https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 18.3.2016

Puukuitujen sidosainesta ekologinen ja edullinen betonin notkistin - VTT

VTT on kehittänyt kustannustehokkaan menetelmän, jolla voidaan valmistaa ligniinistä – sellutehtaiden ja biojalostamojen sivuvirrasta – betonin notkistin kilpailemaan markkinoiden synteettisten ja lignosulfonaattipohjaisten notkistimien kanssa. Vesiliukoiseksi muunnettua ligniiniä voidaan käyttää apuaineena myös maalien, painovärien, päällysteiden ja kipsituotteiden valmistuksessa.

lignin_1

Ligniini - puukuitujen sidosaine - on selluteollisuuden ja biojalostamojen merkittävä sivuvirta, joka tyypillisesti käytetään prosessissa energian tuotantoon. VTT:n tavoitteena on löytää näille sivuvirroille polttoa arvokkaampia käyttökohteita.

VTT:n menetelmässä ligniini muokataan vesiliukoiseksi happihapetuksella. Menetelmä soveltuu erilaisten ligniinien käsittelyyn, mutta valmistusprosessi on räätälöitävä jokaiselle ligniinityypille sopivaksi. VTT:n jatkokehityshankkeissa LigniOx-liuoksesta pyritään valmistamaan kilpailukykyinen synteettisten tuotteiden kanssa ja tutkitaan myös sen muita käyttömahdollisuuksia.

VTT:n mukaan LigniOx-menetelmällä valmistettu ligniiniliuos toimii tuoreessa betonissa selvästi paremmin kuin kaupallinen lignosulfonaattinotkistin ja on lupaava myös synteettiseen tehonotkistimeen verrattuna.

Vaikka notkistimen osuus betonimassasta on alle prosentin luokkaa, VTT kertoo, että tuotteella on suuret maailmanmarkkinat: notkistimia käytetään noin 17 miljoonan tonnia vuodessa.

Kysynnän arvioidaan kasvavan etenkin kehittyvissä maissa, kuten Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa.

- Tällä hetkellä notkistintuotteet valmistetaan öljypohjaisista kemikaaleista ja lignosulfonaateista. Myös lignosulfonaatit ovat peräisiin selluteollisuuden sivuvirroista, mutta näitä tuottavia prosesseja on enää vähän käytössä, ja lignosulfonaattien saatavuus on laskussa, kertoo VTT.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.