Alan Uutiset | 17.3.2020

Pohjoinen Teollisuus 2020 -tapahtuma siirtyy – uusi ajankohta on 30.9.-1.10.2020

Pohjoinen Teollisuus -messutapahtuma siirtyy ensi syksyyn: uusi ajankohta on 30.9.-1.10.2020. Tilaisuuteen ilmoittautuneiden näytteilleasettajien osallistuminen siirtyy automaattisesti uuteen ajankohtaan. Tapahtumapaikkana on alkuperäisen mukaisesti Ouluhalli, jonka remontti valmistuu syyskuun alussa.

POTE_2_contentwidth

- Olemme yhteydessä kaikkiin näytteilleasettajiin tarkemmin osallistumisen siirtämisestä. Tarvittaessa osallistumismaksu on mahdollista hyödyntää myös jonkin muun Expomarkin 2020 tapahtuman yhteydessä. Pyrimme käymään jokaisen osallistumisen läpi mahdollisimman sujuvalla aikataululla, kertoo Expomark Oy:n toimitusjohtaja Tomi Niemi.

- Siirrämme Pohjoinen Teollisuus -tapahtumaa noudattaaksemme Suomen hallituksen linjaamia rajoituksia ja varmistaaksemme asiakkaidemme turvallisuuden Tilanteen force majoure -luonteen vuoksi emme palauta messuosallistumisesta maksettuja rahoja. Toivomme, että tapahtuman uusi ajankohta sopii teille tai löydämme muun teille soveltuvan ratkaisun tapahtumiemme joukosta, Niemi lisää.

Uusimmat artikkelit

Ennätyksellinen 6 000 tonnin tavarajuna liikennöi Vainikkalasta Haminaan

VR Transpoint on pilotoinut maaliskuun aikana ennätyksellisen suurta tavarajunaa transitoliikenteen kuljetuksissa Vainikkalasta Haminan satamaan. 6 000 tonnia painavassa junassa on 66 vaunua ja vajaa kilometrin mittainen kokoonpano liikkuu kahden Vectron-sähköveturin voimin. Suuret junakoot tuovat tehokkuutta rautatiekuljetuksiin.

Ilman typpidioksidipitoisuus on laskenut Suomessa 40 prosenttia poikkeustilan aikana

Koronaviruksen myötä vähentyneet liikennemäärät ovat parantaneet kaupunkien ilmanlaatua. Katupöly kuitenkin heikentää monin paikoin ilmanlaatua.

30.3.2020 | Alan Uutiset

Luke: Pienet metsäkoneyritykset syvissä vaikeuksissa

Puunkorjuun ennätyksistä huolimatta metsäkoneyritysten tuloskehitys on ollut heikkoa viime vuosina. Erityisesti pienet korjuuyritykset ovat vaikeuksissa, joita kuluva talven seisokit syventävät entisestään. Yksistään ulkoiset olosuhteet eivät kuitenkaan selitä yritysten menestystä, ja myös pienten yritysten joukossa on kannattavia. Tuoreet tutkimustulokset kertovat myös tarpeesta kehittää liiketoimintaosaamista erityisesti talouden hallinnan ja neuvottelutaitojen saralla.

Kevään kelirikosta ennustetaan keskimääräistä helpompaa - talvi ei ole ollut yhtä hellä päällysteille

Maanteillä kelirikosta ennustetaan keskimääräistä helpompaa, mutta alueellisia eroja on. Talven runsaat vesisateet Etelä-Suomessa ja runsas lumimäärä Pohjois-Suomessa aiheuttavat eniten epävarmuutta kelirikon vaikeuden ennustamiseen keväällä, kertoo Väylä virasto lehdistötiedotteessa.

26.3.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkijaryhmä selvittää, kuinka etätyö-Suomi pysyy toimintakykyisenä myös koronaepidemian aikana

Fast Expert Teams- asiantuntijaverkosto selvittää etätyöhön siirtymisen vaikutuksia työelämään. Kaikkia etätyöhön siirtyneitä työntekijöitä pyydetään vastaamaan aiheeseen liittyvään kyselyyn.

Voimalaitosten älykäs ohjaus tukemaan uusiutuvan energian kasvua

Kaksivuotisessa SmartFlex-projektissa kehitetään älykkäitä valvonta- ja säätötyökaluja, joiden avulla voimalaitoksia voidaan ohjata nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Tavoitteena on pidentää laitosten elinkaarta sekä ylläpitää hyvä hyötysuhde ja pienet päästöt luotettavasti koko elinkaaren ajan.

24.2.2020 | Kumppaniartikkeli

Tunnista kemikaalivuodot ja reagoi ajoissa – uusi DENIOS innovaatio SpillGuard®

Jo pienikin kemikaali- tai öljyvuoto voi aiheuttaa suuret vahingot meille ihmisille ja ympäristölle, etenkin jos vuotoa ei havaita ajoissa. Halusimme ratkaista tämän ongelman, joten heitimme haasteen tuotekehityksestä vastaaville insinööreillemme.