https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.4.2023

Ponsselle ja Epecille vuoden 2023 Automaatiopalkinto

Automaatioseura valitsi voittajaksi Ponssen ja Epecin yhteistyössä kehittämä sähkökäyttöisen metsäkoneen. PONSSE EV1 tulee kaupallisesti saataville myöhemmin.

b586d912f7be6666_800x800ar

Palkinnon vastaanottivat Automaatiopäivillä 2023 työryhmän puolesta tuotekehityspäällikkö Kalle Einola Ponsselta (oik.) ja tuotepäällikkö Mika Suonmaa Epeciltä.

Automaatiopalkinto on Automaatioseuran kahden vuoden välein jakama tunnustuspalkinto, joka huomioi alalla tehtyä merkittävää tutkimus- ja kehittämistyötä.

PONSSE EV1 on Ponssen ja sen teknologiayhtiö Epecin yhteistyössä kehittämä sähkökäyttöinen metsäkone, joka lanseerattiin teknologiakonseptina elokuussa 2022. Metsäkone tulee kaupallisesti saataville myöhemmin. Epecin teknologiaa on jo nyt mahdollista hyödyntää hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden sähköistämisessä.

– Automaatiopalkinto on hieno tunnustus koko EV1-tiimille, joka tehokkaalla tekemisellään mahdollisti konseptikoneen valmistumisen ja julkaisun suunnitellussa aikataulussa. Sähköinen kuormatraktorikonsepti on tärkeä osa Ponssen matkaa kohti hiilineutraaleja puunkorjuuratkaisuja, Ponssen tuotekehityspäällikkö Kalle Einola sanoo.

EV1-teknologiakonsepti lähti liikkeelle vuonna 2019, kun Ponsse ja Epec ryhtyivät yhdessä tutkimaan vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia voimalinjaratkaisuja. EV1 sisältää Epecin sähköistämisen järjestelmäratkaisun, Epec Flown.

– Palkinnolla on iso merkitys Epecille, koska sähköistyksen ratkaisut ja niistä saatavat hyödyt siirtymisessä ympäristöystävällisimpiin koneisiin ja ajoneuvoihin ovat erittäin tärkeitä Epecin asiakkaille. Sähköistyksen ratkaisuihin on panostettu Epecillä erittäin paljon viime vuosina, Epecin tuotepäällikkö Mika Suonmaa.

Automaatioseura perusteli palkitsemista näin:

“Työkoneen sähköistymisellä saadaan merkittäviä etuja: polttomoottori toimii optimaalisessa toimintapisteessä pitkiä aikoja, jolloin polttoaineen kulutus vähenee ja pakokaasujen puhdistusjärjestelmät toimivat tehokkaasti ja päästöt vähenevät. Voimantuotto ja -siirto voidaan suunnitella uusiksi, jolloin puomien ohjaaminen tulee tarkemmaksi ja ajettavuus paranee. Samalla ajoalustan vahingot pienenevät. Maamme työkonesektorin on pysyttävä vihreän siirtymän kehityksessä. Palkittu ratkaisu on tärkeä esimerkki aiheesta, ja vaativa koneautomaatiosovellus”.

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.