https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 19.11.2021

SSAB yhteistyöhön Lindabin kanssa fossiilivapaan teräksen alalla

Vuodesta 2026 alkaen SSAB toimittaa fossiilivapaata terästä Lindabille käytettäväksi ilmanvaihto- ja rakennusjärjestelmissä.

ssab

SSAB, LKAB ja Vattenfall käynnistivät HYBRIT-hankkeen (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology) vuonna 2016 tavoitteenaan kehittää teknologiaa fossiilivapaaseen raudan ja teräksen valmistukseen.

- Olen iloinen voidessani toivottaa Lindabin tervetulleeksi kumppaniksi fossiilivapaan teräksen hyödyntämisessä. Yhdessä autamme vähentämään hiilidioksidipäästöjä rakennus- ja ilmanvaihtosektorilla sekä vahvistamaan kilpailukykyä säilyttäen samalla tuotteiden korkea laatu, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

- Rakennamme fossiilivapaata arvoketjua aina loppuasiakkaaseen asti.

- Meille Lindabilla fossiilivapaa teräs on keskeistä kestävän kehityksen työssämme. Siihen siirtyminen on suurin yksittäinen ympäristöön vaikuttava toimintomme. Meillä on ollut läheinen suhde SSAB:n kanssa pitkään ja olemme erittäin iloisia yhteistyöstä myös fossiilivapaan teräksen alalla. Odotamme innolla, että voimme tarjota asiakkaillemme samaa korkeaa laatua kuin ennenkin, mutta entistäkin vahvemmalla vastuullisuusprofiililla, sanoo Ola Ringdahl, Lindabin toimitusjohtaja.

Vuonna 2026 SSAB aikoo toimittaa markkinoille fossiilivapaata terästä kaupallisessa mittakaavassa sen jälkeen, kun sen Oxelösundin tehtaan masuunit on korvattu valokaariuunilla sekä käyttämällä HYBRIT-teknologialla valmistettua rautasientä, joka korvaa perinteisesti rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa tarvittavan koksihiilen fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä eliminoi hiilidioksidipäästöt terästuotannosta.

Uusimmat artikkelit

1.12.2021 | Alan Uutiset

Sitowise ja Livair yhdistävät voimansa

Rakennetun ympäristön asiantuntija- ja digitalo Sitowise Group Oyj on ostanut vuonna 1990 perustetun LVI-tekniikan suunnitteluun ja konsultointiin erikoistuneen espoolaisen Livair Oy:n.

Pakkausjätteille uudet tiukat kierrätystavoitteet

Valtioneuvosto hyväksyi 30.11.2021 viisi tuottajavastuuta koskevaa asetusta* ja kaatopaikkoja koskevan asetuksen. Valtioneuvoston asetus pakkauksista ja pakkausjätteistä korvaa aiemman asetuksen, ja muita asetuksia muutetaan.

  

Tukesin kemikaaliturvallisuuslupa Suomen Akkukeräykselle – laitoksella lyijyakuista erotetaan hyötymetallit jatkojalostukseen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on antanut Suomen Akkukeräys Oy:lle luvan varastoida laajamittaisesti lyijyakkuromua, jätteenkäsittelyssä syntyviä vaarallisia jätteitä ja kemikaaleja. Yritys murskaa Raumalla sijaitsevassa kierrätyslaitoksessa teollisuudessa ja ajoneuvoissa käytettyjä lyijyakkuja. Akuista erotetaan hyötymetallit, jotka toimitetaan Eurooppaan jatkojalostettavaksi.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle. 

Etteplan tukemaan Väylävirastoa ohjeiston tuottamisessa

Etteplan on voittanut Väyläviraston kilpailutuksen koskien rakenteisen sisällön tuottamista ja teknisen viestinnän asiantuntijapalvelua. Sopimuksen kesto on 3+2 vuotta. Hankittava asiantuntijapalvelu pitää sisällään informaatiosuunnittelua, teknistä kirjoittamista ja kuvitusta sekä sisältöjen julkaisua. Lisäksi Etteplan huolehtii työkaluista ja prosesseista.

15.11.2021 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Palveluiden lopputulosten takaaminen haastava, mutta taloudellisesti kannattava strategia teollisuusyrityksille

Kun laitteen myymisen sijaan yritys myykin lopputuloksiin perustuvia palveluita, niin kannettavana on enemmän riskiä, mutta samalla myös kilpailijoita pulleampi kukkaro. Tämä käy ilmi Lauri Korkeamäen väitöskirjasta, jossa hän on tutkinut laitevalmistajien lopputuloksiin perustuvia palveluita.

Helikopteri kuvaa Oulun kaukolämpö- ja sähköverkkoja

Oulun Energia Oy ja Oulun Energia Sähköverkko Oy varmistavat kaukolämmön ja sähköverkon toimitusvarmuutta kuvaamalla kaukolämpöverkkoa ja sähköverkkoa helikopterista 6.-8.11.2021