https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.10.2016

SSAB sijoittui toiseksi CDP:n terästeollisuusraportissa

CDP (ent. Carbon Disclosure Project) , on julkaissut raportin, jonka mukaan teräsyhtiöt tarvitsevat teknologista uudistusta saavuttaakseen Pariisin ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteet. Julkaistussa sektoriraportissa SSAB sijoittui toiseksi. SSAB:n päästöt ovat alhaiset Yhdysvaltain tuotantolaitosten kierrätyspohjaisen valokaariuunimenetelmän sekä Euroopan masuunien hiilidioksiditehokkuuden ansiosta.

SSAB

SSAB:n päästövähennystavoite on raportin mukaan yksi kunnianhimoisimmista. Lisäksi aiemmin tänä vuonna SSAB, LKAB ja Vattenfall yhdessä käynnistivät pitkän tähtäimen projektin (HYBRIT), jonka tavoitteena on läpimurto päästövähennyksissä uudella teräksen tuotantoprosessilla, jossa päästöinä syntyy hiilidioksidin sijasta vettä.

Raportissa yrityksiä luokiteltiin useiden sellaisten päästöihin ja veteen liittyvien mittareiden perusteella, joilla saattaa olla olennainen vaikutus yhtiön tuottoihin ja siten myös sijoittajien päätöksiin. Näitä mittareita ovat päästöjen ja energian hallinta, päästötavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi, hiileen liittyvä kustannusriski, vedenkäytön vähentäminen ja ilmastokysymysten hallinta. CDP:n raportin mukaan edistyminen on ollut epätasaista teräsalalla, joka muodostaa seitsemän prosenttia koko maailman hiilidioksidipäästöistä. Kiina tuottaa maailman teräksestä 50 prosenttia, mutta esimerkiksi 15 suurimmasta kiinalaisesta teräksenvalmistajasta vain yksi julkistaa tiedot kasvihuonekaasupäästöistään.

- Masuunimme ovat jo maailman tehokkaimpia hiilidioksidipäästöjen osalta, joten meille lisävähennysten aikaansaaminen ei ole helppoa perinteisillä tuotantomenetelmillä. Ympäristö ja kestävä kehitys ovat olleet osa SSAB:n pitkän aikavälin strategiaa useiden vuosien ajan, ja on hienoa sijoittua korkealle tällaisessa arvostetussa tutkimuksessa, SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist toteaa.  

Yritys tarvitsee kuitenkin edelleen pitkän aikavälin ratkaisun hiilidioksidiongelmaan.

- Siksi olemme käynnistäneet aiemmin tänä vuonna yhteisen teollisen kehittämisprojektin (HYBRIT) LKAB:n ja Vattenfallin kanssa. Sen tavoitteena on kehittää teräksentuotantoa, jossa päästönä syntyy vettä hiilidioksidin sijasta. Tämän teknologian soveltamiseen on vielä pitkä matka, mutta olemme sitoutuneita siihen ja vähentämään päästöjä myös pitkällä aikavälillä.

HYBRIT-projektissa SSAB tavoittelee vetypohjaista teräksenvalmistusprosessia, jossa käytetään uusiutuvaa energiaa. Tässä visiossa päästäisiin eroon lähes kaikista teräksenvalmistuksen prosessipäästöistä. Tavoitteena on koetehdas vuoden 2025 jälkeen. Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi terästeollisuudessa tarvitaan teknologista uudistumista, jonka myötä sen päästöt tuotettua terästonnia kohden vähenevät yli 70 prosentilla vuoteen 2050 mennessä.  

Lisätietoa CDP:stä:

CDP on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tarjoaa yrityksille, kaupungeille, valtioille ja alueille globaalin järjestelmän tärkeän ympäristötiedon mittaamiseen, julkistamiseen, hallinnointiin ja jakamiseen. Sen teollisuussektoreihin kohdistuva tutkimus on osa sektorianalyysien sarjaa, jonka kautta sijoittajille tarjotaan mahdollisimman kattava ympäristötietoanalyysi. Vuonna 2015 yli 5 600 yritystä julkisti ympäristötietoja CDP:n kautta.

http://www.ssab.fi/

 

 

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.