https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 6.9.2023

Puolustusvoimien Irakin tukikohdan laajennus ja uusi aurinkovoimala valmistuivat

Erbiliin tukikohtaa laajennettiin ja samalla rakennettiin Suomen kriisihallintahistorian ensimmäinen isompi aurinkovoimala.

logistiikkarakennus-puolustuskiinteistot

Kuva: Puolustuskiinteistöt

Tukikohdan hiilidioksidipäästöjen arvioidaan vähentyvän lähes 40 prosenttia kun muut voimakoneet mitoitetaan uusi aurinkovoimala huomioiden. Tukikohdan laajennukseen sisältyi uusien majoitus- ja toimitilojen lisäksi uusi sairaalarakennus ja logistiikkaterminaali sekä koko tukikohdan paloilmoitinjärjestelmän uudistaminen.

Uusi aurinkovoimala voi tuottaa jopa kolmanneksen tukikohdassa tarvittavasta energiasta. Se koostuu neljästä eri paneelikentästä, joissa on yhteensä 202 aurinkopaneelia. Aurinkovoimala on piikkiteholtaan 100 kWh, ja se toimii voimakoneiden rinnalla niin, että kaikki auringosta saatava energia pyritään hyödyntämään.

– Irakin erittäin kuumissa olosuhteissa sähköä kuluu eniten jäähdytykseen. Kun tukikohdan energiantarve on suurin auringon paistaessa täydeltä taivaalta, saamme uuden voimalan ansiosta runsaasti aurinkoenergiaa. Voimakoneiden polttoaineena käytettävän dieselöljyn käyttö väheneekin nyt merkittävästi, Puolustuskiinteistöjen erityisasiantuntija ja hankkeen projektipäällikkö Kai Kaltiainen kertoo.

– Maavoimien näkökulmasta hanke oli mielenkiintoinen, sillä se oli ensimmäinen Puolustuskiinteistöjen toteuttama rakennushanke kriisinhallintaoperaatiossa. Hankkeessa saatiin paljon arvokkaita kokemuksia ja havaintoja tuleviin rakennusurakoihin kriisinhallintaoperaatioissa tai muussa kansainvälisessä toiminnassa,” kertoo majuri Tomi Kallunki Maavoimien esikunnan huolto-osastolta.

Rakennushanke kesti paikan päällä Irakissa noin kolme kuukautta. Puolustushallinnon tiloista vastaava Puolustuskiinteistöt toimi hankkeen rakennuttajana ja suunnittelijana sekä vastasi työnjohdosta. Toteutus kilpailutettiin paikallisilla toimijoilla, joten rakentajat olivat Irakista.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.