https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 6.9.2023

Puolustusvoimien Irakin tukikohdan laajennus ja uusi aurinkovoimala valmistuivat

Erbiliin tukikohtaa laajennettiin ja samalla rakennettiin Suomen kriisihallintahistorian ensimmäinen isompi aurinkovoimala.

logistiikkarakennus-puolustuskiinteistot

Kuva: Puolustuskiinteistöt

Tukikohdan hiilidioksidipäästöjen arvioidaan vähentyvän lähes 40 prosenttia kun muut voimakoneet mitoitetaan uusi aurinkovoimala huomioiden. Tukikohdan laajennukseen sisältyi uusien majoitus- ja toimitilojen lisäksi uusi sairaalarakennus ja logistiikkaterminaali sekä koko tukikohdan paloilmoitinjärjestelmän uudistaminen.

Uusi aurinkovoimala voi tuottaa jopa kolmanneksen tukikohdassa tarvittavasta energiasta. Se koostuu neljästä eri paneelikentästä, joissa on yhteensä 202 aurinkopaneelia. Aurinkovoimala on piikkiteholtaan 100 kWh, ja se toimii voimakoneiden rinnalla niin, että kaikki auringosta saatava energia pyritään hyödyntämään.

– Irakin erittäin kuumissa olosuhteissa sähköä kuluu eniten jäähdytykseen. Kun tukikohdan energiantarve on suurin auringon paistaessa täydeltä taivaalta, saamme uuden voimalan ansiosta runsaasti aurinkoenergiaa. Voimakoneiden polttoaineena käytettävän dieselöljyn käyttö väheneekin nyt merkittävästi, Puolustuskiinteistöjen erityisasiantuntija ja hankkeen projektipäällikkö Kai Kaltiainen kertoo.

– Maavoimien näkökulmasta hanke oli mielenkiintoinen, sillä se oli ensimmäinen Puolustuskiinteistöjen toteuttama rakennushanke kriisinhallintaoperaatiossa. Hankkeessa saatiin paljon arvokkaita kokemuksia ja havaintoja tuleviin rakennusurakoihin kriisinhallintaoperaatioissa tai muussa kansainvälisessä toiminnassa,” kertoo majuri Tomi Kallunki Maavoimien esikunnan huolto-osastolta.

Rakennushanke kesti paikan päällä Irakissa noin kolme kuukautta. Puolustushallinnon tiloista vastaava Puolustuskiinteistöt toimi hankkeen rakennuttajana ja suunnittelijana sekä vastasi työnjohdosta. Toteutus kilpailutettiin paikallisilla toimijoilla, joten rakentajat olivat Irakista.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.