https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.6.2023

Outokumpu ostaa osuuden kanadalaisesta FPX Nickel -yhtiöstä

FPX Nickel on nuori kaivos- ja kehitysyhtiö, joka omistaa Baptiste-nikkeliesiintymän Decarin nikkelialueella Kanadassa. Sijoituksella Outokumpu saa oikeuden tiettyyn osaan tulevasta tuotannosta.

bdb099704c535517_800x800ar

Arvion mukaan kaivos alkaisi tuottaa nikkeliä tämän vuosikymmenen lopussa. Kuva: FPX Nickel Corp.

Outokummun tavoitteena vahvistaa vastuullisen nikkelin tulevaisuuden toimitusketjua.

Yhtiöstä tulee ainoana ruostumattoman teräksen tuottajana kanadalaisen FPX Nickel Corp -yhtiön osakas 9,9 prosentin osuudella. 

Outokummun mukaan nikkeliesiintymän hiilijalanjälki on teollisuudenalansa pienimmän 10 prosentin joukossa, ja ominaisuuksiensa vuoksi nikkeli on valmis käytettäväksi ruostumattoman teräksen teollisuudessa ja sopisi siksi erittäin hyvin Outokummun ruostumattoman teräksen tuotantoon.

FPX Nickel on nuori kaivos- ja kehitysyhtiö, joka omistaa Baptiste-nikkeliesiintymän Decarin nikkelialueella Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa. Yhtiön kotipaikka on Vancouverissa. Tämän hetken arvio on, että kaivos alkaisi tuottaa nikkeliä tämän vuosikymmenen lopussa. Outokumpu on sopinut sijoittavansa yhtiöön 11 miljoonaa euroa. Sijoituksella Outokumpu saa oikeuden tiettyyn osaan FPX Nickelin tulevasta tuotannosta. 

– Outokummun ruostumaton teräs on jo maailman vähäpäästöisintä, mutta haluamme tulevaisuudessa pienentää päästöjämme entisestään. FPX Nickelin kanadalaisesta nikkeliesiintymästä löydetyn nikkelin hiilijalanjälki on hyvin pieni, Outokummun raaka-ainehankinnoista vastaava johtaja Marc-Simon Schaar sanoo.

– Yhteistyö Outokummun kanssa on osoitus Baptisten potentiaalista valmistaa premium-nikkeliä, jossa ei tarvita uunisulatustekniikkaa, FPX:n toimitusjohtaja  toteaa.

Baptisten esiintymän nikkeli on luonnossa esiintyvä nikkelirautaseos nimeltään awaruiitti. Ferromagneettisten ominaisuuksiensa vuoksi seoksesta voidaan valmistaa ferronikkeliä yksinkertaisessa magneettierotus- ja vaahdotusprosessissa, joka tuo taas kustannus- ja vastuullisuushyötyjä perinteisiin ferronikkelin valmistukseen käytettyihin uunisulatustekniikoihin verrattuna. Esiintymä sijaitsee myös lähellä Kanadan vesivoimaverkkoa, joten FPX uskoo voivansa valmistaa nikkeliä, jonka hiili-intensiteetti on maailman nikkeliteollisuuden pienimpiä.

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.