https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.4.2023

Ponsselle ja Epecille vuoden 2023 Automaatiopalkinto

Automaatioseura valitsi voittajaksi Ponssen ja Epecin yhteistyössä kehittämä sähkökäyttöisen metsäkoneen. PONSSE EV1 tulee kaupallisesti saataville myöhemmin.

b586d912f7be6666_800x800ar

Palkinnon vastaanottivat Automaatiopäivillä 2023 työryhmän puolesta tuotekehityspäällikkö Kalle Einola Ponsselta (oik.) ja tuotepäällikkö Mika Suonmaa Epeciltä.

Automaatiopalkinto on Automaatioseuran kahden vuoden välein jakama tunnustuspalkinto, joka huomioi alalla tehtyä merkittävää tutkimus- ja kehittämistyötä.

PONSSE EV1 on Ponssen ja sen teknologiayhtiö Epecin yhteistyössä kehittämä sähkökäyttöinen metsäkone, joka lanseerattiin teknologiakonseptina elokuussa 2022. Metsäkone tulee kaupallisesti saataville myöhemmin. Epecin teknologiaa on jo nyt mahdollista hyödyntää hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden sähköistämisessä.

– Automaatiopalkinto on hieno tunnustus koko EV1-tiimille, joka tehokkaalla tekemisellään mahdollisti konseptikoneen valmistumisen ja julkaisun suunnitellussa aikataulussa. Sähköinen kuormatraktorikonsepti on tärkeä osa Ponssen matkaa kohti hiilineutraaleja puunkorjuuratkaisuja, Ponssen tuotekehityspäällikkö Kalle Einola sanoo.

EV1-teknologiakonsepti lähti liikkeelle vuonna 2019, kun Ponsse ja Epec ryhtyivät yhdessä tutkimaan vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia voimalinjaratkaisuja. EV1 sisältää Epecin sähköistämisen järjestelmäratkaisun, Epec Flown.

– Palkinnolla on iso merkitys Epecille, koska sähköistyksen ratkaisut ja niistä saatavat hyödyt siirtymisessä ympäristöystävällisimpiin koneisiin ja ajoneuvoihin ovat erittäin tärkeitä Epecin asiakkaille. Sähköistyksen ratkaisuihin on panostettu Epecillä erittäin paljon viime vuosina, Epecin tuotepäällikkö Mika Suonmaa.

Automaatioseura perusteli palkitsemista näin:

“Työkoneen sähköistymisellä saadaan merkittäviä etuja: polttomoottori toimii optimaalisessa toimintapisteessä pitkiä aikoja, jolloin polttoaineen kulutus vähenee ja pakokaasujen puhdistusjärjestelmät toimivat tehokkaasti ja päästöt vähenevät. Voimantuotto ja -siirto voidaan suunnitella uusiksi, jolloin puomien ohjaaminen tulee tarkemmaksi ja ajettavuus paranee. Samalla ajoalustan vahingot pienenevät. Maamme työkonesektorin on pysyttävä vihreän siirtymän kehityksessä. Palkittu ratkaisu on tärkeä esimerkki aiheesta, ja vaativa koneautomaatiosovellus”.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.