https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 31.5.2018

PulPaper-messujen start up -palkinto Lumirille

Start up -yrityksille suunnattu pitchauskilpailu järjestettiin keskiviikkona 30.5. PulPaper-messuilla Messukeskuksessa Helsingissä. Kahdeksan kilpailijan joukosta voittajaksi valikoitui Lumir, joka kehittää erilaisia akustisia pintoja. Voittaja sai 5000 euron arvoisen stipendin, jonka lahjoitti Suomen Messusäätiö.

aeromon (3)

Vuonna 2015 perustetun Aeromonin alkuperäinen tavoite oli laivojen päästöjen kartoittaminen. Hallituksen puheenjohtaja Jouko Salo tunnisti kuitenkin pian Aeromonin mittausalustan laajemmankin käyttöpotentiaalin.

Pitchauskilpailun semifinaaliin osallistui kahdeksan suomalaista ja ruotsalaista start up -yritystä. Kovatasoisesta semifinaalista jatkoon finaaliin päätyi neljä yritystä. Kilpailun voittaja Lumir palkittiin eilen illalla järjestetyssä PulPaper Partyssä. Tärkeitä kriteereitä palkinnonsaajan valinnassa olivat muun muassa liikeidean innovatiivisuus ja ainutlaatuisuus, tunnistettu tarve tuotteelle ja markkinapotentiaali, liiketoimintasuunnitelman ja sen toteutuksen uskottavuus ja itse pitching-esityksen sujuvuus.

Lumir suunnittelee ja tuottaa jälkikaiun tehokkaaseen estämiseen tarkoitettuja seinä- ja kattopintoja. Pintoja voidaan käyttää esimerkiksi asunnoissa, julkisissa tiloissa, kouluissa, toimistoissa ja liiketiloissa, ja ne sopivat myös uudis- ja korjausrakentamiseen. Seinäpinnat ovat käytössä esimerkiksi Eduskuntatalossa ja Kansalliskirjastossa.

Raadin mukaan Lumirilla on valmis ja konkreettinen tuote sekä hyvät referenssit tuotteen käyttäjiltä. Lumir tarjoaa selkeän ratkaisun olemassa oleviin tarpeisiin.

Myös yleisö sai äänestää suosikkiaan pitchauskilpailun finaalissa. Yleisön suosikki oli cleantech-alan start up Aeromon, joka on kehittänyt ympäristöpäästöjä kartoittavan mittausjärjestelmän. Aeromon palkittiin kilpailussa kunniamaininnalla.

Start up -yritysten pitchauskilpailuun osallistui kaikkiaan kahdeksan yritystä, jotka olivat Teqmine, Koepala Packaging, Lumir, Woodio, The Infinited Fiber Company, Crosser Technologies, Aeromon ja Quva. Näistä finaaliin PulPaper-messujen Future Square -lavalle valittiin Teqmine, Koeapala Packaging, Lumir ja Aeromon.

Teknologialla ympäristöuhkia vastaan

Kunnossapitokentällä toimivan Aeromonin kehittämän mittausjärjestelmän avulla voidaan kartoittaa yli 70 erityyppistä teollisuuden ympäristöpäästöä. Kiinteästi asennettavilla, kädessä kannettavilla tai lennokin avulla ketterästi liikkuvilla sensoreilla voidaan kerätä mittaustietoa mistä tahansa teollisesta ympäristöstä – myös niistä, joista tiedon kerääminen on aiemmin ollut vaikeaa. Sensorien keräämä tieto siirtyy nopeasti Aeromonin pilvipalveluun analysoitavaksi. Aeromonin järjestelmää käyttävät asiakkaat säästävät merkittävästi aikaa ja resursseja toimintansa ympäristövaikutusten kartoittamisessa ja potentiaalisten ympäristöuhkien ennaltaehkäisemisessä.

Aeromon teki menestyksekkäitä pilottiprojekteja vuoden 2016 aikana Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) operoimalla Ämmässuon jätteenkäsittelylaitoksella sekä öljy- ja kaasuteollisuuden kohteissa. Pilottiprojektit ovat osoittaneet järjestelmän potentiaalin merkittävien tehokkuus- ja kustannussäästöjen saavuttamisessa seurattaessa prosessiteollisuuden päästöjä.

Pilottiprojekteissa Aeromonin alustan sensorit mahdollistivat laajojenkin alueiden kartoituksen. Vastaavien alueiden kartoitus perinteisesti ihmisvoimin olisi kestänyt merkittävästi kauemmin. Aeromonin alusta myös mahdollistaa antureiden mittaustiedon automaattisen analysoinnin ja visuaalisen raportoinnin, mikä osaltaan tehostaa huomattavasti päästöjen kokonaiskartoitusta.

Kilpailun ammattilaisraatiin kuuluivat Christine Hagström-Näsi (Clic Innovation), Timo Heikka (Stora Enso), Helleke Heikkinen (FIBAN), Jussi Manninen (VTT), Kaija Pehu-Lehtonen (Metsä Fibre), Antti Lindqvist (PI) ja Marcus Bergström (Messukeskus).

Metsäteollisuutta käsittelevät tapahtumat PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 29.–31.5.2018. PulPaper on kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma, johon kuuluvat näyttely, seminaarit ja muu ohjelma, iltaohjelma ja vierailut suomalaisille tehtaille.

Tapahtuman yhteydessä järjestettäviä maksullisia ohjelmia ovat PulPaper Conference (30.–31.5.), Business Forum (29.5.) ja 3D Printing of Biomaterials (29.5.) sekä alan ammattilaiset kokoava iltajuhla (30.5.) Näyttelyalueella on päivittäin maksuttomia tietoiskuja. Vierailut Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle ja Kotkamillsin kartonkitehtaalle järjestetään 31.5.–1.6.

Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.