https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.8.2020

SFS: Tekoälyn standardisointi etenee maailmalla, Suomi mukana

Tekoälyn kansainvälinen standardisointi käynnistyi keväällä 2018. Suomi on ollut mukana alusta lähtien, ja kesällä 2018 perustettiin kansallinen standardisointiryhmä SFS/SR 315 Tekoäly. Ryhmä on kiinnostanut eri alojen osaajia, ja nyt mukana on jo 55 jäsentä.

abstract-art-blur-bright-373543

Suomen ryhmässä seurataan alan kansainvälistä standardisointia. Kansainvälinen työ käynnistyi reippaasti sanaston ja käsitteistön laatimisella. Samaan aikaan lähdettiin työstämään muun muassa tekoälyn luotettavuutta ja selitettävyyttä tarkentavia työkohteita. Myös tekoälyn hallinta (governance), riskienhallinta ja muun muassa tekoälyn etiikka ovat työn alla olevia aiheita.

Kansallinen ryhmä seuraa kansainvälisen alakomitean SC 42 Artificial Intelligence toimintaa. Kyseessä on ISOn ja IEC:n yhteisen teknisen IT-aloja käsittelevän komitean JTC 1:n alakomitea. Komitean perustamisen yhteydessä siihen liitettiin  muutama vuosi aiemmin aloitettu big data -työ, jota myös jatketaan. Kansainväliseen työhön osallistuu Suomi mukaan lukien jo 31 maata ja lisäksi 16 maata tarkkailee työtä. Kaiken kaikkiaan työssä on mukana satoja asiantuntijoita.

Maailmanlaajuisen työn lisäksi eurooppalaista tekoälyn standardisointia valmistellaan eurooppalaisissa standardisointijärjestöissä CENissä ja CENELECissä. Tarkoituksena on selvittää mahdollisia eurooppalaisia tarpeita ISOssa ja IEC:ssä tehtävän standardisointityön lisäksi. 

Vuosi sitten perustettiin yhteinen eurooppalainen Focus-ryhmä kartoittamaan eurooppalaisia tarpeita tekoälyn standardisoinnille sekä käymään läpi alan kansainvälistä työtä. Tekeillä on tiekartta eurooppalaisen tekoälyn standardisointiin. Lisäksi pohditaan mahdollisuutta perustaa eurooppalainen tekoälyn standardisointikomitea.

Standardisointiryhmän jäsenyys on avoin kaikille ja osallistuminen on maksutonta.

https://www.sfs.fi/

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.