https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.6.2015

Puukauppa muuttuu sähköiseksi

Digitalisaation edetessä vähittäiskaupasta tutut sähköiset palvelut tulevat myös metsäteollisuuteen. Sähköiset palvelut ovat metsänomistajille yhä tärkeämpiä, sillä yhä useampi metsänomistaja asuu kaukana metsästään. Nyt myös puun myynti sähköisesti on mahdollista Metsäverkko-palvelun kautta.

lassila-tikanoja

Padasjokelainen metsänomistaja Jussi Salomäki tekee Suomen ensimmäisen sähköisen puukaupan metsaverkko.fi-palvelussa, jota myös Tieto on ollut toimittamassa.

– Kyseessä on merkittävä päänavaus puukaupalle ja metsänhoitopalveluille jopa maailmanlaajuisesti. Sähköinen kaupankäynti on tuttua vähittäiskaupasta. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon tavan hoitaa metsäasioita ajasta ja paikasta riippumatta, sanoo jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen Metsä Groupista.

Tieto teki keväällä 2015 tutkimuksen eurooppalaisten metsä- ja paperiteollisuusyhtiöiden asiakaskokemuksen hallinnasta. Tutkimuksessa haastateltiin 104 päätöksentekijää Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Itävallasta ja sen toteutti Marketvisio. Tutkimuksessa kävi ilmi, että 24 prosenttia metsäalan toimijoista ovat edelläkävijöitä, jotka kehittävät palvelujaan ja hyödyntävät digitalisaation ja tekniikan mahdollisuuksia asiakkaiden kohtaamiseen ja palvelemiseen.

Tiedon tutkimuksessa selvisi, että 58 prosenttia metsäyhtiöistä ennustaa asiakaspalvelun ja myynnin kulttuurien muuttuvan selvästi vuoteen 2017 mennessä. Erinomainen esimerkki digitalisaation edistämisestä ovat juurikin metsänomistajien verkkopalvelut, joissa yhdistyvät asiakaskokemukset verkkopankeista ja verkkokaupoista tutulla tavalla. Ensimmäisiä kokemuksia kartutetaan myös verkkokauppasovelluksista paperi-, sellu- ja kartonkikaupankäynnissä.

www.metsagroup.fi

www.metsaverkko.fi

www.tieto.fi

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.