https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.12.2021

Pula sähköpyörämekaanikoista haasteena alan kehitykselle, alan koulutus käyntiin

Pyöräilyharrastus on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ja positiivinen ilmiö on luonut myös erilaisia haasteita. Haasteet näkyvät viikkokausien mittaisina jonoina pyörähuollossa ja uusien pyörien saatavuus ongelmina. TTS Työtehoseura ja Sähköpyöräkeskus yhdessä alan toimijoiden kanssa aloittaa uusien sähköpyörämekaanikkojen koulutuksen kevättalvella tilanteen parantamiseksi. 

bike

iStock

Muoti- ja urheilukauppa ry:n mukaan sähköavusteisten pyörien myynti kasvoi 94 prosenttia vuodesta 2019 vuoteen 2020.  Ennusteen mukaan myynti kasvaa vielä 39 prosenttia vuoden 2021 aikana. Vuonna 2019 pyöräliikkeisiin tehdyn kyselyn mukaan, toiminnan kehittämisen ja kasvun esteenä on ollut ammattitaitoisen työvoiman saanti. 

Kyselyyn vastanneista yrittäjistä kolme neljästä, ilmoittaa ettei ole saanut rekrytoitua ammattitaitoista mekaanikkoa. Kun pyörätoimialalla kokonaisliikevaihto vuodesta 2019 vuoteen 2020 kasvoi yli viidenneksen ja kysyntä on yhä kasvanut, on myös saatavuusongelmat muodostuneet haasteeksi, kertoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

Kausiluonteisuudesta ympärivuotiseksi

Pyöräilyn kausiluonteisuus on sähköpyörien myötä vähentynyt ja yhä useampi harrastaakin pyöräilyä myös talvella. Ympärivuotisuus luokin alalle kouluttautuville mekaanikoille myös hyvin mahdollisuuksia työllistyä ympärivuotisesti. TTS Työtehoseura kertoo toteuttavansa tiiviissä yhteistyössä alan toimijoiden ja Sähköpyöräkeskuksen kanssa sähköpyörämekaanikon koulutuksen joka alkaa 1.2.2022.

TTS hakee rekrytoivalla koulutuksella 12 uutta polkupyörämekaanikkoa pääkaupunkiseudun polkupyöräkorjaamoille. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan toimijoiden kanssa ja pääyhteistyökumppanina toimii Sähköpyöräkeskus.- Koulutuksen kesto on 70 pv, joka sisältää 35 päivän teoria- ja lähiopetusjakson oppilaitoksessa sekä 35 päivän työssäoppimisjakson alan yrityksessä. Tavoitteena on, että koulutuksen suorittanut työllistyy kesäksi -22 polkupolkupyöräkorjaamolle, kertoo TTS lehdistötiedotteessa.

Oppilaitosjakso painottuu korjaamotyöskentelyyn ja sisältää jonkin verran luentoja varsinaisen polkupyörähuoltotehtävien ohessa. Lisäksi opinto-ohjelmaan sisältyy mahdollisuuksien mukaan erikoispolkupyörien rakentamisen projekteja, joissa opitaan kokonaisvaltaisesti polkupyörän kokoonpanoa suunnittelusta osien tilaamiseen ja itse pyörän rakentamiseen ja varusteluun.

Työssäoppimispaikkoja on valmiiksi tarjolla pääkaupunkiseudulla. Itse hankittu työssäoppimispaikka on myös mahdollinen ja työssäoppimisen voi suorittaa myös omassa yrityksessä tai perustettavassa uudessa alan yrityksessä.

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.