https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.12.2021

Pula sähköpyörämekaanikoista haasteena alan kehitykselle, alan koulutus käyntiin

Pyöräilyharrastus on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ja positiivinen ilmiö on luonut myös erilaisia haasteita. Haasteet näkyvät viikkokausien mittaisina jonoina pyörähuollossa ja uusien pyörien saatavuus ongelmina. TTS Työtehoseura ja Sähköpyöräkeskus yhdessä alan toimijoiden kanssa aloittaa uusien sähköpyörämekaanikkojen koulutuksen kevättalvella tilanteen parantamiseksi. 

bike

iStock

Muoti- ja urheilukauppa ry:n mukaan sähköavusteisten pyörien myynti kasvoi 94 prosenttia vuodesta 2019 vuoteen 2020.  Ennusteen mukaan myynti kasvaa vielä 39 prosenttia vuoden 2021 aikana. Vuonna 2019 pyöräliikkeisiin tehdyn kyselyn mukaan, toiminnan kehittämisen ja kasvun esteenä on ollut ammattitaitoisen työvoiman saanti. 

Kyselyyn vastanneista yrittäjistä kolme neljästä, ilmoittaa ettei ole saanut rekrytoitua ammattitaitoista mekaanikkoa. Kun pyörätoimialalla kokonaisliikevaihto vuodesta 2019 vuoteen 2020 kasvoi yli viidenneksen ja kysyntä on yhä kasvanut, on myös saatavuusongelmat muodostuneet haasteeksi, kertoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

Kausiluonteisuudesta ympärivuotiseksi

Pyöräilyn kausiluonteisuus on sähköpyörien myötä vähentynyt ja yhä useampi harrastaakin pyöräilyä myös talvella. Ympärivuotisuus luokin alalle kouluttautuville mekaanikoille myös hyvin mahdollisuuksia työllistyä ympärivuotisesti. TTS Työtehoseura kertoo toteuttavansa tiiviissä yhteistyössä alan toimijoiden ja Sähköpyöräkeskuksen kanssa sähköpyörämekaanikon koulutuksen joka alkaa 1.2.2022.

TTS hakee rekrytoivalla koulutuksella 12 uutta polkupyörämekaanikkoa pääkaupunkiseudun polkupyöräkorjaamoille. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan toimijoiden kanssa ja pääyhteistyökumppanina toimii Sähköpyöräkeskus.- Koulutuksen kesto on 70 pv, joka sisältää 35 päivän teoria- ja lähiopetusjakson oppilaitoksessa sekä 35 päivän työssäoppimisjakson alan yrityksessä. Tavoitteena on, että koulutuksen suorittanut työllistyy kesäksi -22 polkupolkupyöräkorjaamolle, kertoo TTS lehdistötiedotteessa.

Oppilaitosjakso painottuu korjaamotyöskentelyyn ja sisältää jonkin verran luentoja varsinaisen polkupyörähuoltotehtävien ohessa. Lisäksi opinto-ohjelmaan sisältyy mahdollisuuksien mukaan erikoispolkupyörien rakentamisen projekteja, joissa opitaan kokonaisvaltaisesti polkupyörän kokoonpanoa suunnittelusta osien tilaamiseen ja itse pyörän rakentamiseen ja varusteluun.

Työssäoppimispaikkoja on valmiiksi tarjolla pääkaupunkiseudulla. Itse hankittu työssäoppimispaikka on myös mahdollinen ja työssäoppimisen voi suorittaa myös omassa yrityksessä tai perustettavassa uudessa alan yrityksessä.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.