https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.9.2015

Pohjoinen kasvualue esillä TeollisuusSummitissa

Pohjois-Euroopassa ja Oulun seudulla on suunnitteilla seuraavan 10 vuoden ajalle erittäin merkittäviä investointeja. Useat niistä keskittyvät energiantuotantoon ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Oulu_kuvituskuva

– Kokoluokka on valtava, julkaistut suunnitelmat ovat 197 miljardia euroa. Oulun seudun osalta odotus on lähes 30 miljardia. Merkittävimmät investoinnit kohdistuvat rakentamiseen ja energiasektorille, toteaa BusinessOulun asiakkuuspäällikkö Pasi Keinänen.

Investoijat ja yritykset ovat koolla TeollisuusSummitissa, joka on teollisuuden ja cleantech-toimijoiden vuosittainen päätapahtuma tällä pohjoisella kasvualueella. TeollisuusSummitin päähankkijoina toimivista yrityksistä esimerkiksi Fennovoima, Oulun Energia ja SSAB ovat Pohjois-Suomen johtavia teollisuuden investoijia.

Yhteistyökumppaneita haetaan Hanhikivi 1 projektiin

Hanhikivi 1 projekti on yrityksille mahtava mahdollisuus sekä rakentamisvaiheessa että valmistuttuaan. Ydinvoimalaitosyksikkö Hanhikivi 1 -hanke on Suomen suurin investointi.

– Tällä hetkellä oleellista on, että yritykset oppisivat tunnistamaan ja löytämään hankkeen jatkuvasti laajenevasta alihankintaketjusta itselleen sopivat yhteistyökumppanit ja tämä kaikki vielä oikea-aikaisesti, toteaa kehityspäällikkö Juha Miikkulainen, joka toimii yhteyshenkilönä teollisuuden ja elinkeinoelä män suuntaan.

Seuraavat kolme vuotta laitosalueella tehdään mittavia maa- ja vesirakennusurakoita, rakennetaan laitosalueen tuki- ja apurakennuksia sekä muuta perusvarustelua.

Ydinenergialain mukaisen rakentamisluvan myöntämisen jälkeen vuoden 2018 alussa päästään varsinaiset laitoksen betonityöt aloittamaan peruskaivannon pohjalta. Rakentaminen ja laiteasennukset kestävät kumpikin noin 4 vuotta ja lopulta laitoksen koekäytön kautta kaupalliseen sähköntuotantoon päästään vuoden 2024 aikana.

Energiatehokkuus ja ympäristö fokuksessa

SSAB:n Raahen tehtaalla ovat meneillään yli 200 miljoonan euron investoinnit. Masuunien hiili-injektiolaitoksen ja sulaton konvertterien uusimisella parannetaan teräksenvalmistuksen kustannustehokkuutta alentamalla raaka-ainekustannuksia ja parantamalla tuotosta. Uuden voimalaitoksen avulla sekä energiatehokkuus että ympäristöystävällisyys paranevat.

– Raahen integroitu kuumavalssattuja tuotteita valmistava tehdas on yhtiön suurin toimipaikka. Meneillään olevien investointien myötä Raahen tehdas on entistä kilpailukykyisempi. Investoinneilla on merkittävä työllistävä vaikutus alihankintaverkostoon laitehankintojen, järjestelmätoimitusten ja asennustöiden kautta, sanoo SSAB Europen investoinneista vastaava johtaja Risto Pietola.

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma.

Oulun Energia huoltaa ja investoi

Oulun Energian toiminta kattaa koko energia-alan arvoketjun: raaka-aineiden, sähkön ja lämmön tuotannon, myynnin ja jakelun sekä alan erilaiset palvelut kuten älykkäät energiapalvelut, verkonhallinnan, urakoinnin ja ylläpidon.

Lähivuosina Oulun Energia tulee investoimaan uuteen voimalaitokseen Oulun Laanilaan. Laitosinvestoinnin arvo on noin 250 miljoonaa euroa. Oulun Energia haluaa kehittää toimintaansa jatkuvasti ja investointeja tehdään myös olemassa oleviin laitoksiin.

– Haemme TeollisuusSummitissa yhteistyökumppaneita. Tulemme paikalle uuden voimalaitoksen ja tuotannon kunnossapidon asiantuntemuksella. TeollisuusSummitissa meitä siis kiinnostaa kuulla kaikkia toimijoita, jotka haluavat tarjota meille jotain näihin liittyvä, kertoo liiketoimintajohtaja Pertti Vanhala Oulun Energia Oy:stä.

Yksitoista päähankkijaa kutsuu kaikki mukaan

TeollisuusSummit on ottanut paikkansa Pohjois-Suomen merkittävänä teollisuustapahtumana, jonka tärkeimpänä fokuksena ovat pohjoiset suurhankkeet. Paikalle odotetaan jälleen noin 500 osallistujaa.

Vuoden 2015 teemat ovat Digitalisaatio ja teollinen internet sekä arktinen osaaminen. Paikalla tulee olemaan mielenkiintoisia puhujia ja tilaisuus on oiva mahdollisuus verkostoitua maamme kärkitoimijoiden kanssa.

Ajankohtaisten aiheiden käsittely ja yritysten verkostoituminen jatkuu Oulussa toukokuussa Pohjoinen Teollisuus 2016 -suurtapahtumassa, joka kokoaa alueen merkittävimmät teollisuuden toimialat ja noin 5 000 teollisuuden ammattilaista yhteen. BusinessOulu toimii kevään tapahtuman järjestävän Expomark Oy:n yhteistyökumppanina erityisesti yritysten välisten täsmäkontaktien luomisessa.

teollisuussummit2015logo_Oulu

TeollisuusSummit järjestetään Oulun kaupunginteatterilla 14.-15.10.2015.

PÄÄHANKKIJAT

 • NASDAQ Helsinki Oy
 • InnoConnections
 • OMP-Konepaja Oy
 • Fennovoima Oy
 • Puhuri Oy
 • Valmet Oyj
 • Oulun Energia
 • SSAB Europe Oy
 • Suomalainen asuntomessu

Jällivaarassa kesällä 2016

 • Outokumpu Oyj
 • Oulun Vesi

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.