https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.3.2016

Raisio valitsee Suomen ensimmäisenä yrityksenä SAP S4 HANA -ratkaisun

Kasvipohjaisen ravinnon osaaja Raisio on valinnut ensimmäisenä yrityksenä Suomessa käyttöönsä SAP S4 HANA -toiminnanohjausjärjestelmän. Uusi järjestelmä tulee korvaamaan jo vuosia palvelleen SAP R3 -järjestelmän yhtenäistäen Raision eri yksiköiden toiminnanohjaustiedon syöttämisen, keräämisen ja analysoinnin ja mahdollistaen helppokäyttöiset ja mobiilit käyttöliittymät eri käyttäjäryhmille.

liferay__Raision_tehtaat

Raision tehtaat syysaamuna.

IT-palveluyhtiö CGI toteuttaa Raision uuden SAP S4 HANA -ratkaisun, jonka yrityksen on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain vuoden 2017 aikana.

- S4 HANA:an perustuva ERP-järjestelmä tehostaa Raision liiketoiminnan suunnittelua ja ennustamista, mutta erityisen hienoa on ratkaisun mahdollistama liiketoiminnan muutosten ennakointi. Se auttaa Raisiota löytämään uusia liiketoimintamalleja ja arvioimaan niiden vaikutuksia välittömästi koko yrityksen tulokseen, kertoo CGI:llä teollisuuden palveluista vastaava johtaja Tapani Ojaluoma.

SAP S4 HANA on uusi toiminnanohjauksen ratkaisu, jonka SAP julkisti 2015.

- Digitalisaation kiihdyttäessä liiketoiminnan muutosnopeutta halusimme uudistaa toiminnanohjauksemme tärkeimmän työkalun yksinkertaisemmaksi ja ketterämmäksi. CGI:n toimittama kokonaiskonsepti reaaliaikaistaa yhtiön taloushallinnon, sanoo Raisio Oyj:n talousjohtaja Antti Elevuori.

Joustoa toiminnan kehittämiseen

Raision tietohallintopäällikkö Sami Halinen puolestaan muistuttaa, että yhtiön nyt käytössä oleva toiminnanohjausjärjestelmä on jo vanha, eikä näin ollen mahdollista liiketoiminnan kehittämistä tarpeeksi joustavasti. Lisäksi Raisio on konsernina kansainvälistynyt valtavasti viimeisen 10 vuoden aikana, mikä tuo haasteita toiminnanohjausjärjestelmälle. Uusimisen tarve onkin Halisen mielestä selkeä.

- Uudella ERP-järjestelmällä haemme parempaa yhtenäisyyttä ja läpinäkyvyyttä konsernin eri toimintojen välillä. Toiseksi pyrimme yhtenäistämään tietojärjestelmiämme tiiviimmin, jolloin tiedon saatavuus ja uudelleenkäytettävyys paranee. Näillä parannuksilla haemme uusia mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota ja sitä kautta lisätä kehittymismahdollisuuksia liiketoiminnoillemme. Uskomme, että tätä kautta pystymme tuomaan uudella järjestelmällä lisäarvoa liiketoiminnoille, sekä kasvua koko konsernille, Halinen kertoo.

Entä kuinka tärkeänä Halinen näkee digitalisaation ”kelkassa pysymisen” ylipäänsä nykypäivän yrityksille?

- En usko, että millään yrityksellä on varaa jäädä pois digitalisaation kyydistä tänä päivänä. Ehkä kysymys on enemmänkin siitä, haluaako yritys olla pioneerin asemassa, vai niin sanotussa toisessa aallossa, missä voidaan ottaa hyöty irti pioneerien tekemästä esityöstä.

Vaikka Raisio mielletään usein hyvin perinteisenä yrityksenä, se on ollut jo vuosia olleet aktiivisesti mukana digitalisaation kehityksessä, myös eri teknologioiden osalta.

- Tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa Raisioagron suorittama lypsyrobottiseuranta ja -raportointi. Tuotannon osalta tullaan varmasti tulevaisuudessa kiinnittämään enemmän huomiota tuotantolaitosten tekniseen seurantaan ja prosessien optimointiin. Uskomme, että käynnissä olevan SAP projektin myötä meille aukeaa uusia mahdollisuuksia myös siltä osin, Halinen päättää.

 

 

 

Uusimmat artikkelit

13.2.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuuden heikko kysyntä ei vielä lupaa odotettua käännettä

"Tilausten arvon nousu on ilman muuta hyvä uutinen. Samalla on kuitenkin huolestuttavaa, ettei markkinoilla vieläkään näy laajempaa kysynnän elpymistä, joka yleensä edeltää tilausvirtojen piristymistä", toteaa Petteri Rautaporras.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.