https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.6.2015

Puukauppa muuttuu sähköiseksi

Digitalisaation edetessä vähittäiskaupasta tutut sähköiset palvelut tulevat myös metsäteollisuuteen. Sähköiset palvelut ovat metsänomistajille yhä tärkeämpiä, sillä yhä useampi metsänomistaja asuu kaukana metsästään. Nyt myös puun myynti sähköisesti on mahdollista Metsäverkko-palvelun kautta.

lassila-tikanoja

Padasjokelainen metsänomistaja Jussi Salomäki tekee Suomen ensimmäisen sähköisen puukaupan metsaverkko.fi-palvelussa, jota myös Tieto on ollut toimittamassa.

– Kyseessä on merkittävä päänavaus puukaupalle ja metsänhoitopalveluille jopa maailmanlaajuisesti. Sähköinen kaupankäynti on tuttua vähittäiskaupasta. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon tavan hoitaa metsäasioita ajasta ja paikasta riippumatta, sanoo jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen Metsä Groupista.

Tieto teki keväällä 2015 tutkimuksen eurooppalaisten metsä- ja paperiteollisuusyhtiöiden asiakaskokemuksen hallinnasta. Tutkimuksessa haastateltiin 104 päätöksentekijää Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Itävallasta ja sen toteutti Marketvisio. Tutkimuksessa kävi ilmi, että 24 prosenttia metsäalan toimijoista ovat edelläkävijöitä, jotka kehittävät palvelujaan ja hyödyntävät digitalisaation ja tekniikan mahdollisuuksia asiakkaiden kohtaamiseen ja palvelemiseen.

Tiedon tutkimuksessa selvisi, että 58 prosenttia metsäyhtiöistä ennustaa asiakaspalvelun ja myynnin kulttuurien muuttuvan selvästi vuoteen 2017 mennessä. Erinomainen esimerkki digitalisaation edistämisestä ovat juurikin metsänomistajien verkkopalvelut, joissa yhdistyvät asiakaskokemukset verkkopankeista ja verkkokaupoista tutulla tavalla. Ensimmäisiä kokemuksia kartutetaan myös verkkokauppasovelluksista paperi-, sellu- ja kartonkikaupankäynnissä.

www.metsagroup.fi

www.metsaverkko.fi

www.tieto.fi

Uusimmat artikkelit

27.12.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilän toimittaa Tornion Voimalle Suomen ensimmäinen sähköjärjestelmää tasapainottava moottorivoimalaitoksen

"Moottoriteknologialla on paras keskimääräinen hyötysuhde tämäntyyppisissä toimintaolosuhteissa"toteaa Wärtsilä Energyn Afrikan ja Euroopan johtaja Kenneth Engblom. Voimalaitos käyttää pääpolttoaineena maakaasua ja tuotannossa voidaan myöhemmin siirtyä käyttämään uusiutuvaa energiaa.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.