Alan Uutiset | 8.4.2015

Outotec toimittaa teknologiaa sekä käyttö- ja kunnossapitopalveluita jätevoimalalle Skotlantiin

Outotec on sopinut M&W High Tech Projects UK Limitedin kanssa teknologiatoimituksesta Lanarkiin Skotlantiin rakennettavalle jätevoimalalle. Outotec on lisäksi tehnyt laitoksen tilaajan, Levenseat Renewable Energy Limitedin, kanssa 12-vuotisen käyttö- ja kunnossapitosopimuksen. Tilausten kokonaisarvo on noin 60 miljoonaa euroa, josta 30 miljoonaa euroa on kirjattu Outotecin vuoden 2015 ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskertymään.

WEBoutotec

Outotecin toimitukseen sisältyy voimalan suunnittelu sekä leijupetiteknologiaan perustuvan sähköteholtaan 12,5 megawatin laitoksen keskeiset prosessilaitteet. Laitos käyttää pääosin kierrätysmuovista ja lajitellusta jätteestä koostuvaa jätepolttoainetta. Valmistuttuaan vuoden 2017 keskivaiheilla jätevoimalan on määrä tuottaa vuosittain lähes 18 000 kotitalouden tarpeisiin yli 75 gigawattituntia sähköä ja 30 gigawattituntia lämpöä. Hankkeen on laskettu vähentävän kaatopaikalle joutuvan jätteen määrää 1,4 miljoonaa tonnia.

Outotec vastaa myös jätevoimalan käytöstä ja kunnossapidosta noin 20 työntekijän voimin.

– Olemme äärimmäisen tyytyväisiä tästä Skotlantiin toteutettavasta jätteen energiahyötykäytön hankkeesta. Vuoden 2011 lopun Energy Products of Idaho -yritysosto vahvisti jätevoimaloiden asiantuntemustamme. Merkittävää on myös, että tässä hankkeessa yhdistyvät Outotecin kestävä teknologia ja kokonaisvaltaiset elinkaaripalvelut. Outotecin pitkäaikainen huolenpito varmistaa asiakkaan investoinnille parhaan mahdollisen tuoton, sanoo Metals, Energy & Water -liiketoiminta-alueen johtaja Robin Lindahl.

Lisätietoja: www.outotec.com

Uusimmat artikkelit

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

19.2.2020 | Alan Uutiset

FUCHSin uusi voiteluainetehdas – suuri satsaus Pohjoismaiden markkinoille

Fuchsin uuden voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. 

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.