https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 8.8.2023

Ranualla odotetaan kaivoshankkeen investointipäätöstä

Suhangolla sijaitsevia metalliesiintymiä on tutkittu jo yli 30 vuoden ajan, joten vihreä valo hankkeelle olisi kunnan elinkeinoelämälle kauan kaivattu päätös. 

14VALMIS

Toteutuessaan kaivoshanke toisi 3700 asukkaan kunnan elinkeinoelämälle merkittävää kasvua.

– Lopullista investointipäätöstä odotellaan ensi vuodeksi, mutta Suhangolla esiintyvän palladiumin merkittävä arvonnousu sekä rakennushanketta varten jo käynnistetyt tietyöt lupaavat hyvää, kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö Business Ranualta kertoo.
Palladiumia käytetään pakokaasupäästöjen vähentämiseen kehitettyjen katalysaattorien valmistamiseen, joten Suhangon mineraaliesiintymät ovat ympäristötavoitteiden saavuttamisen näkökulmasta merkittäviä.
– Lisäksi kaivoksen muita metalleja, kuten platinaa, nikkeliä ja kuparia, on tarkoitus rikastaa sähköistyvän liikenteen tarpeisiin, Pöykkö avaa investointipäätöstä puoltavia tekijöitä.
Kaivosyhtiön tavoitteena on aloittaa kaivoshankkeen rakennustyöt vuoden 2024 aikana, mikä toteutuessaan tarkoittaa 3700 asukkaan kunnan elinkeinoelämälle merkittävää kasvua.

Kunta valmistautuu jo tulevaan

– Lähes miljardin investointi tulee työllistämään suoraan 400–500 ihmistä ja sen ympärillä oleviin tarpeisiin toisen mokoman. Kunnan palvelurakenteisiin ja elinkeinoelämään tulee siis kohdistumaan valtava kysyntä sekä rakennusvaiheessa että tuotantovaiheessa, Pöykkö kertoo ja jatkaa:
– Tällä hetkellä kartoitamme kunnan omaa palvelutarjontaa ja asuntokantaa, jotta voimme mahdollistaa alueelle tuleville työntekijöille hyvän työympäristön ja toimivat elinolosuhteet. Esimerkiksi kaavoitusta tarkastellaan siitä näkökulmasta, että yrityksille ja mahdollisille asuntorakentajille on saatavilla hyviä tontteja oikeista paikoista. Lisäksi päivitämme muun muassa päivähoidon, koulutustarjonnan ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksien saatavuuden, jotta elämä täällä on hyvää ja sujuvaa uusille yrityksille, työntekijöille ja heidän perheilleen.
– Täällä panostetaan hyvään elämään ja lapsiperheiden toimivaan arkeen. Olemme kuntana vielä kesyttämätön, joka näkyy rohkeutena tarttua uusiin ideoihin ja viedä niitä ennakkoluulottomasti eteenpäin, Pöykkö kiteyttää ja toivoo mahdollisimman monen yrityksen, työntekijän ja perheen asettuvan hankkeen seurauksena kodiksi Ranuan kuntaan.
Teksti: Mari Korhonen

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.