Alan Uutiset | 17.6.2020

Raute ostaa Hiotun osakekannan enemmistön

Teknologia- ja palveluyritys Raute kertoi tiistaina 16.6. ostaneensa Oulussa toimivan Hiottu Oy:n osakekannan enemmistön. Hiotun omistajat jatkavat yhtiön palveluksessa. Yhtiössä työskennelleet omistajat jatkavat yhtiön palveluksessa.

raute

Vuonna 2005 perustettu Hiottu on ohjelmistopalveluja tarjoava yhtiö, jonka erikoisosaamista ovat erilaiset konenäköratkaisut ja muut vaativan teollisuusympäristön järjestelmäratkaisut. Hiottun palveluihin kuuluvat ohjelmistokonsultointi ja projektinhallinta, konenäköohjelmointi ja -järjestelmät, teollisuusohjelmointi sekä web-ohjelmointi. 

- Hiottu Oy täydentää Rauten digitalisaatio-osaamista ja yhtiön ostaminen on osa jo aiemmin raportoitua digitalisaatioon panostamista. Hiottu on aiemmin toiminut Rauten yhteistyökumppanina. Hiotun liikevaihto vuonna 2019 oli 0,8 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 11 henkilöä. kertoo Raute lehdistötiedotteessa.

Hiottu -liiketoimintaa jatketaan erillisenä osakeyhtiönä Oulussa ja koko henkilöstö jatkaa yhtiössä vanhoina työntekijöinä. Hiottu palvelee myös Raute -konsernin ulkopuolisia asiakkaita kuten aiemminkin. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Satu Lapinlampi.
Yrityskauppa toteutetaan osakekauppana ja kaupan jälkeen Rauten omistusosuus on 80 prosenttia. Yhtiön perustajiin kuuluva Kari Lapinlampi omistaa kaupan jälkeen 20 prosenttia ja jää myös yhtiön palvelukseen. Kaupan ehdoissa on myös sovittu vähemmistöosuuden lisäkaupan ehdoista siirtymäajan jälkeen.

- Hiotun ostaminen on yhtiön strategian mukainen panostus digitalisaatioon ja vahvistaa omalta osaltaan Rauten erinomaista konenäköosaamista. Yhtiö liitetään Metrix -liiketoimintaan, johon aiemmilla yrityskaupoilla ostetut Mecano Group Oy sekä Metriguard Inc myös kuuluvat, toimitusjohtaja Tapani Kiiski toteaa.

Rauten mukaan yrityskauppa ei vaikuta yhtiön tulosnäkymiin vuodelle 2020.

- Rauten vuoden 2020 liikevaihdon arvioidaan laskevan vuodesta 2019 ja liiketuloksen arvioidaan heikkenevän selvästi vuodesta 2019, yhtiö sanoo.

Uusimmat artikkelit

4.7.2020 | Alan Uutiset

EU satsaa kymmeniä miljardeja vetyyn

Euroopan komissio haluaa kymmenien miljardien investointeja vetyyn. Panostus liittyy EU:n elvytyspakettiin, jolla pyritään elvyttämään taloutta koronakriisin iskuista. Vedyn rooli kasvaa erityisesti teollisuudessa sekä raskaan liikenteen ja merenkulun energialähteenä, kertoo Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa. 

Finn Spring hyödyntää lämmön kausivarastointijärjestelmää tilojensa lämmitykseen

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti lämmön kausivarastointijärjestelmän juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle. Järjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa 2019 ja sen avulla kesän aikana keräämällä lämmöllä saatiin lämmitettyä toimistotilat koko kuluneen talven ajan. 

Teknologiainvestoinnit voivat vähentää liiketoiminnan strategiariskejä – uusi menetelmä tukee päätöksentekoa

Yrityksen investoinnit teknologiaan ovat erittäin tärkeitä menestykselle ja kilpailuedun löytämiselle, mutta ylimitoitetut investoinnit voivat sisältää riskin. Sara Tilabi on kehittänyt tuotantotalouden väitöstutkimuksessaan uuden menetelmän teknologia- ja osaamisinvestointeihin liittyvän päätöksentekoprosessin tueksi.

Sähköt saatu kaikille - verkon vaurioita tarkastetaan helikopterilennoilla

Uuno-myrskyn tekemien tuhojen korjaustyöt Kajaven sähköverkkoon on saatu päätökseen. Korjaustöihin osallistui 30:n henkilön ryhmä seitsemän metsäkoneen voimin. Pahimmat vauriot sähköverkkoihin tulivat Kajaanissa ja Sotkamossa välillä Korvanniemi-Kuluntalahti.

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.