https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 8.8.2023

Ranualla odotetaan kaivoshankkeen investointipäätöstä

Suhangolla sijaitsevia metalliesiintymiä on tutkittu jo yli 30 vuoden ajan, joten vihreä valo hankkeelle olisi kunnan elinkeinoelämälle kauan kaivattu päätös. 

14VALMIS

Toteutuessaan kaivoshanke toisi 3700 asukkaan kunnan elinkeinoelämälle merkittävää kasvua.

– Lopullista investointipäätöstä odotellaan ensi vuodeksi, mutta Suhangolla esiintyvän palladiumin merkittävä arvonnousu sekä rakennushanketta varten jo käynnistetyt tietyöt lupaavat hyvää, kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö Business Ranualta kertoo.
Palladiumia käytetään pakokaasupäästöjen vähentämiseen kehitettyjen katalysaattorien valmistamiseen, joten Suhangon mineraaliesiintymät ovat ympäristötavoitteiden saavuttamisen näkökulmasta merkittäviä.
– Lisäksi kaivoksen muita metalleja, kuten platinaa, nikkeliä ja kuparia, on tarkoitus rikastaa sähköistyvän liikenteen tarpeisiin, Pöykkö avaa investointipäätöstä puoltavia tekijöitä.
Kaivosyhtiön tavoitteena on aloittaa kaivoshankkeen rakennustyöt vuoden 2024 aikana, mikä toteutuessaan tarkoittaa 3700 asukkaan kunnan elinkeinoelämälle merkittävää kasvua.

Kunta valmistautuu jo tulevaan

– Lähes miljardin investointi tulee työllistämään suoraan 400–500 ihmistä ja sen ympärillä oleviin tarpeisiin toisen mokoman. Kunnan palvelurakenteisiin ja elinkeinoelämään tulee siis kohdistumaan valtava kysyntä sekä rakennusvaiheessa että tuotantovaiheessa, Pöykkö kertoo ja jatkaa:
– Tällä hetkellä kartoitamme kunnan omaa palvelutarjontaa ja asuntokantaa, jotta voimme mahdollistaa alueelle tuleville työntekijöille hyvän työympäristön ja toimivat elinolosuhteet. Esimerkiksi kaavoitusta tarkastellaan siitä näkökulmasta, että yrityksille ja mahdollisille asuntorakentajille on saatavilla hyviä tontteja oikeista paikoista. Lisäksi päivitämme muun muassa päivähoidon, koulutustarjonnan ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksien saatavuuden, jotta elämä täällä on hyvää ja sujuvaa uusille yrityksille, työntekijöille ja heidän perheilleen.
– Täällä panostetaan hyvään elämään ja lapsiperheiden toimivaan arkeen. Olemme kuntana vielä kesyttämätön, joka näkyy rohkeutena tarttua uusiin ideoihin ja viedä niitä ennakkoluulottomasti eteenpäin, Pöykkö kiteyttää ja toivoo mahdollisimman monen yrityksen, työntekijän ja perheen asettuvan hankkeen seurauksena kodiksi Ranuan kuntaan.
Teksti: Mari Korhonen

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.