https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.3.2019

Paketit perille droonilla – Matkahuolto ja K-ryhmä testaavat uutta palvelua Vantaalla

Testijaksolla 18.–20.3.2019 Matkahuollon logistiikkaterminaalistalennätetään noin 100 pakettia Pakettipisteinä palveleville K-Market Kartanonkoskelle ja Ylästölle. Testin tarkoitus on kartoittaa toimintamallin tehokkuutta ja kapasiteettia. Paketit ovat aitoja kuluttajien verkkokauppalähetyksiä Matkahuollon kuljetusverkostosta.

done_matkahuolto_pieni

Kuva: Otto Heinonen

– Teknologiakehitys ja automaatio ovat jo muuttaneet logistiikkaterminaalien toimintaa, mutta kuluttajia uudistukset eivät ole vielä koskettaneet laajemmin. Asiakaskokemuksen merkitys on kasvanut ja kuluttajat odottavat helppoutta, nopeutta sekä reaaliaikaista informaatiota suoraan mobiililaitteisiin. Kokeilun avulla haemme ratkaisuja muun muassa näihin kehityskohteisiin, kertoo Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola. 

– Kuluttajilta saamamme viesti on vahva – nopeita ja joustavia lähipalveluita kuten pakettipalveluita toivotaan oman asiointireitin ja asuinpaikan lähelle. Paikalliset K-Marketit ovat vuosia tarjonneet pakettipalveluita ja ovat oiva paikka testata täysin uutta palvelukonseptia, kertoo K-ryhmän palvelujohtaja Petri Toivonen.

Suomi on droonikuljetuksille oiva testialusta
Testijaksolla lennätetään noin 100 kuluttajien Matkahuollon kuljettamaa pakettia. Mittava testi on poikkeuksellinen Euroopan mittakaavassa, sillä se tapahtuu lentokentän välittömässä läheisyydessä, minkä lisäksi se koskettaa suoraan kuluttajia.

–Droonilogistiikan kehitys on harpannut eteenpäin muutamassa vuodessa ja se herättää nyt paljon kiinnostusta kaupungeissa ja yrityksissä. Uskomme, että kaupalliset droonitoimitukset toteutuvat lähitulevaisuudessa ja kokeilusta saamme tärkeää tietoa droonien toimivuudesta pakettijakelussa sekä kuluttajien toiveista, sanoo hanketta koordinoivan Robots Expertin toimitusjohtaja Tero Vuorenmaa.

Kuluttajien vaatimukset logistiikan vastuullisuudesta kasvavat 

Matkahuolto kuljetti viime vuonna 15 miljoonaa pakettia ja kuluttajien verkkokaupan tilausmäärät jatkavat edelleen kasvua. Samalla kuluttajat kiinnittävät huomiota tilaamiensa tuotteiden kuljetuksen vastuullisuuteen ja ympäristövaikutuksiin.

Robots Expert on laskenut, että jos promille Suomen pakettitoimituksista tehtäisiin droonilla, niin vuositasolla säästyisi 70 hiilidioksiditonnia. Tämä tarkoittaisi n. 3000 pakettidroonilentoa päivässä.

– Kokeilun päämääränä on ratkaista niin sanotun last mile -kuljetuksen eli logistiikkakeskuksilta kuluttajille tapahtuvan kuljetuksen haasteita: lisätä nopeutta ja vähentää jakeluautojen aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Hyödynnämme myös paluulennot palautettaville paketeille, Jakola kertoo.

Kokeilu on osa Vantaan Aviapoliksen Liikennelabra -hanketta, jossa kehitetään tulevaisuuden liikenteen palveluita. Sen osahankkeissa etsitään hiljaisia, turvallisia, vähäpäästöisiä ja kustannustehokkaita liikkumisen ja kaupunkilogistiikan ratkaisuja, jotka ovat laajennettavissa myös muualle Suomeen ja kansainvälisestikin. Hankkeen päätoteuttaja on Vantaan kaupunki, se on osa Traficomin koordinoimaa Liikennelabra-kokonaisuutta ja samalla myös Smart & Clean -säätiön muutosprojekti. Hankkeessa on mukana yli 30 kumppania.

Näin nouto droonilta toimii 

  • Paketin vastaanottaja saa Matkahuollolta tekstiviestillä ilmoituksen droonikuljetuksen saapumisajasta K-Market Kartanonkosken tai Ylästön pihaan.
  • Droonin laskeutuessa vastaanottajalla on mahdollisuus saada paketti suoraan entistä nopeammin. 
  • Jos droonin laskeutumisaika ei sovi vastaanottajalle, Pakettipisteen henkilöstö vastaanottaa paketin ja sen voi noutaa oman aikataulun mukaan K-Market Kartanonkosken tai Ylästön Matkahuollon Pakettipisteeltä.
  • Testijaksolla kuljetetaan noin 100 maksimissaan noin kilon painoista ja pakkaustavaltaan droonikuljetukseen soveltuvaa lähetystä.

 

 

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.