https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.4.2023

Ponsselle ja Epecille vuoden 2023 Automaatiopalkinto

Automaatioseura valitsi voittajaksi Ponssen ja Epecin yhteistyössä kehittämä sähkökäyttöisen metsäkoneen. PONSSE EV1 tulee kaupallisesti saataville myöhemmin.

b586d912f7be6666_800x800ar

Palkinnon vastaanottivat Automaatiopäivillä 2023 työryhmän puolesta tuotekehityspäällikkö Kalle Einola Ponsselta (oik.) ja tuotepäällikkö Mika Suonmaa Epeciltä.

Automaatiopalkinto on Automaatioseuran kahden vuoden välein jakama tunnustuspalkinto, joka huomioi alalla tehtyä merkittävää tutkimus- ja kehittämistyötä.

PONSSE EV1 on Ponssen ja sen teknologiayhtiö Epecin yhteistyössä kehittämä sähkökäyttöinen metsäkone, joka lanseerattiin teknologiakonseptina elokuussa 2022. Metsäkone tulee kaupallisesti saataville myöhemmin. Epecin teknologiaa on jo nyt mahdollista hyödyntää hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden sähköistämisessä.

– Automaatiopalkinto on hieno tunnustus koko EV1-tiimille, joka tehokkaalla tekemisellään mahdollisti konseptikoneen valmistumisen ja julkaisun suunnitellussa aikataulussa. Sähköinen kuormatraktorikonsepti on tärkeä osa Ponssen matkaa kohti hiilineutraaleja puunkorjuuratkaisuja, Ponssen tuotekehityspäällikkö Kalle Einola sanoo.

EV1-teknologiakonsepti lähti liikkeelle vuonna 2019, kun Ponsse ja Epec ryhtyivät yhdessä tutkimaan vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia voimalinjaratkaisuja. EV1 sisältää Epecin sähköistämisen järjestelmäratkaisun, Epec Flown.

– Palkinnolla on iso merkitys Epecille, koska sähköistyksen ratkaisut ja niistä saatavat hyödyt siirtymisessä ympäristöystävällisimpiin koneisiin ja ajoneuvoihin ovat erittäin tärkeitä Epecin asiakkaille. Sähköistyksen ratkaisuihin on panostettu Epecillä erittäin paljon viime vuosina, Epecin tuotepäällikkö Mika Suonmaa.

Automaatioseura perusteli palkitsemista näin:

“Työkoneen sähköistymisellä saadaan merkittäviä etuja: polttomoottori toimii optimaalisessa toimintapisteessä pitkiä aikoja, jolloin polttoaineen kulutus vähenee ja pakokaasujen puhdistusjärjestelmät toimivat tehokkaasti ja päästöt vähenevät. Voimantuotto ja -siirto voidaan suunnitella uusiksi, jolloin puomien ohjaaminen tulee tarkemmaksi ja ajettavuus paranee. Samalla ajoalustan vahingot pienenevät. Maamme työkonesektorin on pysyttävä vihreän siirtymän kehityksessä. Palkittu ratkaisu on tärkeä esimerkki aiheesta, ja vaativa koneautomaatiosovellus”.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.