https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 4.10.2017

Pääkirjoitus: Teollisuuden palveluliiketoiminnassa on potentiaalia

Kunnossapito on yhä vahvemmin palveluliiketoimintaa ja työtä tietojärjestelmien parissa. Alan huippuosaajia tarvitaan tänä päivänä niin yrityksissä kuin niiden verkostoissa. 

Suomessa tilanne on asian suhteen sikäli hyvä, että teknologista osaamista meiltä vielä löytyy ja alan opetuksen tasokin on ollut perinteisesti hyvä. Mutta riittävätkö Suomessa alan ammattilaiset teollisuuden tarpeisiin myös tulevaisuudessa, kun kunnossapidon opetuksen, tutkimuksen ja koulutuksen menoissa nipistetään? 

Suomessa kunnossapidon tehtävissä työskentelee useita kymmeniä tuhansia ihmisiä teollisuudessa. Kun mukaan lasketaan infrastruktuurin kunnossapito, määrä nousee jopa 200 000 henkilöön. Alan työpaikkoja löytyy tällä hetkellä Suomesta jopa vuoden takaista tilannetta paremmin. Tekniikan Akateemisten (TEK) viimeisimmästä työllisyystilastosta selviää, että työttömien diplomi-insinöörien ja muiden tekniikan akateemisten määrä on vähentynyt vuoden aikana noin viidenneksen. 

Tuoreet alan työllisyysnumerot ovat toki hieno asia työnhakijalle ja kansantaloudelle, mutta taustalla vellova pelko osaajapulasta luo uusia uhkakuvia juuri talouskasvun makuun päässeelle satavuotisjuhlavuottaan viettävälle Suomelle. Kun osaajista on alalla kilpailua työntekijöiden kouluttaminen tulee entistä tärkeämmäksi. Koulutusten järjestäminen yhteistyössä tekniikan koulutuspalveluja tarjoavien oppilaitosten, esimerkiksi AEL:n kanssa tarjoaa yhden toimivan ratkaisun.

Viimeisintä tietoa alan trendeistä voi toki saada koulun penkin lisäksi osallistumalla aktiivisesti alan tapahtumiin. Uuden tiedon lisäksi alan tapahtumiin osallistumalla on mahdollisuus luoda uusia kontakteja ja verkostoitua muiden samojen kysymysten parissa toimivien tekniikan alan ammattilaisten kanssa. 

Esimerkiksi lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Pohjoismaiden johtava teknologia-tapahtuma Teknologia 2017 -
kokonaisuus tulee tarjoamaan läpileikkauksen alan uusimmista teknologioista kuten IoT, VR, AR ja Big Data. 

Myös käsillä olevasta Promaint-lehden numerosta löydät runsaasti asiaa alaa koskettavista ajankohtaisista aiheista – muun muassa siitä, miten teollinen internet on muuttamassa toimintatapoja hissijätti Koneella sekä siitä, miten digitalisaatio vaikuttaa johtamiseen Stora Enson Suomen tehtaiden ja sahojen kunnossapitoa hoitavalla Eforalla

Syysterveisin, Nina Garlo-Melkas

Osallistu lukijatutkimukseen ja vaikuta lehden sisältöön!

Tästä numerosta tehdään lukijatutkimus: saat sähköpostitse linkin, jolla pääset vastaamaan lehden sisältöä ja ulkoasua koskeviin lyhyisiin kysymyksiin. Vastaajien kesken arvotaan kolme 50€:n suuruista lahjakorttia S-ryhmän liikkeisiin.

Mielipiteesi on tärkeä. Mikäli haluat osallistua tutkimukseen, ilmoita siitä meille: nina.garlo@omnipress.fi.

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.