https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.3.2016

Raisio valitsee Suomen ensimmäisenä yrityksenä SAP S4 HANA -ratkaisun

Kasvipohjaisen ravinnon osaaja Raisio on valinnut ensimmäisenä yrityksenä Suomessa käyttöönsä SAP S4 HANA -toiminnanohjausjärjestelmän. Uusi järjestelmä tulee korvaamaan jo vuosia palvelleen SAP R3 -järjestelmän yhtenäistäen Raision eri yksiköiden toiminnanohjaustiedon syöttämisen, keräämisen ja analysoinnin ja mahdollistaen helppokäyttöiset ja mobiilit käyttöliittymät eri käyttäjäryhmille.

liferay__Raision_tehtaat

Raision tehtaat syysaamuna.

IT-palveluyhtiö CGI toteuttaa Raision uuden SAP S4 HANA -ratkaisun, jonka yrityksen on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain vuoden 2017 aikana.

- S4 HANA:an perustuva ERP-järjestelmä tehostaa Raision liiketoiminnan suunnittelua ja ennustamista, mutta erityisen hienoa on ratkaisun mahdollistama liiketoiminnan muutosten ennakointi. Se auttaa Raisiota löytämään uusia liiketoimintamalleja ja arvioimaan niiden vaikutuksia välittömästi koko yrityksen tulokseen, kertoo CGI:llä teollisuuden palveluista vastaava johtaja Tapani Ojaluoma.

SAP S4 HANA on uusi toiminnanohjauksen ratkaisu, jonka SAP julkisti 2015.

- Digitalisaation kiihdyttäessä liiketoiminnan muutosnopeutta halusimme uudistaa toiminnanohjauksemme tärkeimmän työkalun yksinkertaisemmaksi ja ketterämmäksi. CGI:n toimittama kokonaiskonsepti reaaliaikaistaa yhtiön taloushallinnon, sanoo Raisio Oyj:n talousjohtaja Antti Elevuori.

Joustoa toiminnan kehittämiseen

Raision tietohallintopäällikkö Sami Halinen puolestaan muistuttaa, että yhtiön nyt käytössä oleva toiminnanohjausjärjestelmä on jo vanha, eikä näin ollen mahdollista liiketoiminnan kehittämistä tarpeeksi joustavasti. Lisäksi Raisio on konsernina kansainvälistynyt valtavasti viimeisen 10 vuoden aikana, mikä tuo haasteita toiminnanohjausjärjestelmälle. Uusimisen tarve onkin Halisen mielestä selkeä.

- Uudella ERP-järjestelmällä haemme parempaa yhtenäisyyttä ja läpinäkyvyyttä konsernin eri toimintojen välillä. Toiseksi pyrimme yhtenäistämään tietojärjestelmiämme tiiviimmin, jolloin tiedon saatavuus ja uudelleenkäytettävyys paranee. Näillä parannuksilla haemme uusia mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota ja sitä kautta lisätä kehittymismahdollisuuksia liiketoiminnoillemme. Uskomme, että tätä kautta pystymme tuomaan uudella järjestelmällä lisäarvoa liiketoiminnoille, sekä kasvua koko konsernille, Halinen kertoo.

Entä kuinka tärkeänä Halinen näkee digitalisaation ”kelkassa pysymisen” ylipäänsä nykypäivän yrityksille?

- En usko, että millään yrityksellä on varaa jäädä pois digitalisaation kyydistä tänä päivänä. Ehkä kysymys on enemmänkin siitä, haluaako yritys olla pioneerin asemassa, vai niin sanotussa toisessa aallossa, missä voidaan ottaa hyöty irti pioneerien tekemästä esityöstä.

Vaikka Raisio mielletään usein hyvin perinteisenä yrityksenä, se on ollut jo vuosia olleet aktiivisesti mukana digitalisaation kehityksessä, myös eri teknologioiden osalta.

- Tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa Raisioagron suorittama lypsyrobottiseuranta ja -raportointi. Tuotannon osalta tullaan varmasti tulevaisuudessa kiinnittämään enemmän huomiota tuotantolaitosten tekniseen seurantaan ja prosessien optimointiin. Uskomme, että käynnissä olevan SAP projektin myötä meille aukeaa uusia mahdollisuuksia myös siltä osin, Halinen päättää.

 

 

 

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.