https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.12.2021

P2X Solutions sai julkista rahoitusta Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakentamiseen

Suomalainen vihreän vedyn ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä noin 26 miljoonan euron uuden energiateknologian ja suurten demonstraatioiden hankkeiden investointituen Suomen ensimmäisen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitoksen sekä metanointiyksikön rakentamiseksi Harjavaltaan. Lisäksi Ilmastorahasto on myöntänyt yhtiölle 10 miljoonan euron pääomalainan. P2X Solutionsin suunnitteleman investoinnin suuruus on yhteensä noin 70 miljoonaa euroa.

hydro

Vetymarkkinan syntymisellä on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa sekä Suomen päästövähennystavoitteiden toteuttamisessa. (iStock)

Vihreää vetyä valmistetaan täysin päästöttömästi elektrolyysillä vedestä uusiutuvan sähkön avulla. Uusiutuvaa sähköä saadaan muun muassa tuulivoimasta, jota Suomeen on rakenteilla runsaasti.

Osan tuotetusta vihreästä vedystä P2X Solutions aikoo jatkojalostaa uusiutuviksi synteettisiksi polttoaineiksi, kuten synteettiseksi metaaniksi. Se mahdollistaa päästöttömien polttoaineiden käytön jo nykyisissä ajoneuvoissa tarjoten nopean keinon merkittäviin päästövähennyksiin. Harjavallan Suurteollisuuspuistoon suunnitteilla olevan vihreän vedyn tuotantolaitoksen kapasiteetti on 20 MW.

- Työ- ja elinkeinoministeriön tukipäätös sekä Ilmastorahaston rahoituspäätös ovat tärkeitä askeleita kohti vihreän vedyn tuotannon aloittamista Suomessa. Vihreä vety ja sen jatkojalosteena valmistettavat uusiutuvat synteettiset polttoaineet ovat avain muun muassa teollisuuden ja liikenteen merkittäviin päästövähennyksiin erityisesti kohteissa, joita on vaikea sähköistää. Valtion mukaantulo sekä sijoittajien ja kumppaneidemme panostukset kertovat vahvasta ja laajasta luottamuksesta toimintaamme kohtaan sekä yhteisestä tahdosta saavuttaa puhtaampi tulevaisuus. Nyt luomme vihreän vedyn markkinaa, varmistamme pysymisemme muun Euroopan tahdissa ja kuljemme kohti päästötöntä hyvinvointiyhteiskuntaa, kertoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

P2X Solutionsin tavoitteena on aloittaa laitoksen rakentamistyöt Harjavallassa syksyllä 2022 ja laitoksen käyttöönotto on suunniteltu vuoden 2024 ensimmäiselle vuosipuoliskolle. Yhtiön tarkoituksena on toteuttaa samalla konseptilla myös muita vihreän vedyn tuotantolaitoksia.

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.