https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 19.11.2021

SSAB yhteistyöhön Lindabin kanssa fossiilivapaan teräksen alalla

Vuodesta 2026 alkaen SSAB toimittaa fossiilivapaata terästä Lindabille käytettäväksi ilmanvaihto- ja rakennusjärjestelmissä.

ssab

SSAB, LKAB ja Vattenfall käynnistivät HYBRIT-hankkeen (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology) vuonna 2016 tavoitteenaan kehittää teknologiaa fossiilivapaaseen raudan ja teräksen valmistukseen.

- Olen iloinen voidessani toivottaa Lindabin tervetulleeksi kumppaniksi fossiilivapaan teräksen hyödyntämisessä. Yhdessä autamme vähentämään hiilidioksidipäästöjä rakennus- ja ilmanvaihtosektorilla sekä vahvistamaan kilpailukykyä säilyttäen samalla tuotteiden korkea laatu, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

- Rakennamme fossiilivapaata arvoketjua aina loppuasiakkaaseen asti.

- Meille Lindabilla fossiilivapaa teräs on keskeistä kestävän kehityksen työssämme. Siihen siirtyminen on suurin yksittäinen ympäristöön vaikuttava toimintomme. Meillä on ollut läheinen suhde SSAB:n kanssa pitkään ja olemme erittäin iloisia yhteistyöstä myös fossiilivapaan teräksen alalla. Odotamme innolla, että voimme tarjota asiakkaillemme samaa korkeaa laatua kuin ennenkin, mutta entistäkin vahvemmalla vastuullisuusprofiililla, sanoo Ola Ringdahl, Lindabin toimitusjohtaja.

Vuonna 2026 SSAB aikoo toimittaa markkinoille fossiilivapaata terästä kaupallisessa mittakaavassa sen jälkeen, kun sen Oxelösundin tehtaan masuunit on korvattu valokaariuunilla sekä käyttämällä HYBRIT-teknologialla valmistettua rautasientä, joka korvaa perinteisesti rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa tarvittavan koksihiilen fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä eliminoi hiilidioksidipäästöt terästuotannosta.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.