https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.10.2015

Puutteellinen eristys nakertaa teollisuuden energiatehokkuutta

Tuotantolaitteiden ja -linjojen ikääntyneet, vaurioituneet tai puuttuvat lämpöeristeet lisäävät turhia energiakuluja teollisuudessa. Pitämällä huolta eristeiden kunnosta ja eristämällä uudet tuotantolinjat asianmukaisesti yksittäinen yritys voi säästää vuosittain jopa satoja tuhansia euroja.

motiva_pieni

Euroopan teknisen eristämisen yhdistys Eiif:n sekä eristysurakoitsijoiden liitto Fesi:n teettämän selvityksen mukaan teollisuuden asianmukainen tekninen eristys tehostaisi EU-maiden teollisuuden vuosittaista energiankulutusta jopa 170 terawattituntia. Määrä vastaa noin 18 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden vuosittaista energiankulutusta.

Motivan mukaan myös Suomen teollisuuden eristyksissä on parantamisen varaa. Tuotantolinjojen ja -laitteiden tarkoituksenmukainen eristys lisää energiatehokkuutta, työturvallisuutta ja tuotantoprosessin toimintavarmuutta. Parempi tekninen eristys voi vähentää energiakuluja useista kymmenistä tuhansista euroista yli sataan tuhanteen euroon vuosittain.

– Eristyksen avulla lämpö pysyy siellä missä sitä tarvitaan, eikä siirry hallitsemattomana hukkalämpönä tuotantotilaan. Huonosti eristetyt tai täysin eristämättömät kuumat pinnat ovat aina myös työturvallisuusriski, sanoo Motivan ryhmäpäällikkö Erja Saarivirta.

Suomalaisten teollisuusyritysten tuotannon eristyksistä valtaosa on useita kymmeniä vuosia vanhoja. Ajan saatossa eristeiden toimivuus voi heiketä esimerkiksi painumisen, kostumisen tai mekaanisen kulumisen johdosta.

– Harvassa ovat ne tehtaat, joissa eristykset ovat kaikilta osin kunnossa. Jokaisesta tehtaasta löytyy putkia ja venttiileitä, joita ei ole eristetty lainkaan. Tyypillistä on, että eristeitä on poistettu huoltotoimien yhteydessä tai ne ovat rikkoontuneet vuosien varrella, Saarivirta sanoo.

Hyvästä eristyksestä ei kannata tinkiä uusia tuotantolinjoja ja -laitoksia rakennettaessa. Eristys on helpointa ja usein myös halvinta toteuttaa rakennusvaiheessa. Myös eristeiden tekniset ominaisuudet ovat kehittyneet ja materiaalivaihtoehdot ovat monipuolistuneet, mikä mahdollistaa haasteellistenkin kohteiden eristämisen.

Motiva on käynnistänyt teollisuusyritysten kanssa yhteistyöhankkeen, jossa etsitään keinoja parantaa teollisuuden energiatehokkuutta teknisen erityksen avulla. Motivan koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Arla Oy, Oy SCA Hygiene Products Ab, Kymppi-Eristys Oy, Paroc Oy, Taminco Oy, Saimaan Eristys Oy, Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy, Stora Enso Oyj ja Rodbay Oy. Lisäksi hankkeeseen osallistuu Pöyry Finland Oy. Työtä rahoittavat mukana olevat yritykset ja Energiavirasto. Kesäkuussa 2015 käynnistynyt hanke päättyy vuoden 2016 huhtikuussa.

Lisätietoja: www.motiva.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.