Alan Uutiset | 30.1.2020

Pohjoismaiden suurimman hydrauliikkayrityksen nimi on nyt HydraSpecma

Tanskalainen Hydra-Grene ja ruotsalainen Specma ovat kuuluneet samaan konserniin vuodesta 2016. Nyt nämä kaksi yritystä on yhdistetty saman tuotemerkin alle, ja yritys on saanut uuden johtajan sekä nimen HydraSpecma. Yrityksellä on 1 250 työntekijää kymmenessä maassa ja noin 270 miljoonan euron liikevaihto.

Hydra

Pohjoismaiden suurin hydrauliikkayritys saa nyt yhteisen nimen - HydraSpecma. Tanskalainen Hydra-Grene osti vuonna 2016 ruotsalaisen hydrauliikkayrityksen Specman, ja ne ovat toimineet siitä lähtien yhtenä kokonaisuutena. 

Specman hankintaa edeltävinä vuosina tanskalainen Hydra-Grene oli kasvanut orgaanisesti ja menestynyt. Se oli alalla Tanskan suurimpia toimijoita mutta maailmanmarkkinoilla pienimpien joukossa. Nykyisin HydraSpecma on Pohjoismaiden suurin hydrauliikkayritys. Nimenmuutoksen tarkoituksena on luoda ulkoisesti vahvempi maailmanlaajuinen tuotemerkki ja sisäisesti yhteinen identiteetti.

- Specman hankinnan oli alunperin tarkoitus vahvistaa yritystä. Niin tapahtuikin, ja teemme nyt HydraSpecmaa entistä tunnetummaksi ja kasvatamme samalla markkinaosuuttamme Pohjoismaissa, sanoo toimitusjohtaja Morten Kjaer.

HydraSpecman yhteinen tavoite on tulla yhä merkittävämmäksi maailmanlaajuiseksi toimijaksi, joka tarjoaa hydraulisia ratkaisuja niin maailmanlaajuisesti toimiville laitevalmistajille kuin jälkimarkkinoiden asiakkaille.

Uusi toimitusjohtaja

HydraSpecman omistama pörssiyhtiö Schouw & Co. ilmoitti 11.12.2019, että HydraSpecma saisi uuden toimitusjohtajan. Työskenneltyään 45 vuotta Hydra-Grenen palveluksessa ja toimittuaan johtajana 22 vuoden ajan Erik Lodberg antaa viestikapulan tähän asti HydraSpecman ruotsalaisen osan johtajana toimineelle Morten Kjaerille, jolla oli myös keskeinen rooli Specman hankinnassa.

- Erikin kauden aikana Hydra-Grene on kehittynyt kahdeksan työntekijän yrityksestä, jonka liikevaihto oli 700 000 euroa, yritykseksi, jolla on nykyisin 1 250 työntekijää ja noin 270 miljoonan euron liikevaihto. Haluan kehittää yritystä samassa hengessä, sanoo Morten Kjaer, joka palaa HydraSpecman pääkonttoriin Skjerniin vuoden 2020 lopussa.

Erik Lodberg jatkaa hallituksen jäsenenä.

Faktat:

Hydra-Grene osti ruotsalaisen Specman 680 miljoonalla Tanskan kruunulla vuonna 2016

HydraSpecmalla on asiakkaita muun muassa teollisuudessa sekä tuuli-, meri- ja offshore-aloilla.

Hydra-Grene perustettiin itsenäisenä yrityksenä vuonna 1974, ja se on kuulunut Schouw & Co. -konserniin vuodesta 1988

Specma perustettiin vuonna 1918, ja se on kuulunut Schouw & Co. -konserniin vuodesta 2016

HydraSpecman pääkonttori sijaitsee Skjernissä. Sillä on toimipisteet Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Intiassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Uusimmat artikkelit

21.2.2020 | Alan Uutiset

Business Finland: "Koronaviruksen vaikutukset suomalaisiin yrityksiin eivät ole vielä laajasti nähtävillä"

Noin puolet suomalaisyrityksistä arvioi, ettei koronavirusepidemia juurikaan vaikuta liikevaihtoon tai vientiin lyhyellä aikavälillä. Kolmasosa arvioi, että vaikutukset ovat joko kielteisiä tai hyvin kielteisiä lyhyellä aikavälillä, selviää Business Finlandin toteuttamasta kyselystä.

21.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto vahvistaa energiatutkimustaan

Vaasan yliopiston energiatutkimuksen tavoitteena on pyrkiä vastaamaan joustavan energiantuotannon, energialiiketoiminnan ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen globaaleihin tarpeisiin. Tutkimusta tehdään muun muassa tulevaisuuden älykkäisiin energiajärjestelmiin ja -verkkoihin, uusiin polttoaineisiin sekä teollisuuden ja alueellisiin kiertotalouden ratkaisuihin liittyen.

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.