Alan Uutiset | 8.4.2019

Rikasta Pohjoista 2019: virtuaalitodellisuus muuttaa tehtaiden toimintaa

Rikasta pohjoista on vuosittain Kemissä järjestettävä teollisuusfoorumi ja -seminaari. Tämän vuoden teemoja ovat teolliset innovaatiot ja käyttövarmuuden uudet teknologiat.

Rikasta pohjoista 2019 kuvitus ja tunnus

Kumpaankin tapahtumaan on ilmoittautunut mukaan noin 70 teollisen tuotannon ja käynnissäpidon asiantuntijaa erityisesti Pohjois-Suomesta mutta myös muualta Suomesta.

Keskiviikkona kuullaan muun muassa Oulun yliopiston professori Harri Haapasalon puheenvuoro teollisten innovaatioiden tulevaisuudesta.

Lisätty ja virtuaalitodellisuus muuttaa tehtaita

Torstaipäivänä käsitellään käyttövarmuutta eri näkökulmista. Päivän avauspuheenvuoron pitää FT/dosentti Kari Komonen (Promaint ry) aiheenaan käyttövarmuus ja uudet teknologiat tuotanto-omaisuuden hallinnan näkökulmasta.

Päivän pääteeksi kuullaan ja nähdään, miten lisätty- ja virtuaalitodellisuus (AR/VR) muuttavat tehtaita tulevaisuudessa. Case-esimerkeinä SMA Mineral, Stora Enso/Efora ja SSAB Europe

Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua myös konkreettisesti lisätyn todellisuuden (AR) maailmaan. Käyttötapauskohteena on muun muassa Stora Enson pakkausrobottien ongelmatilanteiden ratkaisu.

Päivien ohjelma kokonaisuudessaan: 

http://www.lapinamk.fi/fi/Esittely/Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri/Rikasta-Pohjoista/

Tapahtuman järjestää Lapin ammattikorkeakoulun Uudistuva teollisuus –osaamisryhmä. Yhteistyökumppani on Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.

Aika: 10.-11.4.2019

Paikka: Lumilinna365, Lumilinnankatu 15, Kemi

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.