https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.10.2015

Puutteellinen eristys nakertaa teollisuuden energiatehokkuutta

Tuotantolaitteiden ja -linjojen ikääntyneet, vaurioituneet tai puuttuvat lämpöeristeet lisäävät turhia energiakuluja teollisuudessa. Pitämällä huolta eristeiden kunnosta ja eristämällä uudet tuotantolinjat asianmukaisesti yksittäinen yritys voi säästää vuosittain jopa satoja tuhansia euroja.

motiva_pieni

Euroopan teknisen eristämisen yhdistys Eiif:n sekä eristysurakoitsijoiden liitto Fesi:n teettämän selvityksen mukaan teollisuuden asianmukainen tekninen eristys tehostaisi EU-maiden teollisuuden vuosittaista energiankulutusta jopa 170 terawattituntia. Määrä vastaa noin 18 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden vuosittaista energiankulutusta.

Motivan mukaan myös Suomen teollisuuden eristyksissä on parantamisen varaa. Tuotantolinjojen ja -laitteiden tarkoituksenmukainen eristys lisää energiatehokkuutta, työturvallisuutta ja tuotantoprosessin toimintavarmuutta. Parempi tekninen eristys voi vähentää energiakuluja useista kymmenistä tuhansista euroista yli sataan tuhanteen euroon vuosittain.

– Eristyksen avulla lämpö pysyy siellä missä sitä tarvitaan, eikä siirry hallitsemattomana hukkalämpönä tuotantotilaan. Huonosti eristetyt tai täysin eristämättömät kuumat pinnat ovat aina myös työturvallisuusriski, sanoo Motivan ryhmäpäällikkö Erja Saarivirta.

Suomalaisten teollisuusyritysten tuotannon eristyksistä valtaosa on useita kymmeniä vuosia vanhoja. Ajan saatossa eristeiden toimivuus voi heiketä esimerkiksi painumisen, kostumisen tai mekaanisen kulumisen johdosta.

– Harvassa ovat ne tehtaat, joissa eristykset ovat kaikilta osin kunnossa. Jokaisesta tehtaasta löytyy putkia ja venttiileitä, joita ei ole eristetty lainkaan. Tyypillistä on, että eristeitä on poistettu huoltotoimien yhteydessä tai ne ovat rikkoontuneet vuosien varrella, Saarivirta sanoo.

Hyvästä eristyksestä ei kannata tinkiä uusia tuotantolinjoja ja -laitoksia rakennettaessa. Eristys on helpointa ja usein myös halvinta toteuttaa rakennusvaiheessa. Myös eristeiden tekniset ominaisuudet ovat kehittyneet ja materiaalivaihtoehdot ovat monipuolistuneet, mikä mahdollistaa haasteellistenkin kohteiden eristämisen.

Motiva on käynnistänyt teollisuusyritysten kanssa yhteistyöhankkeen, jossa etsitään keinoja parantaa teollisuuden energiatehokkuutta teknisen erityksen avulla. Motivan koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Arla Oy, Oy SCA Hygiene Products Ab, Kymppi-Eristys Oy, Paroc Oy, Taminco Oy, Saimaan Eristys Oy, Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy, Stora Enso Oyj ja Rodbay Oy. Lisäksi hankkeeseen osallistuu Pöyry Finland Oy. Työtä rahoittavat mukana olevat yritykset ja Energiavirasto. Kesäkuussa 2015 käynnistynyt hanke päättyy vuoden 2016 huhtikuussa.

Lisätietoja: www.motiva.fi

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.