https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.6.2020

Raute ostaa Hiotun osakekannan enemmistön

Teknologia- ja palveluyritys Raute kertoi tiistaina 16.6. ostaneensa Oulussa toimivan Hiottu Oy:n osakekannan enemmistön. Hiotun omistajat jatkavat yhtiön palveluksessa. Yhtiössä työskennelleet omistajat jatkavat yhtiön palveluksessa.

raute

Vuonna 2005 perustettu Hiottu on ohjelmistopalveluja tarjoava yhtiö, jonka erikoisosaamista ovat erilaiset konenäköratkaisut ja muut vaativan teollisuusympäristön järjestelmäratkaisut. Hiottun palveluihin kuuluvat ohjelmistokonsultointi ja projektinhallinta, konenäköohjelmointi ja -järjestelmät, teollisuusohjelmointi sekä web-ohjelmointi. 

- Hiottu Oy täydentää Rauten digitalisaatio-osaamista ja yhtiön ostaminen on osa jo aiemmin raportoitua digitalisaatioon panostamista. Hiottu on aiemmin toiminut Rauten yhteistyökumppanina. Hiotun liikevaihto vuonna 2019 oli 0,8 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 11 henkilöä. kertoo Raute lehdistötiedotteessa.

Hiottu -liiketoimintaa jatketaan erillisenä osakeyhtiönä Oulussa ja koko henkilöstö jatkaa yhtiössä vanhoina työntekijöinä. Hiottu palvelee myös Raute -konsernin ulkopuolisia asiakkaita kuten aiemminkin. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Satu Lapinlampi.
Yrityskauppa toteutetaan osakekauppana ja kaupan jälkeen Rauten omistusosuus on 80 prosenttia. Yhtiön perustajiin kuuluva Kari Lapinlampi omistaa kaupan jälkeen 20 prosenttia ja jää myös yhtiön palvelukseen. Kaupan ehdoissa on myös sovittu vähemmistöosuuden lisäkaupan ehdoista siirtymäajan jälkeen.

- Hiotun ostaminen on yhtiön strategian mukainen panostus digitalisaatioon ja vahvistaa omalta osaltaan Rauten erinomaista konenäköosaamista. Yhtiö liitetään Metrix -liiketoimintaan, johon aiemmilla yrityskaupoilla ostetut Mecano Group Oy sekä Metriguard Inc myös kuuluvat, toimitusjohtaja Tapani Kiiski toteaa.

Rauten mukaan yrityskauppa ei vaikuta yhtiön tulosnäkymiin vuodelle 2020.

- Rauten vuoden 2020 liikevaihdon arvioidaan laskevan vuodesta 2019 ja liiketuloksen arvioidaan heikkenevän selvästi vuodesta 2019, yhtiö sanoo.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.