https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 4.10.2017

Pääkirjoitus: Teollisuuden palveluliiketoiminnassa on potentiaalia

Kunnossapito on yhä vahvemmin palveluliiketoimintaa ja työtä tietojärjestelmien parissa. Alan huippuosaajia tarvitaan tänä päivänä niin yrityksissä kuin niiden verkostoissa. 

Suomessa tilanne on asian suhteen sikäli hyvä, että teknologista osaamista meiltä vielä löytyy ja alan opetuksen tasokin on ollut perinteisesti hyvä. Mutta riittävätkö Suomessa alan ammattilaiset teollisuuden tarpeisiin myös tulevaisuudessa, kun kunnossapidon opetuksen, tutkimuksen ja koulutuksen menoissa nipistetään? 

Suomessa kunnossapidon tehtävissä työskentelee useita kymmeniä tuhansia ihmisiä teollisuudessa. Kun mukaan lasketaan infrastruktuurin kunnossapito, määrä nousee jopa 200 000 henkilöön. Alan työpaikkoja löytyy tällä hetkellä Suomesta jopa vuoden takaista tilannetta paremmin. Tekniikan Akateemisten (TEK) viimeisimmästä työllisyystilastosta selviää, että työttömien diplomi-insinöörien ja muiden tekniikan akateemisten määrä on vähentynyt vuoden aikana noin viidenneksen. 

Tuoreet alan työllisyysnumerot ovat toki hieno asia työnhakijalle ja kansantaloudelle, mutta taustalla vellova pelko osaajapulasta luo uusia uhkakuvia juuri talouskasvun makuun päässeelle satavuotisjuhlavuottaan viettävälle Suomelle. Kun osaajista on alalla kilpailua työntekijöiden kouluttaminen tulee entistä tärkeämmäksi. Koulutusten järjestäminen yhteistyössä tekniikan koulutuspalveluja tarjoavien oppilaitosten, esimerkiksi AEL:n kanssa tarjoaa yhden toimivan ratkaisun.

Viimeisintä tietoa alan trendeistä voi toki saada koulun penkin lisäksi osallistumalla aktiivisesti alan tapahtumiin. Uuden tiedon lisäksi alan tapahtumiin osallistumalla on mahdollisuus luoda uusia kontakteja ja verkostoitua muiden samojen kysymysten parissa toimivien tekniikan alan ammattilaisten kanssa. 

Esimerkiksi lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Pohjoismaiden johtava teknologia-tapahtuma Teknologia 2017 -
kokonaisuus tulee tarjoamaan läpileikkauksen alan uusimmista teknologioista kuten IoT, VR, AR ja Big Data. 

Myös käsillä olevasta Promaint-lehden numerosta löydät runsaasti asiaa alaa koskettavista ajankohtaisista aiheista – muun muassa siitä, miten teollinen internet on muuttamassa toimintatapoja hissijätti Koneella sekä siitä, miten digitalisaatio vaikuttaa johtamiseen Stora Enson Suomen tehtaiden ja sahojen kunnossapitoa hoitavalla Eforalla

Syysterveisin, Nina Garlo-Melkas

Osallistu lukijatutkimukseen ja vaikuta lehden sisältöön!

Tästä numerosta tehdään lukijatutkimus: saat sähköpostitse linkin, jolla pääset vastaamaan lehden sisältöä ja ulkoasua koskeviin lyhyisiin kysymyksiin. Vastaajien kesken arvotaan kolme 50€:n suuruista lahjakorttia S-ryhmän liikkeisiin.

Mielipiteesi on tärkeä. Mikäli haluat osallistua tutkimukseen, ilmoita siitä meille: nina.garlo@omnipress.fi.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.