https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.9.2022

Outokumpu on aloittamassa biokoksin tuotannon Torniossa – 25 miljoonan euron investointi suunnitteilla

Toteutuessaan hanke lisäisi Suomen energiaomavaraisuutta.

Outokumpu Tornio

Outokumpu suunnittelee biokoksituotannon aloittamista Tornion terästehtaalla. Kuva: Outokumpu.

Outokumpu rakentaa biokoksaamo- ja biometaanilaitoksen Tornion terästehtaan yhteyteen. Yhtiö on jättänyt investointitukihakemuksen yhteensä 25 miljoonan euron investoinneista. Toteutuessaan hanke lisäisi Suomen energiaomavaraisuutta merkittävästi, ja hiilidioksidipäästöjen vähentämispotentiaali on yli 200 000 tonnia vuodessa.

”Uuden biokoksaamo- ja biometaanilaitoksen tavoitteena olisi osoittaa, että uutta raaka-ainetta voitaisiin valmistaa metsäteollisuuden jätteistä, joita poltetaan tällä hetkellä matalan lisäarvon energiatuotannon tarkoituksiin”, Outokummun vastuullisuusjohtaja Juha Erkkilä sanoo.

Biokoksi korvaisi ulkomailta tuotavaa koksia, jota käytetään pelkistimenä ferrokromin tuotannossa. Biokoksin raaka-aineena käytettäisiin metsäjätteitä. Samalla syntyy merkittävä määrä biometaania.

”Biometaanin tuotanto mahdollistaa Outokummun irtaantumista ulkoisista fossiilisista polttoainelähteistä”, Erkkilä sanoo.

Outokummun tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 42 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2016 tasosta.

”Tavoitteenamme on tehdä investointipäätös vuonna 2023, jos investointitukihakemus hyväksytään. Outokumpu aloitti jo hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin, ja ensimmäiset kuulemiset on tehty”, Erkkilä jatkaa.

Outokummun biokoksihanke on tulosta Business Finlandin rahoittamasta Towards Carbon Neutral Metals -hankkeen (TOCANEM) tutkimuksesta.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.