https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 16.5.2018

Pohjoinen teollisuus on miljardien eurojen investointien arvoinen

Moni yritys valitsee tietoisesti pohjoisen. Vaikka Pohjois-Suomessa on vähän väkeä, sinne on keskittynyt tiettyjen alojen huippuosaamista ja -yrityksiä. Pohjoisen teollisuuden asiantuntijat ja ajankohtaiset teemat käydään läpi 23.–24.5. Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa Oulussa.

hatala-uusi-tehdas2020-mallinnuskuva 12122017

Suomen suurin kalanjalostaja Hätälä laajentaa Oulun tehdastaan. Vuoteen 2025 ulottuvalla investointiohjelmalla tehtaan pinta-ala yli kolminkertaistuu. (Kuva:Hätälä)

Pohjois-Suomessa investoidaan lähivuosina miljardien eurojen edestä teollisuuteen tai sitä edistävään infrastruktuuriin. Biojalostamohankkeet, Fennovoiman Hanhikivi 1 sekä kaivannaisteollisuuden ja energia-alan kasvuvisiot ovat tästä esimerkkejä.

Jo nyt Pohjois-Suomen osuus Suomen viennistä on 10 prosenttia. Väkilukuun suhteutettuna osuus on valtava ja osaamisen ja asiantuntemuksen määrä omaa luokkaansa. Pohjoinen vetää puoleensa erityisesti metsä-, metalli- ja kaivannaisteollisuutta. Niiden ympärillä kasvavat alihankkijayritykset, palvelut ja matkailu, mutta myös innovaatiot ja tulevaisuuteen tähtäävät hankkeet, kuten akkuteollisuuden kehittäminen.

Pohjoisen suurinvestoinnit tarkoittavat työtä, hyvinvointia ja elinvoimaisuutta koko Suomeen, erityisesti pohjoisille alueille. Se on myös konkreettinen todiste siitä, että Pohjois-Suomi on erittäin kiinnostava ja potentiaalinen alue yritystoiminnalle.

Tietoa pohjoisen suurhankkeista ja kontakteja niiden edustajiin on tarjolla 23.5. Suurhankkeista liiketoimintamahdollisuuksia -tilaisuudessa. Pohjoinen Teollisuus -kongressi on asiantunteva katsaus teollisuuden kehittämiseen, muun muassa tiedolla johtamiseen ja digitalisaatioon. Mining day -seminaarissa 24.5. digitalisaatiota pohditaan kaivannaisteollisuuden näkökulmasta.

Pohjois-Suomi kansainvälisessä keskipisteessä

Pääkaupunkiseudulta katsottuna Pohjois-Suomi voi tuntua kaukaiselta. Kun katsotaan karttaa teollisuuden tarpeista käsin, Pohjois-Suomi onkin keskipisteessä. Sinne keskittyvät kaivostoiminnan vyöhyke ja metsäteollisuuden toimijat, vahvistuva arktinen talous sekä vaikkapa kasvavat matkailun ja ajoneuvotestauksen elinkeinot. Kansainvälisyys ja yhteydet koko Barentsin alueelle ovat pohjoisen arkea, tulevaisuudessa enenevissä määrin.

Logistiikka on olennainen teema, kun puhutaan pohjoisen teollisuudesta. Kustannustehokkaan logistiikan edellytyksiä ovat saavutettavuus, toimitusvarmuus ja häiriöttömyys. Esimerkiksi logistiikan digitalisaatio, infrastruktuurin kehittäminen ja älykäs sähköinen liikenne puhuttavat pohjoisen elinkeinoelämän toimijoita. Siksi Pohjoinen Teollisuus tarjoaa tänä vuonna uudistetun Kuljetus ja logistiikka -alueen, jossa muun muassa nämä aiheet saavat sijansa ohjelman puheenvuoroissa ja messuosastoilla.

Energiamurros kasvattaa luonnonvarojen kysyntää

Aina kun puhutaan pohjoisista alueista, puhutaan myös vastuullisuudesta. Oli kyse sitten teollisuudesta, infrastruktuurista tai matkailusta, kasvua tulee rakentaa ympäristö, tulevaisuus ja eri sidosryhmien tarpeet huomioon ottaen.

Kestävän kaivosteollisuuden verkosto tekee Suomessa erinomaista työtä. Pohjoisessa Teollisuudessa verkosto järjestää englanninkielisen yleisötilaisuuden, jossa keskustellaan energiamurroksen vaikutuksesta luonnonvarojen kysyntään arktisilla alueilla. Muun muassa sähköauto- ja akkuteollisuus tarvitsee harvinaisia metalleja ja mineraaleja.

Kansainvälistä yhteistyötä kehittämällä pohjoiset valtiot ja yritykset saavat käyttöönsä klusteriosaamista ja resursseja, joihin ne eivät yksin pystyisi. Mitä voitaisiin saada aikaan vaikkapa yhdistämällä suomalainen tietoliikenne-osaaminen ja mineraalien tutkimus ruotsalaiseen vahvaan maanalaiseen teknologiaan ja automaatioon? Pohjoisessa Teollisuudessa on mukana yhteistyöstä kiinnostuneita toimijoita mm. Ruotsista ja Venäjältä. Kansainvälisessä Mining 4.0 -seminaarissa esillä ovat kaivosalan innovaatiot, sähköistäminen ja automaatio sekä yhteistyön mahdollisuudet ruotsalaisten yritysten ja kehittäjien kanssa.

Juha Nyholm tuoteryhmäpäällikkö, teollinen toimiala Expomark Oy

Lue lisää: Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumaa on kehitetty yritysten tarpeista lähtien

               

                Pohjoismainen kaivostoimiala tarvitsee tiiviimpää yhteistyötä 

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.