Alan Uutiset | 8.4.2019

Rikasta Pohjoista 2019: virtuaalitodellisuus muuttaa tehtaiden toimintaa

Rikasta pohjoista on vuosittain Kemissä järjestettävä teollisuusfoorumi ja -seminaari. Tämän vuoden teemoja ovat teolliset innovaatiot ja käyttövarmuuden uudet teknologiat.

Rikasta pohjoista 2019 kuvitus ja tunnus

Kumpaankin tapahtumaan on ilmoittautunut mukaan noin 70 teollisen tuotannon ja käynnissäpidon asiantuntijaa erityisesti Pohjois-Suomesta mutta myös muualta Suomesta.

Keskiviikkona kuullaan muun muassa Oulun yliopiston professori Harri Haapasalon puheenvuoro teollisten innovaatioiden tulevaisuudesta.

Lisätty ja virtuaalitodellisuus muuttaa tehtaita

Torstaipäivänä käsitellään käyttövarmuutta eri näkökulmista. Päivän avauspuheenvuoron pitää FT/dosentti Kari Komonen (Promaint ry) aiheenaan käyttövarmuus ja uudet teknologiat tuotanto-omaisuuden hallinnan näkökulmasta.

Päivän pääteeksi kuullaan ja nähdään, miten lisätty- ja virtuaalitodellisuus (AR/VR) muuttavat tehtaita tulevaisuudessa. Case-esimerkeinä SMA Mineral, Stora Enso/Efora ja SSAB Europe

Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua myös konkreettisesti lisätyn todellisuuden (AR) maailmaan. Käyttötapauskohteena on muun muassa Stora Enson pakkausrobottien ongelmatilanteiden ratkaisu.

Päivien ohjelma kokonaisuudessaan: 

http://www.lapinamk.fi/fi/Esittely/Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri/Rikasta-Pohjoista/

Tapahtuman järjestää Lapin ammattikorkeakoulun Uudistuva teollisuus –osaamisryhmä. Yhteistyökumppani on Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.

Aika: 10.-11.4.2019

Paikka: Lumilinna365, Lumilinnankatu 15, Kemi

Uusimmat artikkelit

19.4.2019 | Alan Uutiset

Fortum sai ympäristöluvan Porin tuhkajalostamolle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Fortumin Porin tuhkajalostamolle ympäristöluvan 18.4.2019. Porin tuhkajalostamossa käsitellään jätteenpolttolaitoksissa syntyvät tuhkat lain vaatimalla tavalla.

VR Kunnossapito selätti kilpailijat HKL:n metrojunien urakassa

VR-Yhtymä Oy on tehnyt merkittävän aluevaltauksen voittamalla Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kilpailutuksen metrojunien peruskorjauksesta. Hankkeen kokonaisarvo VR:lle on noin 30 miljoonaa euroa ja sen toteuttaa VR Kunnossapito Oy.

Maailman ensimmäinen markkinapaikka hiilidioksidin poistolle

Puro on maailman ensimmäinen markkinapaikka, joka käy kauppaa hiilidioksidin poistolla ilmakehästä. Puro on 23 yrityksen pilottihanke, jonka tavoitteena on tehdä hiilidioksidin poistosta verifioitavaa, vertailukelpoista ja kaupallista toimintaa.

Lahti Precision tuo markkinoille mobiilipohjaisen punnituspalvelun

Lahti Precision on tuonut markkinoille maailman ensimmäinen järjestelmistä riippumattoman mobiilipohjaisen punnituspalvelun mScalesin.

PostNord ja GKN Powder Metallurgy vauhdittavat 3D-tulostuksen toimitusketjun kehitystä

Globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat merkittävällä tavalla nykypäivän tuotantoteollisuuteen. Toimitusajoista on tullut keskeinen kilpailutekijä laadukkaan ja tehokkaan tuotannon rinnalle, mikä nostaa automaation merkityksen uudelle tasolle. PostNord ja GKN Powder Metallurgyn ovat ryhtyneet yhteistyöhön tavoitteenaan lisätä 3D-tulostusmarkkinoiden avoimuutta ja saatavuutta.

Ilmastonmuutos kuriin aurinkopolttoaineiden tuotannolla

Uudessa keinotekoisen fotosynteesin tutkimushankkeessa imitoidaan luonnon fotosynteesiprosessia ja kehitetään teknologia, joka tuottaa auringonvalosta, ilmakehän hiilidioksidista ja vedestä uusiutuvaa hiilineutraalia energiaa yhteiskunnan tarpeisiin.

3.4.2019 | Kumppaniartikkeli

GlobalReader vie tuotantolaitokset lähemmäs Industry 4.0 maailmaa

Ammattitaitoisen ja motivoituneen työvoiman löytäminen on tänä päivänä monelle valmistavan teollisuuden yritykselle haastavaa. Vaikka tehdastyön luonne on lisääntyneen automaation ansiosta muuttunut vuosien varrella täysin, työn arjen todellisuus ei useinkaan vastaa millenniaalisukupolven edustajien odotuksia. Pelkkä rahallinen korvaus työstä ei useinkaan heille riitä, vaan työn tekemisen on oltava myös mielekästä ja motivoivaa.