https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.3.2018

Pohjoinen Teollisuus 2018: Suurhankkeet työllistävät teollisuusyrityksiä pohjoisessa

Pohjois-Suomen teollisuus edustaa Suomen viennistä noin 10 prosenttia. Suunnitteilla olevat suurhankkeet vahvistavat pohjoisen teollisuuden roolia Suomen kartalla. Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma 23.–24. toukokuuta kokoaa yhteen hankkeiden edustajat, alueen teollisuustoimijat ja tuoreimman tiedon.

pohjte

Kaikkiaan Pohjois-Suomessa on suunnitteilla esimerkiksi biolaitosten, kaivannaisteollisuuden kuin julkisen sektorin alueella noin 13 miljardin euron edestä investointeja.

– Toteutuessaan suurhankkeet tarkoittavat kasvua, työtä ja teollisuuden kehittymistä niin pohjoisessa kuin laajemmallakin vaikutusalueella, kertoo Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen.

Konkreettisia liiketoiminnan ja yhteistyön mahdollisuuksia on esillä Oulun kauppakamarin suurhankeinfossa 23.5. kello 12 alkaen. Yksi esiteltävistä esimerkeistä on Fennovoiman Hanhikivi 1, Suomen suurin investointihanke. Se työllistää jo nyt noin neljääsataa yritystä, niistä noin puolet on suomalaisia. Päätöstä Hanhikivi 1:n rakentamisluvasta odotetaan 2019.

Suurhankeinfo on tiivis ja informatiivinen tilaisuus, joka auttaa yrityksiä tarttumaan tarjolla oleviin tilaisuuksiin. Ohjelmassa on suurhankkeiden edustajien esityksiä ja mahdollisuuksia verkostoitua hankkeiden edustajien kanssa.

– Infossa on toimitusketjuun haluaville konkreettista tietoa siitä miten hankkeet etenevät, mitkä ovat niiden tarpeet alihankkijoita ja alueen palveluita ajatellen, kertoo Pellikainen.

Työturvallisuus on yksi liiketoiminnan tulostekijä

Turvallisuuden merkitys teollisuudessa korostuu entisestään. Se kertoo vastuullisuudesta ja organisaation toimintatavoista. Pitkäjänteinen turvallisuustyö myös näkyy viivan alla ja työtyytyväisyydessä. Suuryritykset vaativat palveluntarjoajiensa työturvallisuudelta yhä enemmän.

– Avainasia on, että työturvallisuutta johdetaan yhtenä liiketoiminnan tulostekijänä. Tarvitaan tavoitteet, mittarit ja järjestelmällisiä tekoja, jotka vievät tavoitteita kohti. Sitä saat mitä mittaat pätee myös turvallisuuden suhteen, sanoo Pohjois-Suomen Turvapuisto ry:n Olli Airaksinen.

Työturvallisuus koskettaa yrityksissä kaikkia tasoja. Sen on aina lähdettävä johtamisesta, toisaalta jokaisen on voitava vaikuttaa siihen, kuinka turvallisuus toteutuu omassa työssä.

– Laskelman mukaan jokainen turvallisuuteen investoitu euro maksaa itsensä 5–6-kertaisena takaisin. Yleensä turvallista työtapaa pohtiessa tulee kehittäneeksi samalla tehokkuutta. Motivaattorina turvallisuus on hyvä, sillä jokainen hyötyy siitä, Airaksinen toteaa.

Työturvallisuuden johtamisen näkökulmia -seminaari antaa näkemyksiä ja vinkkejä teollisuuden turvallisuuteen torstaina 24.5. aamupäivällä. Tietoa ja yritysten kokemuksia työturvallisuuden kehittämisestä on tarjolla myös Pohjois-Suomen Turvapuiston messuosastolla. Oulussa sijaitseva Turvapuisto-oppimisympäristö esittelee havainnollisesti erilaisia vaaratilanteita ja hyviä käytäntöjä turvallisuuden edistämiseksi. Yritysten ja oppilaitosten koulutuspaikkana toimiva konsepti perustuu yritysten kokemuksiin ja osaamiseen sekä tutkittuun tietoon.

– Turvapuistossa näkee tehokkaasti millä toimenpiteillä turvallisuudessa pääsee eteenpäin. Tarinat ja havainnollisuus herättelevät, Airaksinen sanoo.

Asiantuntijatietoa, verkostoja, fiilistä ja street foodia

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuman monipuolinen ohjelma seminaareineen nostaa esiin teollisuuden ajankohtaiset puheenaiheet digitalisaatiosta ja energiasta turvallisuuteen ja osaamiseen. Tapahtumassa on mukana yli 300 näytteilleasettajaa.

Ohjelmassa ovat esillä muun muassa digitalisaatio, automaatio, logistiikka, kunnossapito, turvallisuus, energia ja luonnonvarat. Asiantuntijapuheenvuoroja kuullaan kaikille kävijöille avoimilla messujen ohjelmalavoilla.

 Pohjoinen Teollisuus -kongressi kokoaa 23.5. alan toimijat ajankohtaiskatsauksen äärelle. Keskiviikkona ohjelmassa ovat seminaari Pohjoisen tieverkon investoinneista ja huoltovarmuudesta. Torstain 24.5. seminaaritarjonta nostaa turvallisuuden lisäksi esiin kaivannaisteollisuuden erityiskysymykset Mining 4.0 -seminaarissa. Kestävän kaivostoiminnan verkoston paneelikeskustelun teema on energiamurros ja sen vaikutukset metallien kysyntään.

Laajennetun Kuljetus ja logistiikka -ulkoalueen ohjelmateltta, yritysalueet ja street food -tarjonta kiinnostavat myös muita kuin logistiikka-alan ammattilaisia. Messupäivien aikana käydään Teollisuuden Tekijöiden ammattimestaruuskilpailut. Juontajana ja esiintyjänä messuilla on Mato Valtonen.

– Teollisuuden toimijoita kokoavalle messutapahtumalle on paikka ja tarve pohjoisessa. Se kokoaa keskeisiä isoja toimijoita ja alihankkijoita saman katon alle, tutustumaan toisiinsa, verkostoitumaan ja tekemään kauppaa, Esa Pellikainen sanoo. 

 

Pohjoinen Teollisuus 2018 –tapahtuma

Paikka: Ouluhalli, Oulu

Aika: ke 23.5.2018, klo 9-17 | to 24.5.2018, klo 9-16

 

Katso lisää: www.pohjoinenteollisuus.fi

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.