Alan Uutiset | 9.6.2015

Puukauppa muuttuu sähköiseksi

Digitalisaation edetessä vähittäiskaupasta tutut sähköiset palvelut tulevat myös metsäteollisuuteen. Sähköiset palvelut ovat metsänomistajille yhä tärkeämpiä, sillä yhä useampi metsänomistaja asuu kaukana metsästään. Nyt myös puun myynti sähköisesti on mahdollista Metsäverkko-palvelun kautta.

lassila-tikanoja

Padasjokelainen metsänomistaja Jussi Salomäki tekee Suomen ensimmäisen sähköisen puukaupan metsaverkko.fi-palvelussa, jota myös Tieto on ollut toimittamassa.

– Kyseessä on merkittävä päänavaus puukaupalle ja metsänhoitopalveluille jopa maailmanlaajuisesti. Sähköinen kaupankäynti on tuttua vähittäiskaupasta. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon tavan hoitaa metsäasioita ajasta ja paikasta riippumatta, sanoo jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen Metsä Groupista.

Tieto teki keväällä 2015 tutkimuksen eurooppalaisten metsä- ja paperiteollisuusyhtiöiden asiakaskokemuksen hallinnasta. Tutkimuksessa haastateltiin 104 päätöksentekijää Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Itävallasta ja sen toteutti Marketvisio. Tutkimuksessa kävi ilmi, että 24 prosenttia metsäalan toimijoista ovat edelläkävijöitä, jotka kehittävät palvelujaan ja hyödyntävät digitalisaation ja tekniikan mahdollisuuksia asiakkaiden kohtaamiseen ja palvelemiseen.

Tiedon tutkimuksessa selvisi, että 58 prosenttia metsäyhtiöistä ennustaa asiakaspalvelun ja myynnin kulttuurien muuttuvan selvästi vuoteen 2017 mennessä. Erinomainen esimerkki digitalisaation edistämisestä ovat juurikin metsänomistajien verkkopalvelut, joissa yhdistyvät asiakaskokemukset verkkopankeista ja verkkokaupoista tutulla tavalla. Ensimmäisiä kokemuksia kartutetaan myös verkkokauppasovelluksista paperi-, sellu- ja kartonkikaupankäynnissä.

www.metsagroup.fi

www.metsaverkko.fi

www.tieto.fi

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.