https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.5.2016

Pehmeä tukipuku keventää painavien lastien kantamista

Harvardin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet joustavan, päälle puettavan ”robottipuvun”, joka helpottaa kävelemistä ja tavaroiden kantamista tuottaen jopa 80 prosenttia ihmisen mekaanisen työn suorittamiseen tarvitsemasta energiasta, kertoo Tekniikka & Talous verkkolehti.

robo

Monet tutkijat ovat kehittäneet ulkoisia tukirankoja kuorman kantamista varten, mutta ne ovat perinteisesti olleet jäykkiä rakenteita. Harvardin puku on yliopiston tiedotteen mukaan tehty kankaasta.

Puku koostuu vyöstä, kahdesta reisipalasta ja kahdesta pohjepalasta. Ne on liitetty toisiinsa kaapeleilla, jotka kulkevat selän taakse. Siellä sijaitsee myös kaksi moottoria. Moottorit aktivoituvat automaattisesti, kun puku tunnistaa henkilön kävelevän.

Puku tuottaa kantajalleen 80 prosenttia lantion ja nilkan kantamiseen tarvitsemasta energiasta. Ihmisen aineenvaihdunta vähenee tukipuvun kanssa keskimäärin 7,3 prosenttia kävellessä ja kuormaa kantaessa. Tukipuku vähentää lantion, polvien ja nilkkojen kuormaa ilman, että askelten määrä tai nopeus muuttuisi. Pukuun sonnustautuneiden kantopuuhat tekivät kävelystä suurin piirtein samanlaista kuin se olisi ollut ilman lastia.

Apua raskaiden lastien kantamiseen

Painoa puvulla on 6,5 kiloa, mutta puku helpottaa myös itsensä kannattelemista. Puku helpottaa siten kävelemistä itsessään, joten se sopii ihmisille, joilla on vaikeuksia liikkua. Apua puvusta olisi myös raskaita lasteja kantaville sotilaille, ensiavun työntekijöille tai retkeilijöille.

Testeissä puku annettiin seitsemälle terveelle koehenkilölle. He kävelivät juoksumatolla 1,5 metriä sekunnissa kantaessaan kuormaa, jonka paino oli 30 prosenttia heidän ruumiinsa massasta. Samaan aikaan tutkijat mittasivat koehenkilöiden aineenvaihduntaa eli muun muassa sydämen sykettä ja hengitystä sekä lihasten toimintaa ja nivelten liikettä.

Vaikka puku teki ylivoimaisesti suurimman työn kantamisessa, sen käyttö vähensi vain vähän ihmisen käyttämää voimaa. Tutkijat pyrkivät selvittämään, mistä tämä johtuu, artikkeli päättää.

Tukipuku on esitelty Journal of Neuroengineering and Rehabilitation -tiedelehdessä.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.