Alan Uutiset | 30.1.2020

Pohjoismaiden suurimman hydrauliikkayrityksen nimi on nyt HydraSpecma

Tanskalainen Hydra-Grene ja ruotsalainen Specma ovat kuuluneet samaan konserniin vuodesta 2016. Nyt nämä kaksi yritystä on yhdistetty saman tuotemerkin alle, ja yritys on saanut uuden johtajan sekä nimen HydraSpecma. Yrityksellä on 1 250 työntekijää kymmenessä maassa ja noin 270 miljoonan euron liikevaihto.

Hydra

Pohjoismaiden suurin hydrauliikkayritys saa nyt yhteisen nimen - HydraSpecma. Tanskalainen Hydra-Grene osti vuonna 2016 ruotsalaisen hydrauliikkayrityksen Specman, ja ne ovat toimineet siitä lähtien yhtenä kokonaisuutena. 

Specman hankintaa edeltävinä vuosina tanskalainen Hydra-Grene oli kasvanut orgaanisesti ja menestynyt. Se oli alalla Tanskan suurimpia toimijoita mutta maailmanmarkkinoilla pienimpien joukossa. Nykyisin HydraSpecma on Pohjoismaiden suurin hydrauliikkayritys. Nimenmuutoksen tarkoituksena on luoda ulkoisesti vahvempi maailmanlaajuinen tuotemerkki ja sisäisesti yhteinen identiteetti.

- Specman hankinnan oli alunperin tarkoitus vahvistaa yritystä. Niin tapahtuikin, ja teemme nyt HydraSpecmaa entistä tunnetummaksi ja kasvatamme samalla markkinaosuuttamme Pohjoismaissa, sanoo toimitusjohtaja Morten Kjaer.

HydraSpecman yhteinen tavoite on tulla yhä merkittävämmäksi maailmanlaajuiseksi toimijaksi, joka tarjoaa hydraulisia ratkaisuja niin maailmanlaajuisesti toimiville laitevalmistajille kuin jälkimarkkinoiden asiakkaille.

Uusi toimitusjohtaja

HydraSpecman omistama pörssiyhtiö Schouw & Co. ilmoitti 11.12.2019, että HydraSpecma saisi uuden toimitusjohtajan. Työskenneltyään 45 vuotta Hydra-Grenen palveluksessa ja toimittuaan johtajana 22 vuoden ajan Erik Lodberg antaa viestikapulan tähän asti HydraSpecman ruotsalaisen osan johtajana toimineelle Morten Kjaerille, jolla oli myös keskeinen rooli Specman hankinnassa.

- Erikin kauden aikana Hydra-Grene on kehittynyt kahdeksan työntekijän yrityksestä, jonka liikevaihto oli 700 000 euroa, yritykseksi, jolla on nykyisin 1 250 työntekijää ja noin 270 miljoonan euron liikevaihto. Haluan kehittää yritystä samassa hengessä, sanoo Morten Kjaer, joka palaa HydraSpecman pääkonttoriin Skjerniin vuoden 2020 lopussa.

Erik Lodberg jatkaa hallituksen jäsenenä.

Faktat:

Hydra-Grene osti ruotsalaisen Specman 680 miljoonalla Tanskan kruunulla vuonna 2016

HydraSpecmalla on asiakkaita muun muassa teollisuudessa sekä tuuli-, meri- ja offshore-aloilla.

Hydra-Grene perustettiin itsenäisenä yrityksenä vuonna 1974, ja se on kuulunut Schouw & Co. -konserniin vuodesta 1988

Specma perustettiin vuonna 1918, ja se on kuulunut Schouw & Co. -konserniin vuodesta 2016

HydraSpecman pääkonttori sijaitsee Skjernissä. Sillä on toimipisteet Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Intiassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Uusimmat artikkelit

18.9.2020 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Tarkempaa tietoa liikenteen hiukkaspäästöistä

Ajoneuvojen polttomoottorien suorien hiukkaspäästöjen lisäksi myös tietyt pakokaasun sisältämät kaasumaiset yhdisteet voivat tiivistyä hiukkasiksi nukleaatioksi kutsutussa prosessissa. Tarkkaa mekanismia ja määrää nukleaatiolle ajoneuvojen pakokaasussa ei kuitenkaan vielä tunneta. Diplomi-insinööri Miska Olin tutki ilmiötä väitöskirjatyössään rikkihapon näkökulmasta tietokonesimulaatioiden, laboratoriokokeiden ja kenttämittausten avulla.

Fingrid valitsi Empowerin sähköasemien ja voimajohtojen kunnossapitopartneriksi

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n omistama Empower on valittu Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa ”yhdeksi merkittäväksi kunnossapitopartneriksi". Hankinnan kohteena ovat Fingridin sähköasemien ja voimajohtojen peruskunnossapitopalvelut vuosille 2021–2023.

14.9.2020 | Alan Uutiset

Neste aloittaa yt-neuvottelut, suunnittelee lakkauttavansa Naantalin jalostamon toiminnot

Neste suunnittelee Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

Onko koronaviruksen esiintyminen jätevedessä varoitus tartuntojen lisääntymisestä?

Koronan jätevesiseurannassa elokuun lopussa virusta todettiin viidellä sellaisella paikkakunnalla, jolla löydöksiä ei ollut vielä kuun alussa. Elokuun 23.–24. ja 30.–31.8. toteutetuissa seurannoissa koronavirusta löytyi jätevedenpuhdistamoilta Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Kouvolassa.

OL3 EPR:n sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Sen mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021, laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022.

Liikuteltavat lasertyökalut tuovat joustavuutta kentälle

Uudet laserteknologiat mahdollistavat uuden joustavuuden tehdashalleissa ja kentällä tapahtuvassa työssä. Koherentti valo kohdistaa energian pienelle alueelle, jolloin alusta tai ympäristö ei vahingoitu, mutta työ käy nopeasti, siististi ja tarkasti.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.