https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.9.2022

Outokumpu rajoittaa ferrokromin tuotantoa huoltoseisokin jälkeen

Huoltoseisokin jälkeen Outokummun ferrokromin tuotanto jatkuu noin 70 prosentilla täydestä kapasiteetista.

Tornio ferrochrome works

Outokumpu rajoittaa tuotantoaan sähkön korkean hinnan vuoksi.

Outokumpu siirtää yhden ferrokromiuuninsa käynnistämistä kunnossapitoseisokin jälkeen sähkön korkean hinnan takia. Kyseessä on yksi kolmesta Tornion sulaton ferrokromiuunista.

Kunnossapitoseisokki alkoi 7.9.2022. Uunin uudelleenkäynnistys oli alun perin suunniteltu viikolle 40.

Ferrokromin tuotanto jatkuu noin 70 prosentilla sen täydestä kapasiteetista.

”Energian hinnat ovat nousseet merkittävästi, mikä on vaikuttanut negatiivisesti kustannuskilpailukykyymme muihin kuin eurooppalaisin kilpailijoihimme verrattuna. Seuraamme tilannetta tarkkaan ja toivomme, että päättäjät ottavat aktiivisen roolin tavanomaisen toimintaympäristön palauttamisessa”, Ferrochrome-liiketoiminta-alueen johtaja Martti Sassi sanoo.

Outokumpu painottaa, että Suomessa Olkiluoto 3 -ydinvoimalalla on merkittävä rooli sähkömarkkinoiden vakauttamisessa. Yhtiö pitää elintärkeänä, että voimalaitos saadaan tänä vuonna käyttöön energiamarkkinoiden tervehdyttämiseksi. Outokumpu käyttää Euroopan toiminnoissaan noin neljä terawattituntia sähköä, joka on lähellä Helsingin sähkön kokonaiskulutusta.

Outokummun ferrokromituotannon vähentämisestä huolimatta yhtiön ruostumattoman teräksen tuotanto pysyy tammi–kesäkuun osavuosikatsauksessa ennakoidulla tasolla.

Ferrokromi on raudan ja kromin seos, ja se on välttämätön raaka-aine ruostumattoman teräksen valmistuksessa. Ferrokromin tuotannon osuus koko Outokummun sähkönkulutuksesta Suomessa on yli 50 prosenttia.

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.