnassa tarvitaan vakaata ja päästötöntä energiaa. Ydinvoima on tällä hetkellä siihen ainoa vaihtoehto. Siksi haluamme tutkia pienydinvoimaloiden tarjoamia mahdollisuuksia yhdessä Fortumin kanssa osana vastuullisuustyötämme

Outokumpu on tällä hetkellä Suomen suurin sähkönostaja.

– Jotta terästeollisuus pysyy kilpailukykyisenä Suomessa, meillä on oltava riittävä määrä vähähiilistä ja kustannustehokasta energiaa, Malinen jatkaa.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramon mukaan raskaan teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on edellytys hiilineutraalille Euroopalle.

– Muuhun Eurooppaan verrattuna pohjoismainen sähkömarkkina on erittäin kilpailukykyinen, ja Fortum on yksi harvoista eurooppalaisista yrityksistä, joka pystyy toimittamaan päästötöntä sähköä luotettavasti ja suuressakin mittakaavassa asiakkaillemme jo tänään. Tulevaisuudessa päästötöntä sähköntuotantoa tarvitaan kuitenkin lisää.

– On hienoa aloittaa yhteistyö Outokummun kaltaisen terästeollisuuden edelläkävijän kanssa uuden ydinvoiman tulevaisuuden mahdollisuuksien kartoittamiseksi Pohjoismaissa, Rauramo lisää.

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.